واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روحانی در جمع «فرزندان پیامبر (ص)»
رئیس جمهوری برای اولین دیدار رمضانه با اقشار مختلف مردم و مسئولان که این سالها به سنتی حسنه در ماه صیام تبدیل شده است، دیدار و همنشینی با ایتام و مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی را انتخاب کرد.
به گزارش نامه نیوز،شکل و محتوای مراسم امسال با دیدارهای سالهای گذشته رئیس جمهوری کمی متفاوت بود. دکتر روحانی در جمع ایتام، قاعده همیشگی را شکست؛ چون معمولا در مراسمها او سخنران اصلی است؛ اما در این مراسم فشرده یک ساعته که تا اذان مغرب ادامه پیدا کرد، کمتر از 10 دقیقه به سخنان دکتر روحانی اختصاص یافت و بقیه زمان در اختیار برنامههایی بود که توسط ایتام شرکتکننده یا متولیان غیردولتی این حوزه اجرا شد.
علاوه بر رئیس دولت که ترجیح میداد آئینی که به افتخار ایتام برگزار میشود، با مشارکت خود آنها شکل بگیرد؛ سایر چهرههای حاضر در مراسم نیز رفتارهایی مشابه داشتند. از جمله مرضیه وحید دستجردی که از آغاز حضور در سالن برگزاری مراسم، در انتهای سالن مستقر شد و در پاسخ به مسئولانی که از او برای حضور در ردیف جلو دعوت کردند، عنوان کرد: «روز بچههاست؛ این مراسم که برای ما نیست ...»
علاوه بر وحید دستجردی، دیگر اعضای هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی (ره) از جمله پرویز فتاح رئیس کمیته امداد، حجتالاسلام محسن کازرونی، حسین انواری، سید مرتضی بختیاری و حمیدرضا ترقی؛ همچنین فاطمه رهبر نماینده سابق مجلس و معاون جدید کمیته امداد و انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی از دیگر مسئولان حاضر در این دیدار رمضانه بودند.
میهمانان نوجوان حاضر در مراسم که از مراکز مختلف تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی شهر تهران و شهرستانهای استان تهران انتخاب شده بودند هم خودشان بودند؛ بدون روتوش و لباسهای فرم متحدالشکلی که معمولا برای حضور در ضیافتهای افطاری بر تنشان میرود.
زیباترین صحنه از صفا و صمیمیت و شوق ارتباطگیری آنها با رئیس جمهوریشان، زمانی بود که جمعی از این عزیزان، عقب را نگاه میکردند تا بلکه بتوانند لحظه ورود رئیس جمهوری را شکار کنند؛ غافل از آنکه او از دری دیگر وارد میشود!
محمد نهاوندیان رئیس دفتر، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهوری و مرتضی بانک معاون کل نهاد ریاست جمهوری، دکتر روحانی را در این ضیافت همراهی میکردند. برنامه با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران رسماً آغاز شد اما در میانه پخش سرود، سیستم صوتی سالن اجلاس همراهی نکرد و همین جا بود که صدای با صلابت، پیوسته و محکم چند صد کودک و نوجوان پر غرور حاضر در سالن، بهتر و بامعناتر سرود غرورانگیز ملی را ادامه داد.
اولین سخنران مراسم، پرویز فتاح رئیس کمیته امداد خمینی (ره) بود که ضمن تشکر از دکتر روحانی بخاطر اختصاص اوقات افطار اولین روز ماه مبارک رمضان در کنار ایتام به عنوان فرزندان این ملت و ولینعمتان جمهوری اسلامی، گفت: از همکاری خوب دولت با مجموعه کمیته امداد تشکر میکنم. هیچ نکته گلایهآمیزی نمیتوانم عنوان کنم جز لطف و همکاری که دولت نسبت به کمیته امداد داشته است.
وی تخصیص 100 درصدی اعتبارات کمیته امداد امام خمینی (ره) در پایان سال 1394 را به عنوان یک اقدام بیسابقه یا کمسابقه از سوی دولتها عنوان کرد و ضمن اعلام آمار 3.5 میلیون نفری مستمریبگیران تحت پوشش کمیته امداد که 1.5 میلیون نفر آنها را سالمندان و یک میلیون نفر را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: نکته ظریف و مهم این است که این جمعیت در دولت یازدهم مدیریت شده و افزایش پیدا نکرده است.
فتاح، سیاست کمیته امداد را افزایش خدمات در حوزههای بهداشت و درمان، مسکن، ازدواج، تحصیل فرزندان، تغذیه، بیمه و وام خوداشتغالی، به جای افزایش میزان مستمریها عنوان کرد و گفت: با حمایت دولت و کمک بانکها در سال 1394، مبلغ یک هزار و 200 میلیارد تومان وام قرضالحسنه از بانکها اخذ و در قالب وام خود اشتغالی به 120 هزار نفر پرداخت شد تا به تحقق حفظ عزت و اکرام خانوادهها به عنوان هدف اصلی کمیته امدادنزدیک شویم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، با اعلام اینکه به ازای هر یتیم از 200 هزار یتیم تحت پوشش کمیته امداد، حدود 5 نفر حامی ایتام در کشور وجود دارد، تاکید کرد: در سالهای اخیر، مراجعات افراد تحت پوشش کمیته امداد در حوزه درمانی کاهش یافته است که این نشان میدهد در دولت یازدهم، در حوزه بهداشت و درمان فعالیت کاملا مشهودی صورت گرفته است؛ با این حال نزدیک 400 هزار خانوار با هزینه سالانه 250 میلیارد تومان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی درآمده و بالغ بر 300 میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی و بیماران صعبالعلاج تحت پوشش هزینه شده است.
پس از سخنان مبسوط فتاح، گروه تواشیح و سرود تسنیم که متشکل از یازده نفر از ایتام ساوجبلاغ بود، در حضور رئیس جمهوری به اجرا پرداختند. یکی از آنها پس از اذان در حالی که به سمت محل صرف افطار میرفتند، میگفت «بچهها رئیس جمهوری که مرتب لبخند میزد؛ یعنی ممکنه یک روز گروه سرود نهاد ریاست جمهوری را دست بگیریم؟»
پس از آنکه انوشیروان محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی نیز سیاستها، راهبردها و اقدامات صورت گرفته در این حوزه را تشریح کرد، نوبت به سخنران پایانی رسید؛ دکتر روحانی در کمتر از 10 دقیقه مباحث خود را مطرح و جمعبندی کرد. رئیس جمهوری،که در آغاز سخنانش از ایتام به عنوان «فرزندان عزیزم» و «فرزندان پیامبر» نام برد، شاید این جمع خالص را مناسبتر از هر جمعی دید که بخواهد احساس خود را بگوید:
«حس من در روز اول ماه رمضان سال 95 ، نسبت به رمضان پارسال، به مراتب متضمن امید بیشتر به آینده پیشرفت و ترقی و تعالی این ملت و مملکت است. سال گذشته خیلی مشکلات داشتیم که امسال بسیاری از آنها برداشته شده است. رمضان پارسال، رمضان رحمت و برکت برای مردم و کشور ما بود و این رمضان هم رمضان پر برکتی خواهد بود و ما بعد از این ماه مبارک، فضای امید بیشتری در کشور احساس خواهیم کرد».
سخنان دکتر روحانی همزمان با اذان مغرب به پایان رسید و نماز جماعت به امامت رئیس جمهوری روحانی اقامه شد. پس از نماز فرصت گپ صمیمی و نزدیک ایتام و رئیس جمهوری بود که برخی از آنها در این فرصت، شکار دوربین عکاسان حاضر در مراسم شدند.
یک رمضانه دیگر رئیس جمهوری با ایتام هم تمام شد اما آنچه مهم است شایدتغییر نگاه به فرزندان این مرز و بوم باشد؛ همانگونه که رئیس جمهوری گفت: «اگر مسلمانیم باید همه فرزندان جامعه را فرزند خودمان بدانیم؛ و حتی بالاتر از مرز دین و اسلام، همه انسانها و کودکان و نوجوانان سراسر جهان را باید فرزند خود بدانیم؛ چه رسد به اینکه این فرزندان، فرزندان این مرز و بوم و فرزندان رسول اکرم و امت پیامبر باشند».
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط
ضیافت افطار روحانی با ایتام کمیته امداد
احمدینژاد بدون مطالعه كارشناسي پولهاي كشور را به بخشهاي مختلف اختصاص ميداد / یک دهه را سوزاندهایم
جوان: نعل وارونه به اقتصاد مقاومتي
متن کامل قانون بودجه ۹۵
15 سفر استانی، 15 شعار انتخاباتی احمدینژاد
۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]