واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ماه رمضان، بهترین موقعیت برای ترک سیگار آیا تا به حال تصمیم به ترک سیگار گرفته اید؟ ترک سیگار یکی از بهترین هدیه هایی است که می توانید به خود بدهید اما ترک سیگار آسان نیست.
به گزارش فرهنگ نیوز، آیا تا به حال تصمیم به ترک سیگار گرفته اید؟ ترک سیگار یکی از بهترین هدیه هایی است که می توانید به خود بدهید اما ترک سیگار آسان نیست. به عقیده انجمن سرطان آمریکا، نیکوتین (ماده اعتیادآور موجود در تنباکو) به اندازه هروئین و کوکائین اعتیادآور است.
در حقیقت، یک فرد عادی ممکن است قبل از موفقیت در ترک سیگار، شش تلاش ناموفق داشته باشد اما خوشبختانه گام هایی وجود دارد که یک فرد می تواند با برداشتن آنها در هدف ترک سیگار، شش تلاش ناموفق داشته باشد اما خوشبختانه گام هایی وجود دارد که یک فرد می تواند با برداشتن آنها در هدف ترک سیگار موفق شود و برای همیشه سیگار را ترک کند.
ضمن اینکه آمار کلینیک های مختلف ترک اعتیاد نشان می دهد میزان موفقیت و ترک کامل مواد دخانی، مخصوصا سیگار، در ماه مبارک رمضان به بیشترین میزان خود می رسد.
تاریخی برای شروع ترک سیگار معین کنید
پیش خود تاریخی را در آینده مشخص کنید تا در این زمان معین بتوانید بدون هیچ استرسی خود را برای ترک سیگار مهیا کنید. شروع ترک سیگار به هنگام انجام یک پروژه سخت کاری یا در روزهای میمونی همچون روز تولد، یک عمل بسیار چالش برانگیز است بنابراین بهتر است ترک سیگار را زمانی شروع کنید که ذهن شما درگیر کاری یا رویدادی نیست و هیچ استرسی ندارید.
دلایل ترک سیگار را روی کاغذ بنویسید
ابتدا دلایل ترک سیگار را بری خود مشخص کنید و این دلایل را روی کاغذ بنویسید. اگر در دوران ترک سیگار وسوسه سیگار کشیدن در شما بوجود آمد می توانید با نگاه کردن به این دلایل وسوسه خود را بکاهید. از میان دلایل کلی ترک سیگار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با ترک سیگار و مواد مخدر احتمال خطر ابتلا به سرطان، حمله های قلبی، بیماری مزمن ریه، سکته مغزی، آب مروارید و دیگر بیماری ها در من کاهش می یابد، فشار خون من پایین می آید، چهره بهتری خواهم داشت. پوست من هیدراته تر خواهدبود و روی پوستم چین و چروک کمتری پدیدار می شود. زردی دندان هایم کمتر می شود و روی نوک انگشتانم لک نیکوتین نخواهدبود، می توانم پول پس انداز کنم، مو، لباس، ماشین و خانه من دیگر بوی سیگار نخواهدداد، می توانم انرژی بیشتری در خود ذخیره کنم، می توانم الگوی بهتری برای کودکان، دوستان و اعضای خانواده خودم باشم و عمر من افزایش خواهدیافت.
توفیق اجباری
به علت ممنوعیت سیگار کشیدن در ملا عام و خجالت کشیدن فرد سیگاری، تصمیم به گذشتن از خیر سیگار و کم کم کاهش یافتن وابستگی به آن، یکی دیگر از عوامل موفقیت ترک در ماه رمضان است. درواقع در این ماه به دلیل روزه داری اقشار مختلف جامعه موجب می شود تا فرد به نوعی توفیق اجباری نصیبش شده تا فرصت را مغتنم شمرده و برای کم کردن و ترک سیگار خود اقدام نماید. به این صورت که فرد در ساعات زیادی سیگار نمی کشد و این شروع خوبی است برای افراد تا بتوانند با راهکارهای علمی و عملی و با بهره گیری از خدمات و توانایی های پزشکان متخصص در زمینه ترک سیگار این مراحل را به خوبی پشت سر گذاشته و به راحتی عادت بد سیگارکشیدن خود را کنار بگذارند.
عوامل جرقه زدن مصرف سیگار را شناسایی کنید
بک فرد سیگاری می داند که در چه زمان هایی وسوسه سیگار کشیدن در او شکل می گیرد. برای مثال، یک فرد سیگاری ممکن است به هنگام رانندگی، پس از صرف شام و حتی به هنگام تنهایی، افسردگی و در موقعیت های پراسترس سیگار بکشد. در این زمان ها سعی کنید به نحوی ذهن خود را از سیگار کشیدن دور کنید. مثلا هنگام رانندگی در صورت شکل گیری وسوسه سیگار کشیدن، آدامس بخورید یا پس از صرف شام، خود را مشغول پیاده روی یا گفتگوی تلفنی با یک دوست کنید تا فکر سیگار کشیدن از ذهن شما دور شود.
میل شدید به نیکوتین را تحمل کنید
خبر خوش این است که یک میل شدید به نیکوتین همیشگی نیست. بطور کلی، این میل شدید به مدت پنج دقیقه طول می کشد و پس از 10 دقیقه دیگر هیچ میلی به نیکوتین وجود ندارد. زمانی که میل به نیکوتین در شما افزایش یافت خود را مثلا مشغول بازی با کودک کنید، یک لیوان آب بنوشید، نفس عمیق بکشید و به دلایل خود برای ترک سیگار نگاه کنید تا میل شدید شما به نیکوتین فروکش کند.
حواس خود را پرت کنید
وقتی میل شدید به نیکوتین در شما رخ داد با خوردن مغزها یا آدامس، ذهنتان را منحرف کنید. علاوه بر این، می توانید برای منحرف کردن ذهن، خود را مشغول تمرین یوگا، آشپزی و دیگر فعالیت ها کنید.
انتظار احساس غم و اضطراب را داشته باشید
نرسیدن نیکوتین به بدن یک فرد سیگاری باعث احساس اضطراب، بدخلقی، غم و حتی ایجاد مشکل در توانایی فرد برای به خواب رفتن می شود. در صورت وقوع این احساس ها ناراحت نشوید، چون این احساسات یک واکنش طبیعی به هنگام ترک سیگار است.
سیگارهای خود را دور بیندازید
در صورت ایجاد میل شدید به نیکوتین، اگر سیگاری به همراه نباشد امکان فائق آمدن بر این میل شدید آسان تر خواهدبود. پس قبل از آنکه اقدام به ترک سیگار کنید ابتدا تمام سیگارهای موجود در خانه یا میز کارتان را دور بریزید.
به خودتان جایزه دهید
افراد سیگاری مجبور هستند هر ماه پولی را صرف خرید سیگار کنند. با نخریدن سیگار و صرف این پول برای خرید یک لباس جدید، رفتن به رستوران یا شروع یک سرگرمی جدید می توانید باعث خوشحالی و لذت بیشتر خود شوید.
با پزشک خود در مورد داروهای موثر در ترک سیگار صحبت کنید
پزشک شما می تواند داروهای موثر در ترک سیگار را برای شما تجویز کند و داروهای غیرتجویزی موثر در ترک سیگار را به شما پیشنهاد دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
95/3/19 - 08:14 - 2016-6-8 08:14:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]