واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزیر صنعت: فاجعه در بخش صنعت نتیجه عدم سرمایهگذاری است
وطن امروز در گزارشی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از 3 سال سکانداری وزارتخانه خویش روز گذشته اعتراف کرد شاهد فاجعه در بخش صنعت هستیم. محمدرضا نعمتزاده در جلسه علنی دیروز مجلس با بیان اینکه رتبه ایران در فضای کسب و کار جهانی یکی از نقاط ضعف ما است، گفت: بهدلیل کاهش سرمایهگذاری در بخش صنعت شاهد فاجعه هستیم. نعمتزاده رتبه ایران در فضای کسب و کار جهانی را 118 در بین 189 کشور اعلام کرد و افزود: در 3 سال گذشته رتبه ما رو به بهبود بوده اما همچنان فضای کسب و کار یکی از نقاط ضعف ما است. نعمتزاده با یادآوری اینکه در رونق اقتصادی در بین 128 کشور جهان دارای رتبه 106 هستیم، اضافه کرد: در رونق اقتصادی بشدت مشکل داریم که میتوان آن را در بین جوانان، فعالان اقتصادی و جامعه مشاهده کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارزیابی شاخص آزادی اقتصادی با بیان اینکه در بین 186 کشور جهان رتبه ایران 171 است، ادامه داد: مقررات دست و پاگیر باعث میشود فعالان اقتصادی نتوانند آزادانه فعالیت داشته باشند و مجلس باید در این راستا به ما کمک کند. وی خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ما تا سال 90 مثبت بود که از سال 90 تا 92 بشدت کاهش پیدا کرد و رشد منفی داشتیم اما از سال 94 سیر کاهش این رشد منفی، کاهش پیدا کرد. نعمتزاده در ارزیابی شاخص سرمایه ثابت ناخالص اظهار داشت: از سال 90 کاهش سرمایهگذاری داشتیم و در بخش صنعت و معدن 41 درصد رشد منفی را شاهد بودیم. در سال 92، 10 درصد رشد منفی داشتیم که از سال 93 این رقم به 1/8 درصد رسید در حالی که ما باید 20 تا 25 درصد رشد مثبت داشته باشیم. نعمتزاده با اشاره به کاهش سرمایهگذاریها و سیر رشد منفی در این بخش اظهار داشت: فاجعه در بخش صنعت نتیجه عدم سرمایهگذاری است.
تولید ملی اولویت دستگاههای کشور نیست!
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بخش معادن گفت: 620 معدن در کشور داریم و اشتغال این بخش 124 هزار نفر است. در بخش اصناف و کسب و کار هم 2 میلیون و 117 هزار کسبه رسمی و حدود 700 الی 800 هزار صنف غیررسمی هستند که بهدلیل معضل بیکاری به وجود آمده است و در مجموع 3 میلیون صنف و 6 میلیون نفر را شامل میشود. وی با اشاره به صادرات کالا گفت: از سال 90 تا 94 سیر صادرات غیرنفتی رو به افزایش بوده اما سرعت آن کم است. سال گذشته بهرغم رکود اقتصادی اجازه ندادیم صادرات کاهش پیدا کند. وی با اشاره به افت شدید قیمتهای جهانی بویژه نفت و میعانات گازی خاطرنشان کرد: در این بخش در سال 94 سرجمع 42 میلیارد دلار صادرات داشتیم که نسبت به سال گذشته کاهش داشته و دلیل آن کاهش قیمت در بازارهای جهانی است. نعمتزاده با اشاره به اینکه در دولتهای گذشته خصوصیسازی بهشکل صحیح انجام نگرفته است، گفت: در دولت گذشته خصوصیسازی بهخاطر رد دیون انجام میشد که این کار را متوقف کردیم. وی باور دارد ناهماهنگیها در سیاستهای پولی و ارزی تا زمانی که ارز دونرخی باشد به ضرر تولید ملی است. وی با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب در سال 74 به رئیسجمهور وقت مرقوم فرمودند که توسعه کشور باید بر مبنای صادرات غیرنفتی باشد، خاطرنشان کرد: رهبری در سیاستهای اقتصاد مقاومتی باز هم همان رویکرد را اشاره فرمودند و باید صادرات غیرنفتی وظیفه همه ما باشد. نعمتزاده با بیان اینکه تولید ملی اولویت دستگاههای کشور نیست، تصریح کرد: در دولتهای گذشته و زمانی که من وزیر بودم 36 درصد تسهیلات بانکی به صنعت اختصاص مییافت اما سال گذشته تنها 29 درصد به صنعت اختصاص دادند. بانکها بهدلیل سود بخش خدمات، تمایل دارند تسهیلاتشان را به این بخش بدهند. وی با اشاره به انتظارات دستگاهها از مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مقررات مغایر با اقتصاد مقاومتی باید حذف و اصلاح شود.
نعمتزاده عملیاتیتر سخن بگوید
در ادامه جلسه مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در مجلس در اخطاری تصریح کرد: رهبری گفتهاند من از بیکاری جوانان شرمندهام، وزیر صنعت باید بیشتر شرمنده باشد اما ایشان در گزارش امروز خود هیچ راهحلی برای مشکل بیکاری جوانان ارائه نکردند. کواکبیان خطاب به علی لاریجانی گفت: شاید شما بخواهید وقت بگذرد تا شعبات به کارهایشان درباره کمیسیونها برسند اما به نظر میآید باید جلسات به گونه دیگری برگزار شود. وی با اعلام اینکه حرفهای گزارشدهندگان در صحن علنی مجلس را میتوان در روزنامهها نیز یافت خواستار تشکیل جلسات مجلس به صورت غیرعلنی شد. وی اضافه کرد: رهبری گفتند باید کاری کنیم که مجلس در رأس امور باشد اما در شرایط فعلی و با نحوه فعلی اداره جلسات ما استفادهای نمیکنیم. در ادامه علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از شنیدن تذکر کواکبیان گفت: اگر حرفها را گوش میدادیم مباحث به صورت روشن بیان شد. در واقع آقای نعمتزاده موضوع را به صورت عملیاتی مطرح کردند، حال ممکن است شما بگویید نمیتوانند عملیاتی کنند اما مباحث به صورت عملیاتی طرح شد. وی تاکید کرد در صورت نیاز میتوان جلسات مجلس را به صورت غیرعلنی برگزار کرد. لاریجانی خطاب به نعمتزاده از او خواست راهکارهایش را برای لغو قوانین دست و پاگیر در حوزه تولید و صنعت بیان کند. وی با بیان اینکه آقای نعمتزاده گزارش به نسبت منسجم و دقیقی ارائه کرد، یادآور شد: در بخشهای آخر که میفرمایید این کارها باید انجام شود در این بخش باید عملیاتیتر صحبت کنید، یعنی چه کارهایی را خود در دولت انجام دادهاید و چه مقدار نیاز دارید که مجلس کمک کند. رئیس مجلس تأکید کرد: آقای نعمتزاده در جایی که شما رتبهبندیهای کشور را بیان کردید، نشان میدهد ما در این زمینه نقص جدی داریم. پیشنهادات خود را مطرح کنید تا ما با اولویت در مجلس پیگیری کنیم و مشکلات حوزه صنعت در زمینه سرمایهگذاری نیز حل شود.
۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]