محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845320182
گزارش وزیر کشور به مجلس از آسیبهای اجتماعی
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گزارش وزیر کشور به مجلس از آسیبهای اجتماعی
دغدغه ما باید اعتماد اجتماعی، رضایتمندی، امید به آینده و انسجام اجتماعی باشد
کد خبر: ۵۹۵۱۶۹
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰ - 06 June 2016
وزیر کشور گزارشی را درباره آسیبهای اجتماعی به مجلس ارائه کرد و بر لزوم همکاری قوا برای رفع این آسیبها تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی در ابتدای گزارش خود عنوان کرد: موضوعی که مطرح است بسیار اهمیت دارد به طوری که مقام معظم رهبری در شش ماه گذشته سه بار شخصا در این خصوص جلسه گذاشتند و هر بار حدود سه ساعت موضوع را با تمام ابعاد و جوانب آن مورد بررسی قرار دادند.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: مسائل اجتماعی بازتاب و برونداد تمام رفتارهایی است که ما در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی بروز میدهیم و نهایتا میتواند موجب قوام، دوام و انسجام و امید و رضایتمندی باشد و یا برعکس میتواند موجب تخریب سرمایههای اجتماعی و بروز مشکلاتی شود که آن مشکلات در بعضی مواقع تبدیل به موضوعات امنیتی خواهد شد.
وزیر کشور در ادامه گزارش خود به تغییرات اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از مواردی که دائما باید آن را رصد کنیم تغییرات اجتماعی است؛ تغییرات اجتماعی با توجه به رشد تکنولوژی، سطح سواد، انتشار اطلاعات، مصرف انبوه و افزایش سطح ارتباطات دائما در حال تغییر است. این تغییرات قطعی و حتمی است. مقام معظم رهبری نیز بحث مفصلی را در سفر به سمنان در حوزهی تغییرات اجتماعی داشتند و لزوم مهندسی و هدایت تغییرات اجتماعی را مورد تاکید قرار دادند. اگر تغییرات اجتماعی را مدیریت نکنیم در مقابل آن منفعل خواهیم شد و باید آثار و هزینههای منفی را بپردازیم.
او درباره سبک زندگی نیز تاکید کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم تاثیر تغییرات اجتماعی بر موضوع سبک زندگی است. این مساله نیز از مسائل مهمی بود که رهبری مفصلا در سفر به خراسان شمالی مطرح کردند و بعد از آن نیز چندین جلسه تشکیل دادند که چگونه تغییرات اجتماعی منجر به تغییر سبک زندگی میشود و سبک زندگی تمام احوالات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ما را تحت تاثیر قرار میدهد و ما باید دائما این موضوع را تعقیب کنیم و متناسب با الگوهای رفتاری ایرانی اسلامی سبک زندگی مناسبی را تعریف کنیم.
وزیر کشور همچنین تاکید کرد: آنچه در حوزه آسیبهای اجتماعی مهم است و ما باید نسبت به آن دغدغه داشته باشیم، اعتماد اجتماعی، اعتماد عمومی، سرمایه اجتماعی، رضایتمندی، امید به آینده و انسجام اجتماعی است. این موارد میتواند در قوام، دوام و استمرار حرکت سالم اجتماعی موثر باشند و ما را در رسیدن به اهداف نهایی خود در هر یک از حوزههای مورد نظر کمک کند. در غیر این صورت یعنی با ضعف هر یک از این عناصر یقینا در انجام اقدامات حاکمیتی در همه حوزهها دچار اشکال خواهیم بود.
رحمانی فضلی در ادامه صحبتهای خود به بسترهای ایجاد آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از بسترهای آسیبهای اجتماعی جغرافیای ایران است؛ جغرافیای ایران به خودی خود موجب تقسیمبندیهای حوزهای میشود که این تقسیم بندیها در صورت عدم مدیریت درست میتواند به انشعاب اجتماعی تبدیل شود. حوزههای جغرافیایی از نظر ویژگیها، دارای ویژگیهای حوزههای سیاسی نیز هستند و در طول تاریخ این موضوع خود را نشان داده ، قرار گرفتن اقوام، جمعیتها و مذاهب مختلف در درون این حوزهها به خودی خود امکان ایجاد چنین انشقاقی را فراهم میکند اما با توجه به عوامل چسبندگی و عوامل قوام دهندگی مسائل اجتماعی مثل اسلامیت، دین ، ایرانیت و فرهنگ ایرانی و اسلامی این چسبندگی ایجاد شده است. اگر این موارد تضییع شود و عامل چسبندگی را از دست دهد موجب انشقاق خواهد شد ضمن این که دشمنان ما در جهت این انشقاق فعالیت میکنند.
او افزود: مساله دیگر نظام برنامه ریزی است؛ نظام برنامه ریزی ایران از سالهای 40 به بعد برنامه ریزی کلان بخشی متمرکز است. یکی از آثار این برنامه ریزی عدم تعادلها و توازنهای منطقهای است. این عدم توازن هم در حوزههای منطقهای هم در توزیع جمعیت و هم در توزیع خدمات منابع فعالیتها و زیرساختها مشاهده میشود. البته بعد از انقلاب توانستهایم در حوزهی زیرساختها و خدمات کمکهای شایانی بکنیم تا این عدم توازن برطرف شود اما در سایر حوزهها کماکان درگیر این موضوع هستیم.
رحمانی فضلی در مورد نظام بودجه ریزی نیز توضیح داد: نظام بودجه ریزی ما مبتنی بر فعالیت و جمعیت است. این یک شکل بسته را ایجاد میکند که هر چه قدر جمعیت بیشتر باشد فعالیت بیشتر میشود و به تبع آن منابع هم بیشتر میشود . نهایتا مراکزی مثل تهران به وجود میآید که بیش از 52 درصد اعتبارات را به خود اختصاص دادند و مناطقی مثل سیستان وبلوچستان با شدت زیادی دچار ضعف این منابع هستند. در مورد نظام اداری هم، نظام بروکراسیمان نظامی کاملا متمرکز و بدون واگذاری اختیارات به مناطق است. این مساله موجب میشود قدرت تصمیمگیری ما در مناطق کم شود. این مسائل عدم توازن و تعادل را به همراه داشته که موجب شده تحرکهای جمعیتی به کلان شهرها منتقل شود و پیرو آن موضوعاتی مثل مهاجرت، حاشیه نشینی، بزه کاری و حاشیه نشینی به وجود میآید.
رحمانی فضلی ادامه داد: در حال حاضر در کشور حدود 11 میلیون نفر حاشیه نشین داریم که سه میلیون نفر از آنها در حاشیهی شهرهای تهران، مشهد و اهواز زندگی میکنند. همچنین 2700 محله حاشیه نشینی در کشور وجود دارد که این محلات با توجه به ویژگیهایی که دارند به مراقبت و کنترل و ارائه خدمات بیشتری نیاز دارند.
وزیر کشور به بیکاری نیز اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر حدود سه و نیم میلیون نفر بیکار داریم که توزیع آن در سطح کشور نرمال نیست یعنی مناطقی وجود دارد که بیشتر از 50 تا صد در صد بیکاری وجود دارد. این نرخ بیکاری آثار اجتماعی زیادی از خود بروز میدهد که در خیلی از موارد میتواند منجر به تنشهای اجتماعی شود .
او دربارهی اعتیاد نیز عنوان کرد: بر اساس آمار رسمی که به صورت برآوردهای مبتنی بر شاخص های سازمان ملل انجام دادهایم نزدیک به یک و نیم میلیون نفر معتاد به مواد مخدر در کشور وجود دارد و روند اعتیاد از مواد سنتی تبدیل به مواد صنعتی شده است. مواد صنعتی مواد پر خطری هستند و اگر این یک و نیم میلیون نفر را در بعد خانوار یعنی چهار نفر ضرب کنیم چیزی حدود پنج تا پنج و نیم میلیون نفر گرفتار این آسیب هستند.حدود 60 درصد از زندانیان به صورت مستقیم و غیر مستقیم، 50 درصد طلاقها و 46 درصد سرقتها به دلیل اعتیاد است.
او افزود: علی رغم تلاشهایی که انجام شده به دلیل سود آور بودن و قدرت زیستی که مواد مخدر دارد کنترل نشده است؛ گردش مالی مواد مخدر در دنیا 50 میلیارد دلار است و متاسفانه در همسایگی ما کشوری است که 6000 تن در سال مواد مخدر تولید میکند. مواد مخدر میتواند به یک چرخه آسیبهای اجتماعی منجر شود. در کشور ما در سال 94 حدود 560 الی 570 تن مواد مخدر کشف کردیم که 15 درصد افزایش کشفیات داشتیم.
رحمانی فضلی در ادامه گزارش خود به طلاق نیز به عنوان یکی از آسیبهای اجتماعی پرداخت و گفت: در کشور ما دو نیم میلیون نفر زن سرپرست خانوار وجود دارد. در سال 90 حدود 12.1 درصد از خانوادههای ایرانی با سرپرستی زنان اداره میشدند که این رقم بسیار قابل توجه است. با این که در سالهای 93 و 94 نرخ طلاق کمتر شده اما در بعضی از محلات تا 36 درصد ازدواجها به طلاق منجر شده و تعداد کسانی که در سالهای اول زندگی طلاق گرفتهاند قابل توجه است.
رحمانی فضلی با اشاره به آمار زندانیان نیز عنوان کرد: سالی 600 هزار نفر زندانی داریم که از این تعداد 200 هزار نفر رسوب داریم یعنی کسانی که در زندان میمانند. این رقم، رقم بالایی است که میتواند مخرب باشد.
وزیر کشور در بخش دیگری از گزارش خود تاکید کرد: ما نباید منفعلانه عمل کنیم چرا که باید در این زمینه پاسخگو باشیم. اگر این آسیبهای اجتماعی را ضرب در بعد خانوار کنیم متوجه اهمیت آن میشویم. این مساله میتواند در برنامه ریزیهای سیاسی اجتماعی و اقتصادی تاثیر گذار باشد.
رحمانی فضلی به ابعاد امنیتی و سیاسی آسیبهای اجتماعی نیز اشاره کرد و توضیح داد: اگر این آسیبهای اجتماعی را در بعد خانوار ضرب کنیم عدد بالایی به دست میآید که زمینه نارضایتی را فراهم میکند. اگر فقر و برخی دیگر از نارضایتیها را اضافه کنیم رقمی خواهد بود که در بررسیها، تحلیلهای ما باید جای خاصی داشته باشد. ما به اعتماد اجتماعی و انسجام اجتماعی نیاز داریم. اگر با انبوهی از جمعیت مواجه شویم که باعث کاهش انسجام اجتماعی شود یا اقداماتی انجام دهیم که امید به آینده را کمرنگ کند یا باعث کم شدن تحرک و افزایش یأس در مردم شود با توجه به مداخلات تبلیغات و فشارهای سیاسی میتواند ما را در برخی از شرایط دچار اشکال کند.
رحمانی فضلی در بخش پایانی گزارش خود به سخنان مقام معظم رهبری و تاکید ایشان در توجه به آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند ما 20 سال عقب هستیم. باید 20 سال قبل این مساله را پیگیری میکردیم. همه کسانی که در این حیطه مسئولیت دارند باید اقدامات لازم را انجام دهند. همه قوا در قبال این مسائل مسئول هستند و هیچ کس نمیتواند خود را از این مساله مبرا بداند؛ رهبری همچنین تاکید کردند که این آسیب دیدگان اجتماعی عائله مسئولین نظام هستند و نباید به آنها به عنوان بیمار نگاه کنیم. ما باید بتوانیم این موضوع را به مرحلهای برسانیم که پاسخگوی عقب افتادگی ما نیز باشد.
رحمانی فضلی دربارهی برنامه ششم و توصیههای مقام معظم رهبری در این زمینه نیز توضیح داد: رهبری معیارهایی مشخص کردند که از جمله آن مواد مخدر و اعتیاد بود و فرمودند ما باید هر سال 5 درصد موفقت کسب کنیم. ایشان همچنین در اولویت بندی فرمودند مواد مخدر و اعتیاد اولویت اول، حاشیه نشینی اولویت دوم، طلاق اولویت سوم، بزهکاریها اولویت چهارم و مناطق خاص اولویت پنجم هستند.
رحمانی فضلی در بخش دیگر گفت: آسیبهای اجتماعی یک موضوع میان بخشی است و بستر و زمینه همه تحرکهای اقتصادی و سیاسی و امنیتی در جامعه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
گزارش وزیر کشور از سه جلسه مفصل خصوصی با مقام معظم رهبری درباره آسیبهای اجتماعی
گزارش وزیر کشور از سه جلسه مفصل خصوصی با مقام معظم رهبری درباره آسیبهای اجتماعی سیاست > دولت - عبدالرضا رحمانی فضلی نخستین دولتمرد مهمان مجلس دهم بود تا گزارشی مفصل درباره آسیبهای اجتماعی ارائه دهد موضوعی که از دغدغههای مقام معظم رهبری است به گزارش خبرآنلاين درگزارش تکاندهنده وزیر کشور از آسیبهای اجتماعی/ 11 میلیون حاشیهنشین
گزارش تکاندهنده وزیر کشور از آسیبهای اجتماعی 11 میلیون حاشیهنشین وزیر کشور در گزارشی که از آسیبهای اجتماعی به مجلس داد اعلام کرد که 11 میلیون نفر حاشیهنشین داریم پنج و نیم میلیون نفر درگیر با مصیبت اعتیاد هستند و در برخی استانها نیز بیش از 60 درصد بیکاری داریم به گزاگزارش تکاندهنده وزیر کشور از آسیبهای اجتماعی در صحن علنی مجلس
گزارش تکاندهنده وزیر کشور از آسیبهای اجتماعی در صحن علنی مجلس وزیر کشور با اشاره به برگزاری ۳ جلسه مفصل در شش ماه گذشته با مقام معظم رهبری در خصوص آسیب های اجتماعی توضیح داد اعتیاد عامل ۵۰درصد طلاقها و ۶۰درصد تعداد زندانیهای موجود در کشور است آفتاب عبدالرضا رحمانی فضلیدعوت از وزیراقتصاد برای ارائه گزارش در مورد وضعیت اقتصادی کشور به مجلس
در صحن علنی مطرح شد دعوت از وزیراقتصاد برای ارائه گزارش در مورد وضعیت اقتصادی کشور به مجلس رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی امروز اعلام کرد به زودی از وزیر اقتصاد دعوت می شود تا گزارشی در مورد وضعیت اقتصادی کشور ارائه کند ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۶ خرداد ساعت 09 19 به گزارش سرویس سیاسیگزارش وزیر کشور در افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی
شنبه ۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ ۴۵ وزیر کشور در نخستین جلسه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گزارش روند برگزاری این انتخابات را ارائه کرد به گزارش خبرنگار ایسنا متن گزارش عبدالرضا رحمانی فضلی به شرح زیر است بسم الله الرحمن الرحیم سپاس و درود بیکران خداوند باریتعالی را که توفیقِ خدمت گزاروزیر کشور در مجلس: آسیبهای اجتماعی در برخی مواقع باعث بروز مسائل امنیتی میشود/ گزارش گشت ارشاد به مجلس
وزیر کشور در مجلس آسیبهای اجتماعی در برخی مواقع باعث بروز مسائل امنیتی میشود گزارش گشت ارشاد به مجلس وزیر کشور حل مشکلات ناشی از آسیبهای اجتماعی را با همکاری همه قوا میسر دانست روز نو وزیر کشور حل مشکلات ناشی از آسیبهای اجتماعی را با همکاری همه قوا میسر دانست به گگزارش آماری وزیر کشور از انتخابات مجلس دهم/قانون انتخابات اصلاح شود/منتظرنظرنهایی درباره خالقی هستیم
گزارش آماری وزیر کشور از انتخابات مجلس دهم قانون انتخابات اصلاح شود منتظرنظرنهایی درباره خالقی هستیم سیاست > مجلس - عبدالرضا رحمانی فضلی از لزوم اصلاح قانون انتخابات در جمع نمایندگان مجلس دهم سخن گفت و افزود این قانون چه در حوزه ثبت نام نامزدها تبلیغات و نیازمنوزیر کشور گزارش کاملی از روند برگزاری انتخابات مجلس دهم ارائه کرد
وزیر کشور گزارش کاملی از روند برگزاری انتخابات مجلس دهم ارائه کرد وزیر کشور در نخستین جلسه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گزارش کاملی از روند برگزاری انتخابات مجلس دهم ارائه کرد به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور عبدالرضاگزارش وزیر کشور از انتخابات مجلس دهم
گزارش وزیر کشور از انتخابات مجلس دهم وزیر کشور گفت وزارت کشور برگزاری انتخابات را بر پایه چند اصل مهم از جمله مشارکت حداکثری رعایت حقالناس بیطرفی کامل قانون محوری و استقرار امنیت و آرامش استوار ساخت به گزارش نامه نیوز عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور صبح امروز در مراسم دهجلسه علنی مجلس آغاز شد/ ارائه گزارش وزیر کشور و اقتصاد در دستور کار مجلس
جلسه علنی مجلس آغاز شد ارائه گزارش وزیر کشور و اقتصاد در دستور کار مجلس جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی آغاز شد به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه 16خردادماه با حضور 208 نفر از نمایندگان-
سیاسی
پربازدیدترینها