واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ممنوعیت فروش و عرضه تنباکوی معطر
روز نو : رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، گفت: همه فروشندگان مواد دخانی باید مجوز بگیرند و عرضه کنندگان مجاز نیز در صورت تخلف از قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، بین 2 تا 220 میلیون ریال جریمه می شوند.
خسرو صادق نیت، روز یکشنبه در جلسه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات در وزارت بهداشت افزود: سامانه اصناف ایرانیان برای گرفتن مجوز عاملیت فروش مواد دخانی راهاندازی شده است و همه فروشندگان این کالا باید از این سامانه مجوز بگیرند و مطابق قانون از عرضه سیگار به زیر 18 ساله ها و فروش سیگار قاچاق خودداری کنند.
وی افزود: این سامانه از اول خرداد ماه جاری راهاندازی شده است و عرضه کنندگان مواد دخانی تا اول تیر فرصت دارند برای اخذ مجوز، اقدام کنند و پس از این مهلت در صورتی که یک واحد صنفی بدون مجوز اقدام به عرضه مواد دخانی کند، پلمب میشود.
صادق نیت گفت: ممنوعیت استفاده از عرضه تنباکوی معطر و استفاده از اسانس در سیگار و تنباکو در قهوهخانههای مجاز به عرضه قلیان از اول مهر امسال اعمال می شود؛ البته اماکنی که مجوز ارائه قلیان ندارند، حق عرضه هیچ نوع قلیانی را نخواهند داشت.
این مقام مسئول دروزارت بهداشت اظهار کرد: ممنوعیت تولید و واردات سیگارهای الکترونیک هم در کشور ابلاغ و اجرایی شده است.
وی، تبلیغات هر نوع ماده دخانی را مطابق قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات ممنوع اعلام کرد و در عین حال خاطرنشان کرد: اما مساله نگران کننده نشان دادن صحنه های سیگار کشیدن در فیلم های سینمایی است که در فیلم ها و سریال های خانگی بین 10 تا 20 برابر بیشتر شده است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین مصوبه جمع آوری قفسه های سیگار ابلاغ شده است و به زودی اجرایی می شود.
صادق نیت گفت: بررسی وزارت بهداشت درباره وضعیت تنباکوهای مورد استفاده از اماکن عرضه کننده این کالا نشان می دهد که 70 تا 80 درصد تنباکوهای عرضه شده، اصلا تنباکو نیست بلکه مواد شیمیایی خطرناک مانند بنزن است که در سرطان زا بودن آنها هیچ شکی نیست.
وی اضافه کرد: نگرانی جدی دیگر وزارت بهداشت، دکه های مطبوعاتی است که هم سیگار نخی می فروشند و هم با گذاشتن فندک کنار دکه در عمل، سیگار روشن و ارزان را در اختیار مشتریان و از جمله افراد زیر 18 سال قرار می دهند.
وی با اشاره به مبارزه با قاچاق سیگار تصریح کرد: ایران در سال 94 با مصوبه مجلس به پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی دخانیات پیوست که هدف آن کاهش 30 درصدی قاچاق سیگار تا سال 1404 است.
صادق نیت، برنامه ها و مصوبات جدید ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات را اعلام کرد و گفت: اجرایی شدن کامل سامانه عاملین مجاز فروش دخانیات، حذف کامل عرضه مواد دخانی در دکه های مطبوعاتی، اعمال کد رهگیری روی تمام پاکت های سیگار قانونی، ممنوعیت صحنه های استعمال سیگار در فیلم ها و سریال ها، ساده سازی و یکسان سازی بسته بندی سیگارها،جمع آوری قفسه های سیگار در مغازه ها و حذف تبلیغات اغوا کننده مواد دخانی در سراسر از جمله مصوباتی است که باید تا پایان امسال اجرا شود.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت نیز موظف شده است آمار سالانه مصرف سیگار و مواد دخانی را اعلام کند،همچنین از امسال باید تابلوی ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی نصب شود.
صادق نیت گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه قهوه داران، موظف شده اند به هیچ واحد صنفی، دیگر، مجوز عرضه قلیان را ندهند و به مرور مجوز عرضه قلیان از پروانه کسب قهوه دارانی که اکنون مجوز عرضه این کالا را دارند، حذف می شود.
ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات صبح امروز به ریاست وزیر بهداشت در وزارت بهداشت تشکیل شد، این ستاد متشکل از نمایندگان دستگاه های مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، قوه قضائیه، شهرداری تهران، وزارت آموزش و پرورش، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، نیروی انتظامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
نمایندگان برخی دستگاه های عضو این ستاد از جمله صدا و سیما، قوه قضائیه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه حاضر نبودند و نمایندگان برخی دستگاه های دیگر نیز به جای حضور عالی ترین مقام آن دستگاه در سطح مدیر کل یا کارشناس حضور داشتند.
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]