واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استاد دانشگاه:
اصلاح تفکر مدیران و خصوصی سازی کامل راه تحول اقتصادی است
شناسهٔ خبر: 3675522 - پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵
استانها > قزوین
قزوین- استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: حذف یارانه، اصلاح تفکر مدیران، اجرای کامل اصل ۴۴ و واگذاری امور به بخش خصوصی، کوچک و چابک شدن دولت بهترین راهکار برای تحول در اقتصاد کشور است. به گزارش خبرنگار مهر، سید صدرالدین نجاتی در همایش مدل جدید کسب و کار برای شرایط پساتحریم که روزپنجشنبه باحضور ابوالفضل یاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ایوب رحیمی معاون سیاسی امنیتی استانداری، منوچهر حبیبی معاون عمرانی استانداری، مدیران دستگاههای اجرایی، صاحبان واحدهای صنعتی در استانداری برگزار شد اظهارداشت: اگر درست بررسی کنیم باید گفت بیش از ۳۰ سال است که تحریم علیه ایران ادامه دارد به همین دلیل برخی از این شرایط سود بردند. وی افزود: در شرایطی که بسیاری از صنایع غذایی، خودروسازی و معدنی در جهان اقتصادی و سودآور است متاسفانه به دلیل سوء مدیریت این صنایع در کشور ما ضرر ده عنوان می شود و باید دولت به آنها کمک کند در حالی که این روش مدیریت دیگر منسوخ شده است.
مدل کسب و کار در ایران فاسد است نجاتی تصریح کرد: در شرایطی که واحدهای بزرگ که اشتغال و درآمد ایجاد کرده اند باید مورد حمایت قرار گیرند در یک روش غلط و ناکارآمد اعتبارات حمایتی را به کسانی می دهیم که در حال ورشکستگی و تعطیلی هستند و قادر به رقابت نیستند. وی بیان کرد: کمک به واحدهای مشکل دار هم روشی دارد و باید به گونه ای باشد که مشکلات برطرف شده و واحدهای فعال بتوانند به سود مناسب برسد و اگر مشکلات این واحدها بعد از تزریق منابع مالی باقی بماند و یا بیشتر شود بیت المال را هدر داده ایم. این استاد دانشگاه تصریح کرد:مدل کسب و کار درایران فاسد است و باید مدلهای جدید اروپایی را که تجربه شده بکار گیریم تا بتوانیم به شرایط بهتری برسیم و اگر بخواهیم با همین شیوه ها که قدیمی است کار کنیم شرایط بهبود نخواهد یافت. بازار بسته رقابتی موجب تنبلی تولیدکنندگان شده است نجاتی اظهارداشت: بازار بسته رقابتی موجب تنبلی نیروها و حتی مدیران ما شده است لذا نباید نگران واردات و رقبای خارجی باشیم بلکه در کنار فعالیت جدی لازم است با روشهای مدرن روز هم آشنا شده و در مسیر تغییر شرایط حرکت کنیم. وی اضافه کرد: صنعتگران ما نباید وابسته به دولت باشند و روی حمایت این بخش حساب کنند بلکه باید آنقدر توانمندی داشته باشند که بتوانند روی پای خود بایستند و کارآفرینی کنند. مشاور حوزه مدیریت و استراتژیک تصریح کرد: باید هزینه کنیم تا قابلیت بسازیم و تا زمانی که تفکر خود را عوض نکنیم و موانع توسعه را از راه برنداریم قادره به رقابت با دیگران نخواهیم بود.
وی با انتقاد از بی توجهی به مشتری مداری در کشور اظهارداشت: مشتری مداری در ایران عاجز است و کارخانه های خودروسازی با ۱۰۰ هزار کارگر به اندازه ۳۰ هزارکارگر هم کار نمی کنند و کیفیت تولیدی آنقدر پایین است که مشتری به کالای خارجی گرایش دارد و تداوم این روند در اقتصاد آسیب رسان است. نجاتی بیان کرد: وقتی مدیریت ها بر اساس حاشیه سازی و سیاسی بازی و ساختار سازمانی ما در ادارات و کارخانه ها قدیمی است نباید انتظار داشته باشیم کیفیت تولیدات و بهره وری ما بالا برود. این کارشناس اقتصادی یادآورشد: هنوز بلد نیستیم ساختار سازمانی درستی تعریف کنیم و هر کس خودش یک مکانیزم و ساختاری تعریف می کند و چشم انداز و استراتژی مدون و شاخصی برای توسعه نداریم و خصوصی سازی را نیز درست انجام نداده ایم. خصوصی سازی محقق نشود مانند یونان می شویم وی اظهارداشت: اگر نتوانیم خصوصی سازی را بدرستی پیاده و اجرایی کنیم و واگذاری در همین شرایط فعلی و از دولت به مدیران دولتی باشد اقتصادی مانند یونان را تجربه خواهیم کرد و آسیب خواهیم دید. نجاتی تصریح کرد: اجرای اصل ۴۴ باید سرعت گیرد و پرداخت سوبسید به مصرف کننده صورت گیرد نه تولیدکننده اما به دلیل سیاست غلط در کشور هم به میلیاردرها یارانه می دهیم و هم افراد نیازمند لذا شکوفایی اقتصاد معنا ندارد به همین دلیل حذف یارانه منطقی است. وی گفت: اقتصاد کشور کارآمد نیست و تا خصوصی سازی به معنای کامل صورت نگیرد و روش ها تغییر نکند نمی توانیم به نیازهاپاسخ دهیم زیرا در حال حاضر دولتی ها قادر به خصوصی سازی نیستند و چون ذینفع هستند نتیجه کار خوب نبوده است. نجاتی اظهارداشت: مسیر خصوصی سازی در کشور باید شفاف و مدون شود و با استفاده از تجربه این کار که در ۶۰ کشور عملیاتی شده بتوانیم از این روش برای اصلاح وضعیت اقتصادی استفاده کنیم. عضو بنیاد بین المللی اس ام ای اضافه کرد: مدیران ما باید آموزش ببینند و خود را به روز کنند زیرا هر علم ۳ سال عمر مفید دارد و با آشنایی با روشهای مدرن می توان به کارآمدی امور کمک کرد. وی یادآورشد:در دو سال آینده ۳۵ تا ۴۰ درصد شرکت های صنعتی نیمه فعال و راکد اگر نتوانند خود را به روز نکنند مجبور به تعطیلی هستند و دیگر فقط پول و تزریق اعتبار جوابگو نیست زیرا مردم هم باهوش شده اند و دیگر کالای بی کیفیت و گران را خریدار نخواهند بود و حق انتخاب خواهند داشت.
نجاتی با انتقاد از برخی مدیران که تفکر سنتی دارند اظهارداشت: در شرایطی که هایپرمارکتها دارند بسرعت فراگیر می شوند تا کالای مرغوب و ارزان دست مشتری دهند متاسفانه برخی از مدیران همچنان با تفکر دفاعی و کپی کاری شرایطی ایجاد کرده اند که محافظه کاری شدیدا مانع خلاقیت و ابتکار شده است. نجاتی اظهارداشت: سازمانهای دولتی ما درون محور شده اند و تحمل انسانهای شجاع را ندارند به همین دلیل تفکر جدید در نیروها ایجاد نمی شود و حقوق بر اساس خدمات و ارزش کار نست و تا زمانی که روشها اصلاح نشود نباید انتظار تحول داشت. وی گفت: بسیاری از مدیران حاضر نیستند تفکر جدید را بپذیرند و نیروهای جدید و خلاق را با منزوی کردن به افرادی چاپلوس، تنبل و زیرآب زن بار می آورند در حالی که جوانان ما شایستگی های زیادی دارند و می توانند در شرایط بروز استعدادها به تحول کمک کنند. مدل جدید کسب و کار در رشایط پسا تحریم نجاتی گفت: در مدل جدید کسب و کار باید طراحی بازار و روان شناسی مشتری داشته باشیم و انتخاب محصول با روش بازگشت سرمایه باشد و افزایش بهره وری بالای ۶۰ درصد، انتخاب برند و هویت مشتری، قابلیت سازی تمامی کارکنان، هم افزایی در مدیریت ارائه کالا به مشتری و داشتن برنامه استراتژی عملیاتی شود. وی بیان کرد: برای ساخت آینده باید ابتدا خود را متحول کنیم و مدل کسب و کار قدیمی را دوباره بسازیم و مشتری را کارفرمای خود قرار دهیم که در این مسیر کاهش حداقل ۳۵ درصد نیروی انسانی و جایگزینی نیروهای کارآمد با افزایش ۳۵ درصدی بهره وری ضروری است. نجاتی اظهارداشت: باید با فراراز گذشته و جمع آوری اطلاعات استراتژیک، ارزیابی قابلیت ها و ایجاد دانش استراتژیک و مدل های اطلاعاتی قابل استفاده شرایط را بهبود بخشیم.
آینده جدید با محور توسعه اقتصادی پایدار است از موسسان مرکز فنآوری صنعتی و رقابتی در اروپا گفت: آینده جدید برمحور توسعه پایدار اقتصادی برچند اصل استوار است که سرمایه گذاری خارجی، انتقال دانش فنی، فرهنگ، تکنولوژی و مهارت، قابلیت سازی نیروهای جوان و ایجاد سرمایه، خصوصی سازی و اجرای اصل ۴۴، نوآوری و رشد سالم و قابلیت سازی در رشد شرکت های کوچک و اشتغالزایی از جمله آنهاست. برجام شبیه معجزه بود و دستاوردهای زیادی داشت نجاتی تصریح کرد: به عنوان یک کارشناس و بدون هیچ گرایش سیاسی و حزبی و فقط از نگاه اقتصادی باید گفت با گشایش هایی که ایجاد شده می توان گفت برجام شبیه یک معجزه بود و دکتر ظریف با افتخار توانست در برابر همه کشورهای مخالف از حق ایران دفاع کند و امروز با گذشت چند ماه شرایط رفع تحریم ها هموار می شود. وی یادآورشد: کشور ترکیه به واسطه همین تحریم ها توانست با پول های ما رشد کند و اگر تحریم نبود به این شرایط اقتصادی نمی رسید ولی امروز قادریم با رفع تحریم و شرایط پسابرجام هم فروش نفت داشته باشیم و هم مواد اولیه راذ با شرایط ارزان و بهتری تهیه کنیم و در همین چهارماه اتفاقات بسیار خوبی افتاده که به سود مردم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]