واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رياض باز بر طبل خالي لشكركشي در سوريه كوبيد
در حالي كه مذاكرات سياسي سوريه با استعفاي رئيس تيم مذاكرهكنندگان مخالفان در وضعيت مبهمي قرار گرفته است، وزير خارجه عربستان بار ديگر از اعزام نيروي زميني به سوريه حرف زد هر چند وي همانند موارد قبلي اعزام نظاميان سعودي به سوريه را مشروط به رهبري امريكاييها كرد.
به گزارش «جوان» وزير خارجه عربستان ميگويد دخالت نيروي زميني بينالمللي در سوريه راه حل حتمي براي حل بحران اين كشور است. عادل الجبير در جريان نشست مطبوعاتي مشترك با عبداللطيف الزياني دبير كل شوراي همكاري خليج فارس در جده اظهار كرد: «عربستان سعودي اولين كشوري است كه خواستار اعزام نيرو به سوريه بوده و همچنان به اين درخواست ادامه خواهد داد.» وزير خارجه عربستان بلافاصله تحقق اين امر را منوط به يك تصميم بينالمللي كرد. وي گفت كه رياض آمادگي دارد در تركيب يك ائتلاف بينالمللي و براي مقابله با گروه داعش، نيروهاي ويژه به سوريه اعزام كند. اين اولين بار نيست كه سعوديها از آمادگي خود براي اعزام نيروي زميني به سوريه ميگويند اما هر بار آن را مشروط به حضور امريكا در قالب يك ائتلاف بينالمللي ميكنند. ناظران معتقدند واشنگتن دستكم در زمان رياست جمهوري امريكا به صورت مستقيم در سوريه مداخله نظامي نخواهد كرد و با توجه به پيچيدگي تحولات ميداني و حضور قدرتمند ايران و روسيه به عنوان متحدان دمشق، رئيس جمهور بعدي امريكا نيز به سختي حاضر خواهد شد تن به خواستههاي عربستان سعودي براي دخالت نظامي در سوريه دهد.
مسكو: معارضان به تضعيف اسد اميد نداشته باشند
سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه با اشاره به اينكه معارضان سوري علاقهاي براي يافتن راه حل سياسي نشان نميدهند، خطاب به آنها گفت كه به اميد تضعيف رئيسجمهوري سوريه مذاكره نكنند. اين اظهارات لاوروف پس از استعفاي محمد علوش از رياست تيم مذاكرهكنندگان معارض بين شد. برخي ناظران ميگويند اين اقدام مذاكرات غيرمستقيم صلح در ژنو را بينتيجه خواهد گذاشت. لاوروف اين اقدام علوش را به «دومين فرار» مخالفان «بشار اسد» رئيسجمهوري سوريه توصيف كرد.
ورود نظاميان تركيه به خاك سوريه
منابع خبري غربي روز چهارشنبه از ورود نظاميان ارتش تركيه به خاك سوريه و استقرار آنها در نزديكي مناطق اعزاز و عفرين خبر دادند. اين منابع خبري به نقل از كردهاي سوريه از ورود ارتش تركيه به داخل خاك سوريه و ايجاد مواضع نظامي در نزديكي اعزاز و عفرين خبر دادند. «احمد اراك» از رهبران سياسي كردهاي سوريه خاطر نشان كرد كه صدها نفر از نيروهاي نظامي تركيه با عبور از مرز باب السلامه در منطقه الشهابه در نزديك ماره و اعزاز مستقر شدهاند. بنابر گفته اين مقام كردي، هدف تركيه از اين اقدام آماده شدن براي حمله به منطقه اعزاز و ماره است. اين مناطق طي چند روز گذشته شاهد حملات گسترده شبه نظاميان داعش به نيروهاي تحت آنكارا بوده است. به نظر ميرسد اين اقدام تركيه با پيشروي نيروهاي كرد در قالب «نيروهاي دموكراتيك سوريه» به منطقه منبج ارتباط دارد. شهر منبج در حومه شرقي حلب و سد تشرين در مجاورت آن براي طرفهاي درگير در سوريه به ويژه داعش بسيار حائز اهميت است چرا كه تنها راه ارتباطي مهم ميان دو استان حلب و رقه محسوب ميشود و با سقوط آن ارتباط ميان نيروهاي داعش عملاً در شمال و شرق سوريه قطع خواهد شد. از سوي ديگر، منبج يكي از مناطقي است كه تركيه تسلط كردها بر آن را خط قرمز خود اعلام كرده است چرا كه كردها با تسلط بر اين شهر يك گام ديگر بر وصل كردن كانتونهاي عفرين به جزيره و كوباني نزديك خواهند شد. از نظر تركيه كردهاي سوريه به اندازه حزب كارگران كردستان تركيه خطرناك هستند و تروريست محسوب ميشوند. اين نگاه تركيه به كردها، امريكا را در شرايط سختي قرار داده است چرا كه از نظر واشنگتن كردها بهترين و قابل اعتمادترين نيروهايي هستند كه در شمال سوريه وجود دارند و ميتوانند در جنگ عليه داعش روي آنها حساب كنند. هرچند منابع خبري گزارش دادند واشنگتن به دليل حساسيت آنكارا اجازه حضور كردها در شهر منبج را نخواهد داد. رويترز به نقل از مقامات امريكايي گزارش داد كه نيروهاي كرد پس از آزادي منبج آن را ترك خواهند كرد و اداره آن به دست نيروهاي محلي خواهد بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]