تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه خوبى‏ها با عقل شناخته مى‏شوند و كسى كه عقل ندارد، دين ندارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830782365




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فوايد حضور ۱۷ نماينده زن در مجلس به روایت قانون


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: فوايد حضور ۱۷ نماينده زن در مجلس به روایت قانون
قانون در گزارشی آورده است:
به گزارش نامه‌نیوز، بسياري از زنان امروز منتظر تصويب قوانيني هستند تا به نوعي بتواند بسياري از حقوق آنها را استيفا كند. هرچند تعداد زيادي از افراد به مشكلات عديده زنان اذعان دارند اما طي چندين سال گذشته همچنان اين مشكلات به قوت خود باقي مانده‌است. البته نمي‌توان از نظر دور داشت كه زنان كشور خودشان تمايلي براي مشاركت و تصميم‌گيري براي امور كشور ندارندكه اين خود باعث بروز مشكلي براي بانوان شده است. حال اين روزها با شروع مجلس دهم، باز نگاه زنان به مجلس و نمايندگان زن حاضر در مجلس دوخته شده تا اين نمايندگان بتوانند مصائب هم جنسان خود را درك كرده  و راهي براي كاهش آن بيابند هرچند طي ادوار گذشته مجلس شاهد بوديم زنان نماينده نقش كمرنگي در تصميمات مهم داشته و عزم جدي در برطرف كردن موانع و مشكلات زنان از سوي آنها مشاهده نشده است.

در اين راستا معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده  در مورد وظيفه نمايندگان زن در مجلس معتقد است: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره دهم باید قوانینی متناسب با واقعیت‌های خانواده‌های ایرانی تصویب کنند. با ترکیبی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی از گرایش‌ها و سلایق‌ مختلف سیاسی و فکری در دوره دهم دارند، امیدواریم متناسب با واقعیت‌های جامعه و خانواده‌های امروزی ایرانی، قوانینی کارآمد به تصویب برسانند.شهیندخت مولاوردی ادامه داد: زنانی که به مجلس شورای اسلامی راه یافته‌اند باید بیشترین تلاش را برای استیفای حقوق زنان داشته باشند و تلاش مضاعفی از خود نشان دهند . آنها  می‌توانند فعالیت‌های جدی از بعد قانونگذاری داشته باشند. پیگیری اجرای قوانین و سیاست کلی برنامه ششم توسعه که مربوط به استیفای حقوق شرعی و قانونی زنان است نیز می‌تواند یکی از برنامه‌های نمایندگان مجلس آتی باشد.

مهم‌ترين مطالبات زنان

ابتدا بايد مهم ترین چالش زنان را  عدم شناخت کامل حقوق و مسئولیت هایشان دانست. مي‌توان گفت قوانين در حوزه زنان نقص بسياري دارد و بانوان كشور از برخي از حقوقي كه بايد زنان از آن برخوردار باشند محروم هستند.در اين زمينه اسفناني نماينده مجلس نهم معتقد است: نبود قوانین باعث ایجاد خشونت علیه زنان می‌شود، بعضی قوانین از نظر محتوا یا ساختار به نحوی است که حقوق زن در آن نادیده گرفته می‌شود .خصوصا در روابط بین زوجین نه اینکه قانون بنا را براین داشته باشد که از زن حمایت نکند بلکه به دلیل اینکه قواعد را به کلی مطرح می‌کند ممکن حق زن تضیيع شود، بنابراین نیاز به بازنگری و اصلاح برخی قوانین مربوط به حق و حقوق زنان و پرداختن به مسئله آموزش زنان و آگاه ساختن آنها از حق و حقوق شان برای پیشگیری از بروز خشونت علیه آنان احساس می‌شود.

ديدگاه‌ مبتني بر تبعيض جنسيتي در جامعه تضعيف شده

بهمن كشاورز حقوقدان و رئيس اتحاديه كانون‌هاي سراسري اسكودا  در گفت‌وگو با «قانون» با بيان اينكه در انتخابات اخير مجلس شوراي اسلامي تعداد خانم‌هاي منتخب از همه موارد قبلي فراتر رفت، گفت: اين موضوع صرف نظر  ازنتايج آن به خودي خود موجب اميدواري و دلگرمي است و نشان مي‌دهد كه ديدگاه‌هاي مبتني بر تبعيض جنسي در جامعه ما تضعيف شده است. اين مورد قبلا در پذيرش دانشگاه‌ها ديده شده بود اما  با تلاش و زحمت خانم‌ها و دختران  اين معادله تغيير كرد.

اين حقوقدان ادامه داد: اما در مجلس اين تغيير ديدگاه راي دهندگان است كه باعث بروز اين تحول شده و اين دو باهم تفاوت دارد. در عين حال وقتي تلاش و كوشش خانم‌هاي ما به ديدگاه‌هاي متعالي و اصلاح شده‌ ما مردان ضميمه شود مطمئنا نتيجه مثبت آن نصيب مملكت و مردم خواهد شد.

كشاورز با بيان اينكه حضور خانم‌ها در مجلس مي‌تواند آثار زيادي داشته باشد،خاطرنشان كرد: اول اينكه قاعدتا تعداد لوايح و طرح‌هاي مبتني بر نوعي تبعيض جنسيتي _ نظير آنچه در قانون گذر نامه ممكن بود حادث شود _ كمتر و شايد معدوم مي‌شود.  دوم اينكه  به طور كلي حضور خانم ها در مجامع عمومي در كنار مردان ، معمولا  باعث مي‌شود رفتارها مودبانه‌تر شود  و افراد آداب صحبت و محاوره را بهتر رعايت كنند. سوم اينكه  انعكاس خارجي حضور اين تعداد خانم در مجلس به نفع كشور است و ما را در مجامع بين المللي در موضع مطلوب‌تري قرار مي‌دهد و در آخر نيز بايد گفت هر يك از اين خانم هاي نماينده تخصصي دارند. اين تخصص همانند تخصص مردان سطح كارشناسي و علمي مجلس را بالا مي‌برد.

توقع بانوان كشور از فراكسيون زنان مجلس

وي افزود: در عين حال خوب است خانم‌هاي محترمي كه به مجلس راه يافته‌اند توجه كنند هرچند از ديدگاه بسياري از صاحب نظران اصولا از تقسيم بندي جنسي در هيچ موردي نبايد استفاده كرد اما به هر حال در اين مجلس مجموعه‌اي به نام فراكسيون زنان وجود خواهد داشت كه بانوان سراسر كشور از اين فراكسيون توقع بسيار دارند. خانم‌هاي منتخب بايد به نحوي عمل كنند كه باعث دلسردي خانم هاي انتخاب كننده نشوند. كشاورز در خاتمه يادآور شد: آنچه مسلم است خانم‌ها بايد سعي كنند به تعداد هرچه بيشتري به مجلس شوراي اسلامي راه يابند و اين در دست خانم‌هاي راي دهنده است. زيرا اگر قرار است قوانين به نفع بانوان تصويب و مواردي كه به ضرر آنهاست نسخ شود بايد تعداد كافي و اثرگذاري از خانم ها در مجلس حضور داشته باشند كه تعداد فعلي با شمار مورد نظر فاصله دارد.

مهم‌ترين مشكلات بانوان

امروز مهم‌ترین مسئله و مشکل زنان بحث اشتغال است. با توجه به تبعیضی که در جامعه ما به لحاظ درآمدی میان مردان و زنان وجود دارد و از طرف دیگر اکثر خانواده ها کم درآمد و فقیر هستند و فشار این کم درآمدی بر خانم خانه وارد می شود، لذا اشتغال باید افزایش پیدا کند؛ آن هم اشتغالی که خاص زنان باشد،تا خانم‌ها هم  از مسئوليت اصلي خود يعني همسر بودن و مادر بودن غافل نشوند و هم اينكه بتوانند درآمدي براي خانواده كسب كنند. اما آنچه امروز شاهديم با اين آرمان فاصله زيادي دارد هرچند مجلس گذشته مصوبه كاهش ساعت كار زنان راكه دولت تدوين كرده بود تصويب كرد اما اين قانون بيشتر در مورد زناني است كه دارای شرایط خاص اجتماعی هستند و شامل تمامي زنان شاغل نمي‌شود.

حمايت از زنان شاغل

مريم يكي از بانواني كه به دليل مشكلات اقتصادي خانواده مجبور است بيرون از منزل كار كند، معتقد است: مشكلات زيادي بر سر راه خانم‌ها وجود دارد. بزرگ ترين مشكل يافتن شغلي مناسب و در شأن آنهاست. بسياري از بانوان براي يافتن شغل با محدوديت هاي بسياري مواجه هستند. دومين مشكل پس از يافتن شغل اين است كه با اینکه ساعات کاری آقایان و خانم ها در ادارات یکسان است اما به جرات می توان گفت که حجم کاری خانم ها خیلی بیشتر از آقایان است و اگر در این زمینه از خانم های شاغل حمایت‌های بیشتری شود بهتر است. به نظر بنده نمايندگان زن حاضر در مجلس مي‌توانند به خوبي اين مشكلات را درك و در مورد آن تصميم‌گيري كنند.

حضور فعال مهم تر از تعداد است

لمياء رستمي تبريزي، وكيل دادگستري و عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي درگفت‌وگو با «قانون» با اشاره به اينكه حضور بانوان در مجلس شوراي اسلامي نقش بسزايي دارد، گفت: اگر بخواهيم از لحاظ جنسيتي به جامعه نگاه كنيم مشاهده مي‌كنيم كه نصف جمعيت فعال جامعه را آقايان و نصف ديگر را بانوان تشكيل مي‌دهند.  بنابراين هرچه حضور بانوان فعال در جامعه به اين درصد نزديك تر شود قطعا بانوان موفقيت بيشتري را كسب مي‌كنند.

وي ادامه داد: البته بايد گفت در اينجا بيشتر از تعداد حضور فعال زنان مهم‌تر بوده كه اين حضور فعال به نوعي مي‌تواند در پررنگ‌تر ديده شدن بانوان در مجلس شوراي اسلامي تاثير زيادي داشته باشد.

اين وكيل دادگستري خاطرنشان كرد: برخي از طرح ها و لوايح در مجلس بر مبناي جنسيت تدوين شده است. به طور مثال موضوعي مربوط به حوزه زنان است.  در اين صورت خانم‌ها بايد به طور جدي و خاص فعال باشند و نظراتي را مطرح كنند كه منعكس كننده نظرات خانم ها در وضعيت جامعه باشد. به طور كلي زنان نسبت به گذشته در حوزه‌هاي مختلف فعال‌تر شده‌اند.

تصويب قوانين متناسب با نياز افراد

رستمي تبريزي تصريح كرد: در رابطه با برخي ديگر از طرح‌ها و لوايح كه مسئله جنسيت مطرح نيست و ارتباطي با جنسيت ندارد نيز بايد گفت براي مثال مسائل اقتصادي شامل همه افراد جامعه است. بايد نمايندگان زن در اين زمينه فعال باشند تا مشكلاتي كه زنان كشور در زمينه اشتغال دارند را برطرف كنند و با توجه به اينكه تعداد بانوان كمتر از آقايان است اين فعال بودن مي‌تواند به نوعي اين نقص را جبران كند. رستمي‌تبريزي  در خاتمه با اشاره به تعداد حضور بانوان در مجلس دهم عنوان كرد: خوشبختانه تعداد خانم‌ها در مجلس نسبت به دوران گذشته بيشتر شده است. اميدواريم اين تعداد بانوان بتوانند در مجلس تصميمات مهمي براي زنان كشور بگيرند. نكته مهم اين است كه قوانيني كه در مجلس تصويب مي‌شود بايد متناسب با نياز افراد چه زنان و چه مردان باشد.



منبع: روزنامه قانون


۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن