تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه امساك از خوردن وآشاميدن نيست بلكه روزه،خوددارى ازتمامى چيزهايى است كه خداوندسبحان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845475039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

متهم ردیف اول درد لگنی, درد هنگام عادت ماهیانه و نازایی در زنان


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: بیماران مبتلا به آندومتریوز به صورت ژنتیکی نوعی اختلال ایمنی دارند که قادر به از بین بردن سلول‌های مخاط رحم به داخل لگن نیستند و این سلول‌ها در جاهایی که قرار می‌گیرند کاشته می‌شوند و رشد می‌کنند و همین باعث بروز علائم بیماری می‌شود.
آندومتریوز Endometriosis چیست؟تا چند سال پیش، خانم‌ها چندان با بیماری آندومتریوز آشنا نبودند، اما امروزه غالبا این بیماری را می‌شناسند و درباره آن می‌پرسند و صحبت می‌کنند. این شناخت به چند دلیل می‌تواند باشد؛ اول اینکه، پزشکان امروز به کمک تحقیقات بی‌شمار 30 سال گذشته در سراسر دنیا، بسیار بهتر از قبل آندومتریوز را تشخیص می‌دهند. در گذشته‌، مسلما مشخص نمی‌شد خیلی از خانم‌هایی که از دردهای لگنی در عذاب بودند، آندومتریوز دارند. سونوگرافی، لاپاراسکوپی و آزمایش‌های تخصصی، راه را برای تشخیص این بیماری گشوده است.


متهم ردیف اول آندومتریوز : ژنتیکبه طور طبیعی در همه خانم‌ها هنگام عادت ماهیانه بخشی از مخاط سطح داخلی رحم که ریزش می‌کند، از طریق لوله‌های رحمی داخل حفره لگنی می‌ریزد. این اتفاق در همه خانم‌ها می‌افتد. اما بدن خانم‌ها این توانایی را دارند که نسجی که داخل لگن ریخته از بین ببرند و سپس جذب کنند.
endometriosis.jpg
بیماران مبتلا به آندومتریوز به دلیل مشکلی در سیستم ایمنی، این توانایی را ندارند و نمی‌توانند سلول‌های جداشده را نابود کنند. مشخص شده ژن‌ها در ایجاد این ناتوانی نقش دارند، یعنی در واقع، این بیماری ژنتیکی است و ژن‌های آن روی کروموزوم 7 و 12 شناسایی شده است. آنچه مسلم است این است که سابقه بیماری در اقوام اغلب خانم‌های مبتلا به آندومتریوز معمولا وجود دارد.در واقع، بیماران مبتلا به آندومتریوز به صورت ژنتیکی نوعی اختلال ایمنی دارند که قادر به از بین بردن سلول‌های مخاط رحم به داخل لگن نیستند و این سلول‌ها در جاهایی که قرار می‌گیرند کاشته می‌شوند و رشد می‌کنند و همین باعث بروز علائم بیماری (درد لگنی، درد هنگام عادت ماهیانه، چسبندگی لگن، نازایی و...) می‌شود.


لاپاراسکوپی, روش تشخیص و درمان آندومتریوزلاپاراسکوپی یا پهلوبینی Laparoscopy نوعی تکنیک برای درون‌بینی شکم (حفره صفاق) و لگن است. اغلب لاپاراسکوپی اقدامی تشخیصی است ولی گاه می‌تواند درمانی نیز باشد مانند آپاندکتومی به روش لاپاراسکوپی یا کوله‌سیستکتومی لاپاراسکوپیک. این تکنیکها در سالهای اخیر به دلیل کاهش زمان بستری بیمار در بیمارستان، کاهش درد و کوچکی برش و جوشگاه عمل مورد استقبال قرار گرفته‌اند. در این روش دکتر داخل شکم را کمک یک لوله دوربین دار (بدون بازکردن شکم) مشاهده می‌کند. این لوله از طریق ایجاد یک سوراخ بسیار کوچک در ناف تحت بیهوشی عمومی وارد می‌شود. لاپاراسکوپی می‌تواند سایر علل درد قاعدگی مثل آندومتریوز و یا چسبندگی‌های لگنی و یا فیبروم‌ها و یا کیست تخمدان و حتی حاملگی خارج رحمی را تشخیص داده و در بعضی موارد درمان کند.پیشرفت‌هایی که در زمینه درمان این بیماری در 3 دهه گذشته به دست آمده قابل توجه بوده است. مهم‌ترین اتفاق، چه در تشخیص و چه در درمان آندومتریوز، عمل لاپاراسکوپی است؛ یعنی به جای باز کردن شکم و دسترسی به لگن، مشاهده و عمل از طریق تلسکوپ انجام می‌شود. مردم، امروز خیلی خوب با عمل جراحی از طریق لاپاراسکوپ آشنا هستند. خیلی‌ها تصور می‌کنند ارزش لاپاراسکوپی فقط این است که به جای باز کردن شکم با یک برش بزرگ، از طریق یک سوراخ کوچک هم می‌‌توان عمل کرد و باعث درد و ناراحتی کمتر بیمار و بازگشت سریع‌تر وی به زندگی عادی می‌شود. البته این باورها همه در مورد لاپاراسکوپی درست است اما امروزه پاره‌ای از اعمال، خصوصا در مورد آندومتریوز را فقط از طریق لاپاراسکوپ می‌توان انجام داد و با عمل باز و معمول یا غیرممکن است یا بسیار سخت. درصد بالایی از بیماران آندومتریوز در دوره‌ای از زندگی خود نیاز به لاپاراسکوپی پیدا خواهند کرد. اینکه چه زمانی نیاز به لاپاراسکوپی خواهد بود، خود موضوع بحث میان محققان است که از 2 دهه پیش شروع شده و همچنان ادامه دارد.


علایم و عوارض آندومتریوزآمارها نشان می‌دهند حدود 6 تا 10 درصد خانم‌ها به آندومتریوز مبتلا هستند و 30 تا 40 درصد خانم‌هایی که دچار نازایی هستند نیز آندومتریوز دارند. شایع‌ترین علامت این بیماری درد مزمن لگنی و اختلال در عادت ماهیانه است. آندومتریوز بیماری بدخیمی نیست و امکان اینکه به سرطان تبدیل شود خیلی کم است، اما دردهای مزمن این بیماری در بسیاری از موارد زندگی بیمار را مختل می‌کند. دردی که گاهی سال‌ها با بیمار است.یکی از نکته‌های ویژه در مورد آندومتریوز این است که علائم بیماری گاهی با شدت بیماری تناسبی ندارد. مثلا خانمی آندومتریوز شدیدی دارد که تمام لگن با سلول‌های تهاجمی مخاط داخل رحم و چسبندگی پوشیده شده اما بیمار درد و شکایت چندانی ندارد. در حالی که گاهی خانمی که آندومتریوز خفیفی دارد دردهای بسیار شدیدی در لگن احساس می‌کند و هر بار که عادت ماهیانه می‌شود کارش به بیمارستان و بستری شدن می‌کشد.*مشکل مهم دیگری که آندومتریوز ایجاد می‌کند، نازایی است. اینکه چرا آندومتریوز باعث نازایی می‌شود، موضوع سال‌ها تحقیق صدها دانشمند بوده است. پاره‌ای نکات روشن شده اما خیلی سوال‌های بی‌جواب هم همچنان وجود دارد.


همراهی آندومتریوز با بیماری‌های دیگرنکته جالب اینجاست که اتفاقا در بیماران مبتلا به آندومتریوز بیماری‌های دیگری که علت آنها نیز نوعی اختلال ایمنی است مثل روماتیسم مفصلی، لوپوس، آلرژی، اگزما، آسم و... بیشتر دیده می‌شود.


تشخیص و درمان آندومتریوزتشخیص آن گاهی ساده نیست و در خیلی از موارد درمان سر راست و ساده‌ای ندارد، اما در 3 دهه گذشته تحقیقات بسیار زیادی روی همه جنبه‌های این بیماری انجام شده و پیشرفت‌ها در تشخیص، درمان و کنترل آن بسیار چشمگیر بوده است.


درمان دارویی آندومتریوزیکی دیگر از پیشرفت‌هایی که در درمان آندومتریوز در 2 دهه گذشته وجود داشته، ساخته شدن داروهای جدیدی است که نتایج بهتر با عوارض کمتری دارند. از آنجا که رشد مخاط رحم، که در آندومتریوز داخل لگن می‌ریزد و نفوذ می‌کند، به هورمون‌های زنانه وابسته است، داروهایی که خلاف جهت اثر این هورمون‌ها عمل کنند، مطرح شدند. داروهای شبیه هورمون‌های مردانه جزو اولین گروه این داروها بودند. از آنجا که این دارو عوارض متعددی مثل علائم مردانه و پرمویی ایجاد می‌کند، امروزه تقریبا دیگر مصرف نمی‌شود. داروی بعدی با مهار فرمان‌های مغزی به تخمدان‌ها یک حالت یائسگی دارویی ایجاد می‌کند و سطح هورمون‌های زنانه را پایین می‌آورد. اما مشکل این داروها این است که آنها را برای مدت طولانی نمی‌توان مصرف کرد.


گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع:salamat.ir






1395/03/12
###12##12###





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن