واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
اتحاد شوم علیه قاسم سلیمانی برای نجات داعش عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی هفته گذشته با اشاره به حضور ایران و قاسم سلیمانی در عملیات آزادسازی فلوجه، این اقدام را مبارزه با مردم عراق توصیف کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز، عملیات آزادسازی شهر فلوجه رسما از بامداد دوشنبه گذشته (سوم خردادماه) به دستور حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق و با مشارکت ۲۲ هزار نیرو از ارتش، پلیس فدرال، یگان مبارزه با تروریسم، بسیج مردمی و نیروهای عشایر آغاز شد. دیروز برخی منابع خبری از محاصره کامل شهر فلوجه استان الانبار و برنامه ریزی نیروهای عرقی برای ورود به شهر فلوجه خبر می دهند.
اما در این بین عربستان سعودی همزمان با آغاز عملیات آزادسازی فلوجه، اقدام به جوسازی علیه نیروهای حشد الشعبی و قاسم سلیمانی کرد.
عادل الجبیر در گفتگوی اختصاصی با روسیا الیوم در اظهاراتی مدعی شد: قاسم سلیمانی، سپاه انقلاب و سپاه قدس، در لیست تروریستی قرار دارند و ریاض، به حضور قاسم سلیمانی در بغداد، با دیدی بسیار منفی می نگرد. جبیر در ادامه یاوه گویی های خود گفت: سپاه ایران با مردم سوریه و در عراق می جنگند و در سراسر جهان، عملیات خرابکارانه انجام می دهد. اقدامات سلیمانی و سپاه در عراق، در نزد عربستان غیر قابل قبول است!وزیر سعودی با تکرار ادعاهای ساختگی و دروغین خود گفت: دخالت های این کشور، فتنه های طائفه ای را تشدید می کند و به امنیت و ثبات منطقه هیچ کمکی نمی کند.
برخی رسانه ها و مقامات کشورهای عربی نیز با پیروی از این سخنان، اقدام به اتخاذ موضع گیری های علیه ایران و قاسم سلیمانی کردند.
در این راستا، خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین در اظهاراتی سخیف به نیروهای بسیج مردمی عراق و سردار سلیمانی توهین و آنها را هم تراز داعش توصیف کرد.وی در حساب توییتر خود نوشت: خدا به داد مردم عراق برسد. آنها میان تروریسم داعش، آتش قاسم سلیمانی و بسیج فرقه گرای گیر کرده اند.
اثیل النجیفی، استاندار سابق نینوا و عامل واگذاری شهر موصل به تروریستهای داعش هم در گفتوگو با روزنامه عکاظ، چاپ عربستان با غیرقانونی خواندن حضور سردار قاسم سلیمانی در نبرد فلوجه ادعا کرد که این مساله سببساز دخالتهای آشکار منطقهای است.النجیفی گفت: مشارکت اینان موجب میشود که ما به عنوان سنیهای عراق، جز با درخواست پشتیبانی فوری از برادران عرب و مسلمانمان، جهت ایجاد تعادل در برابر این حمله ایرانی به عراق احساس امنیت نکنیم.
بعضی خبرنگاران رسانههای وابسته دولتهای عربی حتی پا را فراتر گذشته و به صورت غیر مستقیم سعی کردند بگویند ساكنین فلوجه داعش را به نیروهای عراقی ترجیح میدهند.
روزنامه نیویورکتایمز نیز در گزارشی مدعی شد حضور ایران و بسیج مردمی در عملیات آزادسازی فلوجه( پایگاه مهم گروه تروریستی داعش در عراق)، میتواند به شعلهور شدن تنشهای مذهبی در عراق منجر شود.
این در حالیست که کمکهای ایران همواره شامل قومیتهای مختلف و مذاهب متفاوت اعم از شیعه و سنی بوده و هدف اصلی بازگرداندن خاک این کشورها از دست متجاوزان و جنایت کاران داعش است.جالب آنکه عربستانی این سخنان را مطرح می کند که دستش در کشتار مردم یمن و بحرین و حمایت از تکفیری های داعش به خون بیگناهان بسیاری آغشته است.
اهداف عربستان از بیان سخنان تفرقه افکنانه
به نظر می رسد تلاش برای ایران هراسی و دامن زدن به اختلافات طایفه ای، بعد از هر پیشروی نیروهای مقاومت و شکست تروریست ها در عراق یا سوریه در دستور کار مقامات و رسانه های عربی- غربی قرار دارد. چنانچه در جریان آزادسازی تکریت گزارش ها و اظهارنظرهای فراوانی علیه نیروهای مردمی و مستشاران ایرانی منتشر شد. در واقع به نظر می رسد موضع گیری رسانهها و مقامات عربی هنگامی كه نیروهای عراقی در آستانه تحمیل شكستی سنگین بر گروههای تروریستی هستند به یك رویه تبدیل شده و این امر برای بعضی دولتهای عربی خوشایند نمی باشد.
عربستان با این گونه جوسازی ها تلاش دارد در صفوف نیروهایی که علیه داعش در حال جنگ هستند اختلاف بیندازد تا عملیات آنها را زمین گیر و یا حداقل طولانی نماید؛ چرا که به زعم حکام آل سعود کمک ایران به بیرون راندن داعش از عراق مساوی با اقبال مردم این کشور به تهران خواهد بود.
این در حالی است که عراق پس از ورود داعش و تصرف نزدیک به نیمی از خاک این کشور، حوادث تلخ و ناگوار بسیاری از قبیل پاکسازی قومی و نژادی، قتل و ویرانی را از سر گذرانید و داعش حتی به مردم سنی عراق نیز رحم کرد و در حال حاضر از آنها به عنوان سپر انسانی برای مقابله با پیشروی ها در فلوجه استفاده می کند. همچنین بر اساس یک گزارش منتشر شده از سوی سازمان ملل در سال ۲۰۱۵، تنها در عراق ۱۱ هزار نفر جان باختهاند و ۱۸ هزار نفر زخمی شدهاند.
از سوی دیگر چنین ادعاهایی در شرایطی مطرح میشود که مستشاران ایرانی و نیروهای حشد الشعبی در کنار ارتش و در راستای منافع همه ملت عراق اعم از سنی، شیعه و کرد علیه داعش به عملیات مشترک دست زده و در نبرد فلوجه نیز این نیروها از محورهای مختلف دست به پیشروی زدهاند.
سخنان تفرقهافکنانه مقامات آل سعود در حالی بیان میشود که مستشاران ایرانی بنا به درخواست رسمی دولت عراق، در این کشور حاضر شدهاند و مقامات عراقی نیز تا کنون بارها بر نقش مثبت آنها در نبرد با داعش تأکید کردهاند.
حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه ۷ خرداد ماه به این موضوع اشاره کرد و گفت: حضور مستشاران نظامی ایران در عراق به درخواست دولت قانونی این کشور و برای مبارزه با تروریست ها و افراط گرایانی است.انصاری در ادامه می افزاید: عادل الجبیر فراموش نکند که کشورش هم اینک و در سطح بینالمللی به عنوان اولین و خطرناکترین حامی تروریسم و گسترش ناامنی در جهان است.
گفتنی است بعد از روی کار آمدن پادشاهان جدید آل سعود، برداشت و درک بیمارگونه از ایران، تغییرات رادیکال فراوانی را در سیاست خارجی عربستان بوجود آورد و ریاض در راستای مهار نفوذ ایران مبادرت به آتش افروزی و راه انداختن درگیری های گسترده در منطقه نمود.
منبع: الف
95/3/10 - 14:29 - 2016-5-30 14:29:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]