محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828730419
آزمونی که صدای حقالعملکاران معترض را بلند کرد!
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آزمونی که صدای حقالعملکاران معترض را بلند کرد!
به فاصله چند روز از برگزاری آزمون كارگزاران گمركی شماری از شرکت کنندگان در این آزمون در نامهای به وزیر امور اقتصادی و دارایی به نحوه برگزاری این آزمون اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به آن شدند تا بار دیگر تغییراتی که در این نهاد اقتصادی رقم خورده، محل مناقشه موافقان و مخالفان شود. تغییراتی که مخالفت ها با آن شدیدتر از حد معمول است، آنقدر که گویا به کسب و کار برخی لطماتی وارد آورده است.
کد خبر: ۵۹۳۵۰۰
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱ - 30 May 2016
واردات بیش از 600 دستگاه خودروی لوکس طی 256 فقره اظهارنامه به ارزش 16 میلیون و 541 هزار و 24 دلار با کارت بازرگانی یک زن روستایی؛ این خبری است که چندی پیش رسانه ای شد و ابهامات فراوانی آفرید. از جمله اینکه چه کسی در پس پرده این واردات بوده و مراحل صدور کارت بازرگانی برای ان خانم و استفاده پر تیراژ و مکرر از این کارت را هدایت و سازماندهی کرده است؟
به گزارش «تابناک»، به فاصله چند روز از برگزاری آزمون كارگزاران گمركی (بخوانید آزمون حقالعملکاری گمرکی) شماری از شرکت کنندگان در این آزمون در نامهای به وزیر امور اقتصادی و دارایی به نحوه برگزاری این آزمون اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به آن شدند تا بار دیگر تغییراتی که در این نهاد اقتصادی رقم خورده، محل مناقشه موافقان و مخالفان شود. تغییراتی که مخالفت ها با آن شدیدتر از حد معمول است و این باور را به وجود میآورد که به کسب و کار برخی لطمات شدیدی وارد کرده است.
درست مثل اعتراض افرادی که بر این باورند آزمون تدارک دیده شده برای اعطای کارت رسمی به حق العمل کاران، به صورت شتابزده برگزار شده «به طوری که همگان آن را یک کار سیاسی و برای تحت تاثیر قرار دادن اعتراض بالغ بر 6000 نفر از دستاندرکاران امور گمرکی و ترخیص کالا تقلبی نمودند که به مقام ریاست جمهوری نامه نوشته و در آن از وضعیت سامانه گمرک و مشکلاتی که در ترخیص کالا و تاخیرهای مستمر آن برخلاف تبلیغات و مصاحبههای تبلیغاتی به ستوه آمده بودند، اعتراض نمودند.» [نقل به مضمون از نامه معترضان به وزیر اقتصاد و دارایی]
اعتراضی که نشان از همسویی معترضان آزمون حقالعملکاری و معترضان سامانه الکترونیکی گمرک دارد و مجابمان میکند که برای بررسی دقیق تر ماجرا کمی به عقب تر بازگردیم و تغییراتی که اخیرا گمرک کشورمان به خود دیده را مرور نماییم:
1- تحولی که مدیران گمرک به اشکالاتش اذعان دارند
ماجرا از آنجایی آغاز شد که مدیران گمرک تصمیم گرفتند به سیستم سنتی حاکم بر گمرک پایان داده و با تدارک دیدن سامانه جامع گمرک بر بستر اینترنت، در راستای حذف اسناد کاغذی در گمرک و الکترونیکی شدن همه فرآیندها در انجام تشریفات گمرکی گام بردارند. طرحی که اهداف متعددی را قرار است محقق نماید و قرار است در آینده با اتصال آن به سامانه حمل و نقل کشور و برخی بخش های دیگر زیرساختی، اتفاقات مهمی را زمینه ساز شود.
ناگفته پیداست که چنین تغییری با مشکلات فراوانی مواجه خواهد بود، به ویژه آنکه میدانیم بستر نت در کشورمان از دیرباز با مشکلاتی دست به گریبان است و توانایی تحت تاثیر قرار دادن تمامی سامانه های برخط را داراست. اتفاقی که سامانه جامع گمرک نیز از آن استثنا نبود و موجب راه اندازی تدریجی این سامانه در استان های مختلف شد، به گونهای که هنوز شرایط برای راه اندازی این سامانه در دو استان کشورمان فراهم نیامده است.
این تنها بخشی از ماجراست و اشکالات وارد به سامانه جامع گمرکی فراتر از نواقص و کمبودهای موجود در بستر ارتباطات اینترنتی است. آنقدر که از زمان تغییر به وجود آمده در گمرک کشورمان تا کنون، سامانه بارها و بارها دستخوش تغییراتی شده و تلاش در راستای رفع نقص از آن ادامه دارد.
این در حالی است که همزمان با پروسه تکوین و تکمیل این سامانه، کلیه امور گمرکی بر بستر این دنیای جدید در حال پیگیری است و تک تک مشکلاتی که بروز و ظهور پیدا میکنند، بر کار کاربران این سامانه تاثیر میگذارند. بماند که ناآشنایی ایشان با شیوه الکترونیک هم مزید بر علت شده و گاه بر مشکلات پیش روی ایشان میافزاید.
در نتیجه چنین وضعیتی، طبیعی است که شاهد شکل گیری اعتراضاتی در این خصوص باشیم و از دور و نزدیک زمزمه هایی درباره ناکارآمدی این سامانه جدید بشنویم. گلایه ها و انتقاداتی که از دید مسئولان نیز وارد هستند، آنقدر که مسعود کرباسیان، معاون وزیر و رئیسکل گمرک جمهوری اسلامی ایران درباره آن میگوید:
«این سامانه مانند یک کشتی در حال حرکت است و در عین حال که حرکت میکند، ما در حال تعمیر آن نیز هستیم. ما نمیتوانیم یک لحظه هم توقف کنیم و بگوییم واردات و صادرات و ترانزیت را متوقف کنیم تا این سامانه پیاده شود.»
2- محاسنی که دیده نمیشود/ حسن هایی که نمیتوان گفت!
این در حالی است که در نتیجه رقم خوردن این تغییرات و راه اندازی سامانه اینترنتی ویژه امور گمرکی، اتفاقات مثبتی نیز رقم خورده است. اتفاقاتی که برخی شان محسوس هستند و میتوان به آنها اشاره کرد و بعضی شان نامحسوس و ناگفتنی به نظر میرسند؛ آنقدر که مسئولان هم ترجیح میدهند درباره شان سکوت کنند.
از جمله این اتفاقات مثبت، شفاف شدن امور گمرکی و قابل پیگیری بودن آنهاست، به گونه ای که پورمحمدی، وزیر دادگستری درباره آن میگوید: «از سال گذشته سيستم گمركي در گمرك وارد شد و درآمد گمركي ما ظرف دو سال گذشته دو برابر شده و قاچاق نيز كاهش يافته است.» اطلاعاتی که قطعا مبتنی بر آمار و ارقام هستند و به تنهایی برای موجه کردن پروسه تغییر در گمرک و دایر کردن سامانه ای الکترونیکی برای انجام امور آن کفایت میکنند.
این در حالی است که داده های ارائه شده توسط دیگر مسئولان و نهادها نیز بر این آمار و ارقام مثبت مهر صحه میزنند. از جمله اظهار نظر اعضای حسین آذین، عضو کمیسیون اصل نود که تاکید دارد این سامانه درصد کشف قاچاق را تا حدود 30 درصد افزایش داده و این آمار در کشفیات بعضی کالاها به بالای 600 درصد رسیده است؛ سامانه ای که در صورت تکمیل، بر توفیقات آن افزوده خواهد شد.
به این آمار و ارقام میتوان مزایای دیگری را هم افزود. چه آن دسته مزایایی که الکترونیک و برخط کردن اطلاعات برای هر سیستمی به همراه دارند و چه مزایایی که مدیران ترجیح میدهند درباره شان سکوت کنند. مثل پایان دادن به رشا و ارتشا در نتیجه الکترونیکی شدن امور؛ مزیتی که در نتیجه آن، رشوه دهندگان و رشوه گیرندگان، ولو تعدادشان بسیار بسیار اندک باشد، متضرر خواهند شد و به همین دلیل به صف مخالفان تغییر خواهند پیوست.
البته منظورمان این نیست که رشوه دادن و گرفتن در نهادی مانند گمرک باب بوده یا اینکه خدای ناکرده قصد داشته باشیم مخالفان تغییرات را از جمله ایشان بخوانیم اما اگر منصفانه به ماجرا نگاه کنیم، خواهیم دید که نتیجه الکترونیکی شدن امور مختلف، از جمله واریزها و پرداخت ها به صورت آنلاین، کمرنگ کردن شائباتی از این دست خواهد بود و در نتیجه، توانایی به وجود آوردن مخالفانی با تغییرات صورت گرفته را داراست.
3- آزمونی که اصطکاک ها را افزایش داد
همه اینها در حالی است که عزم مدیران گمرک بر تغییر استوار شده و تلاش برای ساماندهی اموری که مدت های طولانی به حال خود رها شده بودند، ادامه دارد. برگزاری آزمون حق العمل کاری نیز در این راستاست؛ اقدامی جهت مشخص نمودن افرادی که در این حرفه مشغول به کار هستند و به رغم آنکه شمارشان زیاد است، همگان سعی بر ندید گرفتن ایشان داشتند و نگرانِ رسمیت بخشیدن به ایشان بودند.
بر این اساس، برگزاری آزمون جهت شناسایی ایشان و اعطای کارت شناسایی به ایشان، پیش از هر چیز، دیده شدن این کسب و کار و به رسمیت شناختن شاغلان به آن است. رویکردی که البته ممکن است به مضاق برخی از حق العمل کاران خوش نیاید چراکه ترجیح میدهند بی آنکه نامی از ایشان باشد، به کسب و کار خود ادامه داده و با راه انداختن امور گمرکی افرادی که توانایی یا مهارت پیگیری امورشان را ندارند، سهمی از تجارت گمرکی ببرند. سهمی که ظاهرا کم هم نیست و موجب شده برخی از حق العمل کاران هم پای تاجران موفق درآمد داشته باشند.
پر واضح است که در چنین فضایی، راه اندازی و ساماندهی آزمونی جهت شناسایی حق العمل کاران و برگزیدن شماری از ایشان به عنوان کارگزاران رسمی گمرک، اصطکاک هایی به همراه خواهد داشت؛ به ویژه اگر بدانیم شرکت در آزمون مستلزم دارا بودن حداقل هایی، از جمله دارا بودن مدرک کارشناسی است و متقاضیان میبایست در آزمونی که زیر نظر سازمان سنجش برگزار میشود شرکت کرده و تلاش نمایند جزو چند صد نفر برتر آن قرار گیرند.
به این ملاحظات، برگزاری آزمون پس از 8 سال و مبهم بودن نحوه طراحی سوالات را هم باید افزود تا انتظار بروز مخالفت هایی با آن را داشته باشیم. ابهاماتی که در پدید آمدن برخی شان، مسئولان گمرک نیز دخیل بودند. از جمله شفاف نکردن شمار سوالات مباحث مختلف یا بارم بندی و تعیین ضرایبشان که شرکت کنندگان در آزمون حق العمل کاری را دچار سردرگمی هایی کرده بود.
این در حالی بود که همزمان با تصمیم گمرکی ها برای برگزاری این آزمون، برخی سودجویان هم دست به کار شده و با راه اندازی آزمون های آزمایشی و ارائه جزوات مختلف و... برای خود کسب و کاری راه انداختند و حتی با تدارک و فروش مجموعه سوالاتی، به ذهن برخی متقاضیان آزمون جهت دادند. آن گونه که ایشان انتظار داشتند در جلسه آزمونی که سازمان سنجش کشور برگزاری آن را عهده دار شده بود، با سوالاتی مشابه مواجه شوند.
به این اشکالات، شائبههای همیشگی برگزاری آزمون در کشورمان را هم میتوان افزود. از جمله محاسباتی که برخی انجام میدهند تا ثابت کنند که برگزار کنندگان آزمون، از محل برگزاری آن سود خوبی به جیب زدهاند. مثل این شائبه: «برای آزمون حق العمل کاری از هر متقاضی مبلغ 60 هزار تومان دریافت شده که با توجه به ثبت نام 27 هزار نفر در این آزمون، این آزمون در مجموع ۱،۶۲۰،۰۰۰،۰۰۰ تومان درآمد نصیب برگزار کنندگان آن کرده است».
ایرادات و ابهاماتی که برخی شان میتوانند وارد هم باشند اما نه آنقدر که کلیت برگزاری آزمون و شناسایی حق العمل کاران قانونی را زیر سوال ببریم چراکه میدانیم در نتیجه صدور کارت برای حق العمل کارانی که کارآشنا و برگزیده هستند، امور گمرکی در بستری شفاف پیگیری خواهد شد و فرصت کمتری در اختیار سو استفاده کنندگان قرار خواهد گرفت.
روندی که اگر نمیتواند تمامی اشکالات فعلی را از بین ببرد، بی شک توانایی رفع برخی شان را داراست. به ویژه آنکه میتوان به گونه ای عمل کرد که تمامی فعالیت های حق العمل کاران کارت دار در فرایند امور گمرکی ثبت شود تا اگر روزی خطایی گزارش شد، همه چیز قابل بررسی باشد. رویه ای که بی شک مورد تایید دولت مردان، دستگاه قضا و دیگر نهادهای حاکمیتی نیز خواهد بود.
پروسه ای که اگر پیشتر طی شده بود، ممکن بود بتوانیم به سادگی به سوال ابتدای مطلب پاسخ دهیم که چگونه یک زن روستایی کارت بازرگانی دریافت کرده و به کمک آن، 600 دستگاه خودروی لوکس از گمرک ترخیص نموده است؟ در این مسیر چه کسانی عهده دار انجام امور گمرکی این واردات بودهاند و چگونه چنین اتفاق عجیبی دو سال بعد شناسایی و رسانه ای شده است؟ آیا تمامی این مسیر بی هیچ خطا و تخلفی طی شده یا فرایند صدور کارت بازرگانی تا واردات انبوه خودروهای لوکس به نام این زن روستایی، یک نمونه از پرونده های بیشماری از این دست است؟!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
صدای بلند کیروش و سکوت فدراسیون/ آقای تاج! نگرانیم...
صدای بلند کیروش و سکوت فدراسیون آقای تاج نگرانیم شرایط تیم ملی و نحوه تعامل فدراسیون فوتبال با این تیم که امیدوار به دومین صعود پیاپی به جام جهانی است نگران کننده به نظر میرسد نگرانی وقتی جدیتر میشود که رییس جدید در عمل ثابت کرده برنامه عملیاتی مشخصی برای خروج از این اصداي انتقاد غرب از آلسعود بلندتر ميشود
صداي انتقاد غرب از آلسعود بلندتر ميشود خدمات بيشائبه آلسعود به غربيها سبب نميشود كه آنها احساس كنند رياض هميشه كارايي لازم را دارد با روشن شدن اينكه تاريخ مصرف آلسعود براي غرب رو به اتمام است رسانهها و مقامهاي غربي به رغم دريافت دلارهاي سعودي برخلاف مسير چنددهه قبل صقربانی: با صدای بلند دادخواهی میکنم
سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲ ۵۳ خوانندهی موسیقی کلاسیک ایرانی نسبت به لغو کنسرتهای نیشابور واکنش نشان داد علیرضا قربانی در یادداشتی که نسخهای از آن را در اختیار سرویس موسیقی ایسنا قرار داده نوشته است از دشمنان برند شکایت به دوستان چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم شنیدن خدادخواهی با صدای بلند
کنش علیرضا قربانی به لغو کنسرت کیهان کلهر دادخواهی با صدای بلند علیرضا قربانی نوشت امروز اگر هنر اصیل این خاک را که حاصل قرنها تلاش و خون خوردن نیاکان ما تا امروز بوده است قربانی تسویه حسابهای سیاسی کنیم باید منتظر باشیم تا دشمنان ما از همین راه نفوذ ریشههای فرهنگی ما را بقربانی: با صدای بلند دادخواهی می کنم - پایگاه خبری تحلیلی 55 آنلاین
55آنلاین خواننده ی موسیقی کلاسیک ایرانی نسبت به لغو کنسرت های نیشابور واکنش نشان داد علیرضا قربانی در یادداشتی که نسخه ای از آن را در اختیار سرویس موسیقی ایسنا قرار داده نوشته است از دشمنان برند شکایت به دوستان چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم شنیدن خبر لغو کنسرت هنرمند شایس«هیمالیانورد» و افراشتن پرچم ایران برفراز بلندترین قله جهان
هیمالیانورد و افراشتن پرچم ایران برفراز بلندترین قله جهان دکتر نجفی با صدور پیامی صعود عظیم قیچیساز کوهنورد نامی کشورمان را به قله اورست تبریک گفت در پیام صادق نجفی آمده است عظیم دلاور یگانه هیمالیانورد کشورمان بار دیگر مسیر پرپیچوخم سرفرازی و استقامت را درنوردید و پرچپاسخ معاون شهردار به معترضان طرح دستچین
پاسخ معاون شهردار به معترضان طرح دستچین شناسهٔ خبر 3667767 - چهارشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲ ۵۳ جامعه > شهری معاون خدمات شهری شهردار تهران گفت از طرح دستچین میوه در میادین میوه و ترهبار کوتاه نخواهیم آمد و تعداد غرفههای دستچین از مرداد به دو برابر افزایش پیدا میکند به گزاربرج هایی به بلندای سقوط هویت
برج هایی به بلندای سقوط هویت یکی از عوامل مهاجرت به شهرها و گسترش آپارتمان نشینی تراکم فروشی است که پیامدهای منفی در بر دارد به گزارش فرهنگ نیوز در حال حاضر در کشور ما یک هزار و ۲۱۳ شهرداری وجود دارد و حدود ۷۱ درصد جمعیت کشورمان در شهرها قرار گرفته و این واقعیت بیانگر اواکش معاونفانی به دانشآموزان معترض به سوالات: توقع نمره ۲۰ داشتند/ بالابودن میانگین نمرات نسبتبه قبل
واکش معاونفانی به دانشآموزان معترض به سوالات توقع نمره ۲۰ داشتند بالابودن میانگین نمرات نسبتبه قبل جامعه > آموزش - معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش معتقد است بیشتر اعتراض کنندگان به سوالات امتحان نهایی کسانی بودند که توقع نمره بیست داشتند و با روبرو شدن بانوزادان چطور صدای مادر خود را تشخیص میدهند؟
نوزادان چطور صدای مادر خود را تشخیص میدهند گروهی از محققان دانشگاه پزشکی استنفورد مغز نوزادان را زمانی که صدای مادر خود را میشنوند بررسی کردند خبرگزاری تسنیم با وجود شلوغی و سروصدای فراوان در یک اتاق نوزادان از بین صداهای مختلف صدای مادر خود را تشخیص میدهند چرا نوزاد چنین-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها