تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):روزه رجب و شعبان توبه ‏اى از جانب خداى عزيز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853511918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس دهم؛‌ یک گام به پیش


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مجلس دهم؛‌ یک گام به پیش
ابتکار در سرمقاله خود آورده است:
به گزارش نامه‌نیوز، مجلس دهم سرانجام افتتاح شد و برآیند رای نیروهای متنوع،‌ حکم به ابقای رییس پیشین داد. پیش‌بینی این حادثه اما کسانی را وا داشت که دم بگیرند که «پیام رای مردم در اسفندماه 94 تغییر بود و این سخن ناشنیده مانده است.» اینان به سران و هواردان اصلاح و اعتدال نهیب می زنند که این، ‌مطایبه با مطالبه تغییرخواهی مردمان است.

به راستی آنکه در حال دویدن است و البته هرچه تندتر می دود، اصوات خفیف و موثر و شریف را نمی شنود. برای شنیدن این صداها باید آرام گرفت و از هیجان و تعرق و حرارت کاست. باید اهل تامل و تحمل بود:

یکم: دل دادن به روش اصلاح و گام نهادن به شیوه اهالی اعتدال، نظاره گر را در منظری می نشاند که در منظره، تحولات خرد و کلان را رصد کند. به راستی اگر طایفه رنجیدگان در نظاره گاهی ایستاده اند که از آن زاویه هیچ فرقی میان مجلس نهم و دهم نیست و صدرنشین آن و صدرنشین این مجلس با هم تفاوتی ندارند به جد باید آنان را توصیه کرد منظر خود را تغییر دهند تا واقعیات منظره را دقیق تر ببینند.

گروهی تندگویان آتشین مزاج رفتند و طایفه ای مدبران بردبار آمدند. رای مردم،‌ طایفه ای از اهالی اصلاح را برکشید و آنان را از کنج انزوا و گوشه زوایا فراخواند و بر صندلی های سبز پارلمان نشاند.

دایره تغییرخواهی را می توان تا زیر و زبر کردن همه چیز وسعت داد و می توان هم چشم ظاهربین را بست و دیده باطن نگر را گشود و تغییر را به ضمانت تدریج و دگرگونی را به شرط نظم خواست و جانب احتیاط و خرد را فرونگذاشت.

رای اسفندماه 94 البته پیغام تغییر داشت. اما پیام دیگر و مهم‌تر، روش معتدل و معقول تغییر بود. مردمان، دگرگونی را چندان صریح و بی محابا نخواسته اند که نظم و نسق و قاعده از هم بگسلد. نمی توان پیام تغییر را در رای اسفند شنید و پیغام تدریج و آهسته گی در اعمال آن را نشنید. نمی توان نادیده گرفت پیغام اصلی‌تر و مهم‌تر انتخابات 94 و 92 را هم که تغییر را به قیمت در‌هم‌ ریختگی نخواست و نفی قاعده‌گریزی کرد و نظم را ستود و اعتدال را نواخت و در میان لیست‌ها و نام‌ها، آنها را که به تغییر متین و پیوسته و موقر باور داشتند شناخت و اراده تغییر‌‌طلبی طبقه متوسط به هوش آمده از تجربه سالیان، فراکسیونی از امیدواران ساخت و طرحی نو درانداخت که بر مبنای آن مقرر شد که دگرگونی را جزء به جزء باید آفرید. صدای رسای اراده اصلاح بود که همگان را به متانت و تامل فراخواند تا صدای نحیف تغییرات کوچک را هم بتوان شنید و دگرگونی را هرچقدر هم خرد و کوچک، خفیف ندانست.

دوم: می توان در یک سویه ایستاد و آرزو کرد که ای کاش پیروزی قطعی و اکثریت مطلق، از آن ما بود. این موضع مردان سیاست است. برای کسانی مانند صاحب این قلم که سیاست را از منظر فرهنگ می نگرد اما صحنه، کمی متفاوت است. برای ما مردمان ساده که عزم و رغبتی برای تسخیر کرسی های قدرت نداریم و خود را وامدار و موظف و مقید به حمایت از یک دیدگاه به هر قیمت و در هر حالت نمی دانیم، ترکیب مجلس دهم، امید افزون تری به تعمیق روند دموکراتیزاسیون ایجاد می کند.

گفته اند که پروژه دولت روحانی نرمالیزاسیون است و این البته مقدمه ای است برای ایجاد و تعمیق روند دموکراسی سازی. اگر چنین باشد آنچه در مجلس نو رخ داد بیشتر به این روند کمک می کند.
برای جوامع در حال گذار مانند سرزمین ما، پارلمانی مرکب از نیروهای متنوع و مختلف که هیچیک توان مطلق و اکثریت متفق ندارند مفیدتر است... و مجلس دهم از این نوع است.

در مجلس نو هیچ دیدگاهی حذف نشده است. همه هستند و البته هر کدام به اندازه وزن و قدر خویش، ‌جایی دارند. نابرجامیان کم شمار شده اند البته؛ اما هستند و این لابد به معنای آن است که صدای ناراضیان از برجام هنوز در صحن پارلمان به گوش می رسد. برجامیان هم حضور دارند. اما نه آن قدر که رقیب را نبینند و خود را از معامله با او بی نیاز بدانند. اصولگرایان نیز از چند طایفه آمده اند. اصلاح طلبان نیز.

در مجلس دهم هیچ کاری بدون تعامل با رقیب و معامله با مخالفان شدنی نیست. در مجلس تازه نمی توان بر اکثریت مطلق تکیه کرد و کار را سهل گرفت و خود را از هر گفت و گو و جلب و جذبی ، مستغنی دید.

این مجلس، مجلس پیوستن‌ها و گسستن‌هاست. مجلس گفت‌وگوها و معامله‌ها. توافق‌ها و بده بستان‌‌ها؛ و سیاست چیست جز همین داد و دهش ها و رفت و برگشت ها و فراز و فرودها؟

... و کدام صحنه آماده‌تر از این تا بیاموزیم و تمرین کنیم که حذف رقیب نه ممکن است و نه مطلوب. نمی‌توان آنکه در آدمی ایجاد خشم می‌کند و ساز مخالف می‌زند را از صدا انداخت. پس «دیگری» را باید به رسمیت شناخت که گاه در ائتلاف ماست و گاه با ما در اختلاف محض است. و این یعنی مدنیت. جامعه مدنی هیچ نیست جز تن دادن به همین خرد جمعی و آموختن اینکه نفع من در نفع دیگری است و لاجرم حذف،‌ به سود هیچ کس نیست.

جامعه مدنی به رسمیت شناختن همین کنتراست است. خلاف آمد عادتی است که از آن کسب جمعیت از نیروهای پریشان و متکثر می‌توان کرد.

اگر بیاموزیم و اگر به قاعده‌ها و پرنشیپ‌ها وفادار بمانیم به نظر می‌رسد مجلس دهم در روند دموکراسی‌سازی، یک گام بلند به پیش خواهد بود.


منبع: روزنامه ابتکار


۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن