تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845153286




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در کمیسیون اقتصادی مجلس نهم چه گذشت؟/طرح های بزرگی که ناتمام ماندند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در کمیسیون اقتصادی مجلس نهم چه گذشت؟/طرح های بزرگی که ناتمام ماندند
مجلس نهم سرانجام به پایان کار خود رسید، اما کماکان طرح ها و لوایحی روی زمین مانده که مجلس دهمی ها نباید آنها را فراموش کنند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی به پایان رسید که هنوز برخی از طرح ها و لوایح این دوره نمایندگان به سرانجام نرسیده است.


کمیسیون اقتصادی مجلس یکی از 3 کمیسیون فعال این دوره از مجلس بوده است که بر طبق آمار مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از مجموع 686 طرح و لایحه ارائه شده در مجلس ، 257 طرح و لایحه مربوط به این کمیسیون بوده که به عبارتی در حدود یک سوم از کل لوایح و طرح ها را در بر می گیرد.


بر اساس این گزارش روابط دولت و مجلس شورای اسلامی از سال های گذشته، دارای فراز و نشیب هایی بوده که البته ترکیب احزاب در مجلس در این میان نقش بسزایی داشته است.


در مجلس نهم که ترکیب غالب با اصولگرایان بود و درمقابل دولتی که ساختاری اعتدالی دارد همواره تنش هایی وجود داشت که به لطف حضور لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی این تنش به حداقل خود رسیده بود.


به هر حال اکثر نمایندگان مجلس معتقدند علت اینکه برخی طرح ها و لوایح و مصوباتی که یا انجام نشد و یا ناقص اجرا شد این است که دولت در مقام اجرا، طرح هایی که برایش درآمد زایی داشته باشد را به سرعت اجرا و ابلاغ می کند اما در اجرای طرح های هزینه بر ناتوان است.


**اصلاح نظام بانکی،طرحی که نیمه تمام ماند


روح اله بیگی ئیلانلو،نایب رییس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در دوره نهم در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت:در حال حاضر ما مشکلی در وضع قوانین نداریم ،معضل اساسی در اجرای صحیح این قوانین است.


وی ادامه داد:به جرات میتوانم بگویم که حدود 90 درصد وقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی صرف وضع قوانین می شود و تنها 10 درصد و حتی کمتر از آن صرف نظارت بر حسن انجام قوانین وضع شده می شود و حتما باید در این زمینه بازنگری صورت بگیرد.


وی یاد آور شد:امسال هفتمین سالی است که رهبر معظم انقلاب به مسائل اقتصادی تاکید ویژه دارند اما این بحث اقدام و عمل بود که امسال را از سال های گذشته متفاوت کرده است؛این امر در مجلس هم صدق میکند چراکه قانون مناسب وضع شده و اکنون باید در عمل هم به درستی انجام آن توجه شود.


وی تاکید کرد:به اعتقاد ما نه تنها دولت یازدهم بلکه دولت های قبلی هم آن چنان که باید و شاید به مسئله اقتصاد مقاومتی توجه نداشته اند و طبق معمول همه فقط در ظاهر و در مقام سخن از این امر مهم دم میزنند اما در اقدام و عمل شاهد فعالیت خاصی نیستیم که این خود یکی از بزرگترین نقاط ضعف دولت ها بوده است.


وی در خصوص مهم ترین اقدامات کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت:یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته ، ورود به قوانین مربوط به امور مالیاتی و اصلاح آن ها بود؛همچنین میتوان به اصلاح و تدوین قوانین مربوط به تسهیل تولید داخلی واقتصاد مقاومتی اشاره کرد.


وی افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس همواره به عنوان یک کمیسیون فعال در مجلس ظاهر شده است اما یکی دیگر از مهمترین مباحثی که این کمیسیون به آن ورود کرد،اصلاح قوانین امور بانکی و نظام بانکی بدون ربا بود که متاسفانه عمر مجلس نهم کفاف پایان این طرح را نداد و این یکی از بزرگ ترین اقداماتی بود که نیمه تمام ماند و امیدواریم که مجلس دهم بتواند به خوبی این طرح را اصلاح و به روز کند.


**لزوم توجه به مباحت کنترلی و نظارتی در مجلس


ناصر عاشوری قلعه رودخانی، عضو کمیسیون اقتصادی دوره نهم مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص اظهار داشت:در دوره ای که گذشت وزنه مباحث نظارتی با وزنه تقنینی آن همخوانی نداشت و پیشنهاد من به نمایندگان مجلس دهم این است که سعی بر افزایش نظارت ها و بازرسی ها داشته باشد چراکه ما به اندازه کافی قوانین مختلف داریم و نیازی به وضع قوانین بیشتر از این نداریم.


وی ادامه داد:قوانین متعدد سبب سرگردانی مردم و همچنین ایجاد فرصت برای سودجویان برای فرار از قانون می شود؛مجلس باید حتی الامکان در هر وزارتخانه یک دفتری جهت رصد و کنترل عملکرد داشته باشد و این امر منع قانونی هم ندارد.


وی افزود:جلسات هفتگی مجلس باید به دو روز کاهش پیدا کند و عمده فعالیت نمایندگان در بخش پژوهشی و نظارتی باشد.


عاشوری تاکید کرد:نه تنها دولت یازدهم بلکه دولت های قبل تر از آن هم تنها از قوانینی تمکین می کردند که به اصطلاح برای آنان صرف داشت؛اگر قرار بود عوارضی دریافت کنند ،مالیاتی بگیرند حتی قبل از ابلاغ بخشنامه اقدام به اجرای آن می کردند اما در مقابل اگر قرار بر پرداخت یارانه یا معافیت های مختلف بود حتی تا شش ماه بعد از ابلاغیه به بهانه های مختلف تفسیر های متفاوتی از بند های قانون ارائه داده و از اجرای آن سر باز میزدند.


وی یادآور شد: ما همیشه در اجرای قانون ضعیف عملکرده ایم و نتوانستیم با صراحت و قاطعیت قوانین را به درستی اجرا کنیم و باید دولت و مجلس با همکاری یکدیگر این معضل را حل کنند.


**مالیات بر ارزش افزوده، بزرگترین ضربه زننده به تولید کشور


محسن صرامی فروشانی نیز در این ارتباط گفت:مهمترین فعالیت کمیسیون اقتصادی مجلس ، تصویب و اصلاح قوانین مربوط به بیمه شخص ثالث،مبارزه باقاچاق کالا و ارز،قانون مالیات های مستقیم و قوانین مربوط به اصناف بود که این موارد ذکر شده را میتوان به عنوان نقطه عطف فعالیت بخش اقتصادی مجلس دانست.


وی ادامه داد: ما از دولت انتظار داریم تنها به فکر منافع خود نباشد بلکه به مردم نیز بیاندیشد؛در حال حاضر دولت سهم یک در هزار اصناف را به درستی پرداخت نمی کند.


وی تصریح کرد:دولت نباید فقط در جاهایی که پول میگیرد و صرفه اقتصادی دارد حضور داشته باشد بلکه باید طرح های هزینه بر را هم به مرحله اجرا برساند.


وی ادامه داد:از دولت تقاضا داریم در قوانینی که امر ازدواج و اشتغال جوانان را دربرمیگیرد، بازنگری های جدی انجام دهد تا موانعی هم که پیش روی آن ها قرار دارد از میان برداشته شود.


وی تاکید کرد:مهمترین قانون ضربه زننده به تولید، مالیات بر ارزش افزوده بوده است که علی رغم تذکر های پی در پی مجلس ،دولت لایحه ای برای اصلاح آن ارائه نداده است.


صرامی فروشانی همجنین خواستار به روز رسانی قوانین تجارت برای تسهیل امر صادرات شد.





۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن