واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
رئیس جمهور صدرنشین تذکرات مجلس نهم
نمايندگان مجلس نهم از ٧ خرداد ١٣٩٤ تا مورخ ١٥ ارديبهشت ١٣٩٥ در مجموع دو هزار و ٩٨٦ مرتبه به اعضاي هيات وزيران تذكر كتبي دادهاند كه از آن ميان رييسجمهور مخاطب بيشترين تذكر يعني ٤٨٩ فقره و وزير اطلاعات مخاطب كمترين تذكر يعني، ٩ فقره بوده است.
خبرآنلاین: گزارش اقدامات نظارتی مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه چهارم دوره نهم در صحن علنی مجلس قرائت شد.
براساس آنچه در صحن علنی مجلس قرائت شد، عملکرد دولت در ابلاغ قوانین به نسبت سال گذشته 55 درصد بهبود یافته است. همچنین براساس این گزارش رییس دولت مخاطب بیشترین تذکرات کتبی نمایندگان بوده است هرچند مواردی از این تذکرات نتیجه عملکرد دستگاه های زیرمجموعه دولت بوده است. وزیر اطلاعات در تذکرات شفاهی و کتبی نمره قابل قبولی را در بین دیگر اعضای کابینه کسب کرده است.
اهم بخش های قرائت شده در گزارش نظارتی مجلس را در ادامه بخوانید؛
*مقایسه عملکرد دولت یازدهم در اجلاسیههای سوم و چهارم نشان می دهد که تعداد روزهای تاخیر رییس دولت در ابلاغ قوانین به روزنامههای رسمی 55 درصد کاهش یافته است.
*مجلس شورای اسلامی در چهارمین سال دوره نهم ضمن وضع قوانین مختلف به لزوم تهیه و تصویب 15 فقره آیین نامه اجرایی و سایر مقررات توسط هیات وزیران حکم کرده است. از تعداد مهلت تهیه 9 فقره به پایان آمده، 3 مقرره تصویب شده و 6 مقرره در انتظار تهیه و تصویب در هیات وزیران قرار دارد.
*نمايندگان مجلس نهم از ٧ خرداد ١٣٩٤ تا مورخ ١٥ ارديبهشت ١٣٩٥ در مجموع دو هزار و ٩٨٦ مرتبه به اعضاي هيات وزيران تذكر كتبي دادهاند كه از آن ميان رييسجمهور مخاطب بيشترين تذكر يعني ٤٨٩ فقره و وزير اطلاعات مخاطب كمترين تذكر يعني، ٩ فقره بوده است.
* بررسي مقايسهاي عملكرد نظارتي بين اجلاسيههاي سوم و چهارم در موضوع تذكر نشان ميدهد که ميزان تذكرات كتبي نمايندگان ١٠ درصد كاهش يافته است.
*در طول اجلاسيه چهارم از مجموع ٤٨٩ تذكر دريافتي، تنها ٤٠ تذكر مربوط به عملكرد رییس جمهور بوده است، ٦١ تذكر آن مربوط به عملكرد سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، ٤١ تذكر مربوط به عملكرد وزارت جهاد كشاورزي و ٣٤٧ تذكر نيز به عملكرد ٢٧ دستگاه ديگر بوده است.
*همچنین رييسجمهور مخاطب بيشترين تذكر شفاهی با ٢١٥ فقره و وزير اطلاعات، مخاطب كمترين تذكر شفاهي با ٣ فقره بوده است. البته از ميان ٢١٥ تذكر رييسجمهور، تنها ٢٢ مورد مربوط به عملكرد ايشان بوده و مابقي تذكرات در خصوص عملكرد دستگاههاي زيرمجموعه ايشان است.
* در اجلاسيه چهارم مجلس نهم در مجموع ٦١٦ تقاضاي سوال از وزرا به هيات رييسه تقديم شده است كه از مجموع سوالات ارجاعي به كميسيونها در اين بازه زماني، تعداد ٧٠ سوال در مراحل اوليه خاتمه يافته است، بدين نحو كه ٥٨ مورد انصراف و ١٢ مورد با اقناع نماينده سوالكننده همراه بوده است. همچنين دو سوال با درخواست نماينده سوالكننده به حالت تعويق درآمده است و بقيه سوالات در مراحل رسيدگي در كميسيونهاي تخصصي است.
*در بازه زماني مذكور در مجموع ١٤٥ نماينده از وزيران دولت يازدهم سوال داشتهاند كه از اين ميان يك نفر از نمايندگان با ٥٠ سوال واجد بيشترين سوال بوده است. از اين تعداد سوال، وزير نيرو با ٦٣ سوال مخاطب بيشترين و وزير اطلاعات با ٦ سوال مخاطب كمترين سوال نمايندگان بودهاند و كميسيون كشاورزي با ٧٨ سوال بيشترين و كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات با ٤ سوال كمترين سوالات ارجاعي را داشتهاند.
* در اجلاسیه چهارم مجلس نهم 10 تقاضای تحقیق و تفحص به هیأت رئیسه تقدیم شده است. وضعیت اجمالی پرونده این تقاضاها در جدول شماره 11 پیوست تشریح شده است. بر این اساس:
8 پرونده برای رسیدگی به کمیسیونهای تخصصی ارجاع شده است.
2 تقاضا نیز منتظر دستور هیأت رئیسه برای ارجاع به کمیسیون تخصصی است.
از 8 پرونده ارجاعی به کمیسیون تخصصی، 2 پرونده به دلیل انصراف متقاضیان مختومه شده است و 6 پرونده در حال رسیدگی است.
* طی شش ماه دوم اجلاسیه چهارم (1304/09/07 تا 1395/02/15) تقاضای تحقیق و تفحصی به هیأت رئیسه واصل نشده است که علت عدم تقاضاهای تحقیق و تفحص در این شش ماه، ترغیب نمایندگان به استفاده از ابزار نظارتی ماده 236 آییننامه داخلی بهجای ابزار نظارتی تحقیق و تفحص توسط هیأت رئیسه مجلس است.
* فرایند اجرایی تحقیق و تفحص از سهام عدالت و عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند با تشکیل هیأت شروع شده و گزارش نهایی تحقیق و تفحص از صنعت فولاد کشور و عملکرد سازمان چای کشور پس از قرائت در صحن علنی با دستور هیأت رئیسه به قوه قضائیه و مراجع رسیدگی به تخلفات اداری ارسال شد.
*از بین 10 تقاضای تحقیق و تفحص ارائهشده به هیأت رئیسه، در 4 مورد نمایندگان قبلاً از ابزارهای نظارتی تذکر و سؤال استفاده نموده و سپس تقاضای تحقیق و تفحص در این زمینه ارائه کردهاند.
*همچنین از تعداد کل پروندههای تحقیق و تفحص ارائه شده در دوره نهم، موضوع 25 فقره از عناوین تحقیق و تفحص با موضوعات ارائه شده در دوره قبل مجلس (دوره هشتم) مشابه یا مشترک است. این موضوعات عبارتند از: عملکرد جمعیت هلالاحمر، نظام بانکی کشور، امور مربوط به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی، بانک مرکزی، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان حج و زیارت، صنایع مس ایران، وزارت آموزش و پرورش، استانداریها و فرمانداریها، سازمان میراث فرهنگی، شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت، واردات کالاها و اقلام استراتژیک و تنظیم بازار، عملکرد صندوق بازنشستگی کشوری، عملکرد صندوق بازنشستگی فولاد کشور، عملکرد سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، عملکرد شهرداری تهران، عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سهام عدالت، عملکرد سازمان حفاظت محیطزیست، عملکرد وزارت نیرو، عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه، عملکرد سازمان فنی و حرفهای کشور، عملکرد وزارت راه و شهرسازی و عملکرد وزارت کشور.
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]