واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مدیرعامل دفتر ایران موسسه نظرسنجی آیپز نسبت به تحریف نظرسنجی در این موسسه اعتراض کرد و گفت نظرسنجی به گونهای منتشر شده که نتیجه متفاوتی را نشان بدهد.
به گزارش تراز ،موسسه نظرسنجی آیپز که در آمریکا مستقر است، اخیراً نظرسنجیای در سایت خود منتشر کرده و گفته است که نتایج منتشره حاصل نظرسنجی علمی این موسسه درباره محبوبترین و نامحبوبترین شخصیتهای سیاسی در ایران است. در این نتایج منتشر شده، محمد جواد ظریف و حسن روحانی به ترتیب با 76 و 75 درصد محبوبترین شخصیتهای سیاسی و محمدتقی مصباح یزدی با 18 درصد، در بین 13 نفر نامحبوبترین آنها معرفی شدهاند.
در نموداری که این موسسه در سایت خود منتشر کرده، خاتمی، سیدحسن خمینی، هاشمی رفسنجانی، محمود احمدینژاد، غلامعلی حداد عادل، علی لاریجانی، قاسم سلیمانی، صادق آملی لاریجانی، علی مطهری و احمد جنتی نیز در فاصله روحانی تا آیتالله مصباح یزدی حضور دارند.
پس از انتشار این نظرسنجی، برخی کاربران در شبکههای اجتماعی، هرچند به صورت محدود، بر روی این مسئله تمرکز کردند که آیتالله مصباح یزدی پایینترین میزان محبوبیت را در میان شخصیتهای مذکور دارد.
اما حسین قاضیان که مدیریت علمی این موسسه را برعهده دارد، بر روی صفحه شبکه اجتماعی خود توضیحاتی را در باره این نظرسنجی منتشر کرده و وثوق علمی نظرسنجی موسسه متبوع خود را زیر سوال برده است. قاضیان به تحریف مهمی در انتشار این نظرسنجی نیز تاکید کرده و گفته است: "این گزارش ناقص است، چون عمداً یا سهوا بخشی از نتایج تحقیق را منتشر نکرده است. در واقع ما محبوبیت 16 شخصیت سیاسی را مورد بررسی قرار دادهایم، اما در این گزارش خبری از 3 شخصیت دیگر نیست. این 3 نفر آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد بودهاند"
قاضیان تاکید میکند که در نظرسنجی واقعی "خالص محبوبیت آنان(موسوی و رهنورد) منفی است و آقای کروبی دارای کمترین میزان محبوبیت است."
مدیرعلمی موسسه نظرسنجی آی پز همچنین میگوید که "به علاوه این گزارش از نظر تحلیلی نیز نادرست و تاحدی سوگیرانه است. برای سنجش میزان خالص محبوبیت لازم است نظر کسانی که سوگیری مشخصی در مورد این شخصیتها ندارند، کنار گذاشته شوند. در این صورت ترتیب محبویت افراد هم تغییر میکند. آقای روحانی از مقام دوم به چهارم میرود و آقای خاتمی از سوم به پنجم و نیز آقای هاشمی از پنجم به ششم. استفاده از روشهای تحلیل آماری پیشرفته نشان میدهد که دادههای گردآوری شده از اعتبار کافی برخوردارند، اما لازم است به شیوهای مناسب تحلیل و به شکلی بیطرفانه گزارش شوند. امیدوارم به زودی گزارش غیرناقص و مبرا از سوگیری این تحقیق را منتشر کنم."
موسسه آیپز چندی قبل نظرسنجیای منتشر کرد که در آن نشان میداد حسن روحانی برای اولین بار محبوبیتش در کشور به زیر 50 درصد رسیده؛ این موسسه پیش از آن نیز درباره فتنه 88 نظرسنجیای منتشر کرده بود که نشان میداد علیرغم ادعای برخی گروههای سیاسی اکثریت مردم ایران به طور کامل باور دارند که در انتخابات 88 تقلبی نشده است.
احتمال میرود انتشار تحریف شده نظرسنجی اخیر این موسسه در پی فشارهای سیاسی پس از تبعات منفی چند نظرسنجی منتشر شده فوقالذکر برای اپوزیسیون خارجنشین باشد.
آیپز موسسه کاملاً معتبری از نظر نظرسنجی نیست با این حال برخی گزارشهای نظرسنجی این موسسه مورد توجه قرار میگیرد. بعضی اقدامات این موسسه در زمینه «نظرسازی» به منظور بهرهگیری از کارکرد آن در امر سیاسی و تقویت گروههای رادیکال و اپوزیسیون، اعتبار این موسسه را به میزان زیادی از بین برده است. با این حال مسئله قابل توجه در مورد اخیر آن است که این بار مدیر علمی موسسه به تحریفات آن اعتراض میکند و انتقادات از بیرون به درون این موسسه نیز کشیده شده است.
زمانبندی انتشار: 7 خرداد 1395 - 16:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]