واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رسانه آمریکایی: سپاه، بخش تسلیمناپذیر ایران
نشریه آمریکایی نوشت: اتفاق نظر فرماندهی کل قوا و سپاه که نیروهایش همان رزمندگان نبرد هشت ساله بودند مبدل به چالش آمریکا در منطقه شده است.
کد خبر: ۵۹۲۴۳۶
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۰ - 26 May 2016
نشریه آمریکایی «وکس» در بخش پایانی تحلیل خود در باره «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ماهیت آن» مینویسد: سپاه پاسداران اهمیت بیشتری را به سیاستهای آمریکا در طولانی مدت میدهد. عمده نگرانیهای آمریکا و همسایگان ایران، سلطه سپاه بر برنامههای موشکی تا فعالیت در خاورمیانه و ورای آن است به طوریکه این نیروها کنترل اکثر فضای راهبردی که مایه نگرانی غرب و رقبای ایران است را در دستان خود دارند.
به گزارش فارس بر اساس گزارش این نشریه، سپاه پاسداران بخش تسلیم نشدنی در سیاست خارجی و راهبردی ایران است. سپاه پاسداران، قلب نفوذ ایران در کشورهایی است که این کشور با آنها رابطه دارد. سپاه و فرماندهی کل قوا در اکثر موارد با هم اتفاق نظر دارند و این امر مبدل به چالش آمریکا در منطقه شده زیرا سپاه اینک نقش مهمی را در تمام امور منطقه که واشنگتن در آنجا چون سوریه، عراق، یمن به شدت درگیر است، ایفا میکند.
در ادامه این مطلب آمده است: برای برقراری روابط همیشه در تضاد ایران و آمریکا سپاه باید سرمایه گذاری و فعالیتهای ضد آمریکایی خود را کنار گذارد که بعید به نظر میرسد. بنابراین احتمال کمی در عادی شدن روابط ایران و آمریکا وجود دارد.
این نشریه پیشتر نیز در توصیف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشته بود: سپاه پاسداران ستون انقلاب است و تنها یک نیروی نظامی نیست بلکه قدرت سیاسی و اقتصادی شگرفی دارد. سپاه ایران مهمترین عامل بازدارنده راهبردی ایران یعنی «برنامه موشکی» را در اختیار دارد و با متحدان این کشور چون حزبالله لبنان، شیعیان عراق و حکومت «بشار اسد» در سوریه در ارتباط است.
نشریه وکس مینویسد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسط «آیتالله روحالله خمینی» رهبر فقید انقلاب شکل گرفت که مسئولیت حفاظت از انقلاب را بر عهده دارد و خود را محافظ فرمانده کل قوا میداند.
از سویی، اهداف سپاه ترکیبی از منافع ملی و عقیدتی است. بر این اساس، حفظ جایگاه رهبر ایران و محوریت اسلام اولویت نخست است. نیروهای سپاه ایران از سویی دیگر نفوذ غرب در کشور را شدیدترین چالش بر میشمارند و حامیان دموکراسی غربی از منظر آنها در منافات با معیارهای انقلاب قرار دارند. نفوذ فرهنگی غرب موردی است که باید با آن مقابله شود. در این بین نیروهای بسیج نیز کمک حال سپاه هستند و نیروهای بسیج در تمامی سطوح از مساجد و مدارس گرفته تا ادارات حضور دارند. اما در امور فرامرزی ماموریت سپاه پاسداران پیچیدهتر است.
در بخش دیگر این مطلب به تجربیات سپاه ایران در جریان جنگ تحمیلی هشت ساله و حمایت آمریکا از دولت وقت عراق در زمان «صدام حسین» اشاره شده و آمده است: ارائه اطلاعات از سوی آمریکا به ارتش وقت عراق، سرنگونی هواپیمای مسافربری این کشور با شماره پروازی "655 " توسط ناو «یو. اس. اس. وینسنس» هنوز در یاد نیروهای ایرانی مانده، موردی که از دید سپاه و رهبر ایران اقدامی جنگی علیه کشورشان بود. همچنین کمک آمریکا به صدام در استفاده از سلاحهای شیمیایی و فشار بر ایران از طریق حضور دریایی آمریکا در خلیج فارس هنوز در اذهان ایرانیها باقی مانده است. همچنین باید به حمایت کشورهایی چون کویت و عربستان از عراق در زمان جنگ 8 ساله و کمکهای مالی آنها به صدام حسین نیز اشاره کرد. فرماندهان کنونی سپاه ایران همان نیروهایی هستند که داوطلبانه در جنگ حاضر بودند. نیروهای سپاه و بسیج ایران در جنگ هشت ساله جان خود را از دست دادند و این واقعیتی است که نباید فراموش شود.
سپاه بعد از خاتمه جنگ در پی حصول اطمینان از این موضوع است که فداکاری رزمندگان ایرانی نادیده گرفته نشود و دلایلی که برای آن جنگیدند چون حفظ اصول انقلاب با مواردی چون عادی سازی روابط با آمریکا و بسط دموکراسی غربی به خطر نمیافتد.
در بخش پایانی این مطلب آمده است: سپاه تقریبا انگیزههای شیطانی را در ورای تمامی اقدامهای آمریکا در خاورمیانه میداند. بر این اساس، تاریخچهای از بی اعتمادی در سپاه نسبت به رویکردهای آمریکا در خاورمیانه و مواردی چون سوریه و عراق به ویژه امروزه وجود دارد . از دید سپاه انقلاب اسلامی، نبرد آمریکا با داعش در خاورمیانه کاری استتاری برای برای ریشه کن کردن نفوذ ایران در سوریه با سرنگونی متحد دیرینه ایران، حکومت اسد، تضعیف حزبالله لبنان، و بی ثبات سازی منطقه برای ایجاد بهانهای جهت بازگشت نیروهای آمریکا در عراق است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]