واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
تاثیر فرزند چندم بودن بر سلامتی الگوی تولد (مانند این که شخص فرزند چندم خانواده باشد) می تواند تا حد زیادی بر روی سلامت، رفتارها، شیوه ی زندگی و شخصیت کلی افراد تأثیر بگذارد. اغلب این تأثیرات با انجام تحقیقات و بررسی بر روی نمونه های بزرگ در کشورهای مختلف انجام شده و...
به گزارش فرهنگ نیوز، الگوی تولد (مانند این که شخص فرزند چندم خانواده باشد) می تواند تا حد زیادی بر روی سلامت، رفتارها، شیوه ی زندگی و شخصیت کلی افراد تأثیر بگذارد. اغلب این تأثیرات با انجام تحقیقات و بررسی بر روی نمونه های بزرگ در کشورهای مختلف انجام شده و اثبات گشته است. شاید به نظر، برخی از این ویژگی ها در ما یافت نشود، اما اغلب افراد جهان در این گروه ها با ویژگی های ذکر شده شان می گنجند.
بررسی ها نشان می دهد کودکان 7 تا 15 ساله ای که فرزند اول خانواده هستند، بیشتر از خواهرها و برادرانشان دچار آلرژی غذایی و بیماری تب یونجه می شوند. دلیلش هم این است که سیستم ایمنی بدن فرزندان اول در برابر میکروب ها بیشتر از سایر فرزندها واکنش های شدید دفاعی نشان می دهد که این امر باعث بروز آلرژی می شود.
از طرفی دیگر، مادران از بارداری دوم به بعد مقاومت بیشتری نسبت به مواد حساسیت زا و میکروب ها پیدا می کنند. در نتیجه کودک نیز نسبت به دفع آلرژی مقاوم تر از فرزند اول خواهد شد.
فرزند اول: دیابت و فشار خون بیشتر
بچه های اول بیشتر از سایر فرزندها در بدو تولد دچار حساسیت به انسولین شده (البته خیلی کم) و کمی فشار خونشان بالاست. در بارداری اول تغییراتی که در بدن مادر رخ می دهد موجب این امر می شود.بچه های وسطی شادتر از بقیه هستند و زندگی زناشویی شادتر و رضایت بخش تری دارند
البته روانپزشکان معتقدند بچه های اول خانواده بیشتر از سایرین دچار استرس شده و گوشه گیر می شوند و این ویژگی می تواند باعث بروز مشکلاتی در سلامتی او نظیر فشار خون بالا و در نهایت بیماری های قلبی عروقی شود.
فرزند اول: هوش بالاتر
ای کیو (ضریب هوشی) فرزندان ارشد خانواده حداقل سه امتیاز بالاتر از سایر فرزندان است. البته این تفاوت می تواند ناشی از رشد عقلانی این فرزندان نسبت به سایرین باشد. سه امتیاز بالاتر، تفاوت زیادی نیست، اما بارها دیده شده که تفاوت امتیازی بالاتری مثلا تا پانزده امتیاز بین فرزند اول و فرزندان دیگر خانواده وجود دارد.
فرزند وسط: لثه های سالم تر
بچه های میانی خانواده با احتمال کمتری (پنج درصد) به بیماری های لثه دچار می شوند. سیستم ایمنی این بچه ها قوی تر است و راحت تر می تواند با بیماری ها و عفونت های دهان و دندان مبارزه نماید.
فرزند وسط: ازدواج شادتر
بچه های وسطی شادتر از بقیه هستند و زندگی زناشویی شادتر و رضایت بخش تری دارند. این افراد در برقراری روابط جنسی مشتاق ترند و کمتر از بقیه فرزندان سعی می کنند همانند دیگران زندگی کنند و همچنین نسبت به زندگی مشترک شان متعهد تر عمل می کنند.
فرزند آخر : رفتارهای اعتیاد آور
این بچه ها هیجان جو هستند و دارای رفتارهای اعتیاد آور بوده و آسیب پذیرند. این بچه ها سه ماه زودتر از سایر خواهرها و برادرهایشان به سن بلوغ می رسند و این امر خطر انجام رفتارهای خطرناک را افزایش می دهد.
این بچه ها زودتر از سایر فرزندان خانواده به رفتارهای جنسی روی می آورند و با احتمال بیشتری نسبت به سایرین در معرض خطر استعمال دخانیات قرار دارند. این افراد همچنین بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به بیماری سرطان دستگاه تنفسی در بزرگسالی قرار دارند.
فرزند آخر : نزدن واکسن
به این می گویند والدین فراموش کار!! تحقیقات نشان می دهد کمتر احتمال دارد که بچه های آخر همه واکسن هایی که برادرها و خواهرهای بزرگ ترشان در کودکی دریافت کرده اند را بزنند. حتی برخی از آنها، نیمی از واکسن های لازم را نیز دریافت نمی کنند.
منبع: تبیان
95/3/6 - 07:40 - 2016-5-26 07:40:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]