واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فشار به وزير براي واردات غيرقانوني برنج!
منافع بسيار زيادي در واردات برنج وجود دارد كه بسياري از سيستمهاي وارد كننده براي واردات اين محصول وزير جهاد كشاورزي را به شدت تحت فشار قرار ميدهند.
محمدرضا جهانسوز معاون وزير اسبق جهاد كشاورزي در گفتوگو با «نسيم آنلاين» در خصوص برخي شايعات و اخبار منتشرشده مبني بر فشار براي واردات برنج اظهار كرد: ما توانايي خودكفايي در همه محصولات كشاورزي را داريم و در خصوص برنج هم با استفاده از متدهاي روز جهاني، ارقام پرمحصول و با كيفيت و با در نظر گرفتن توانمندي كشاورزان نمونه و تناژ بالايي كه در شرايط آب و هوايي به دست ميآورند، توانايي خودكفايي را داريم. وي با بيان اين مطلب كه «واردات برنج باعث ميشود توليد ملي به خطر بيفتد»، خاطرنشان كرد: در فصلي كه كشاورزان ميخواهند دسترنجشان را ارائه دهند، اگر برنج وارداتي وارد بازار شود قيمتها افت ميكند، دلالها وارد عرصه ميشوند و اتفاقات سال گذشته زراعي تكرار ميشود. در سال گذشته در ابتداي فصل قيمتها بسيار پايين بود و در اواخر سال قيمتها شديداً افزايش پيدا كرد كه به ماههاي اخير هم كشيد ولي پولي به جيب كشاورز نرفت.
معاون وزير اسبق جهاد كشاورزي عنوان كرد: كشاورزان برنج ما اغلب خردهپا هستند و بعد از پايان فصل زراعي به دليل اينكه از لحاظ مالي وضعيت خوبي ندارند و براي گذران زندگي پول قرض كردهاند، مجبورند هرچه دارند بفروشند. در اين صورت وقتي واردات صورت بگيرد و قيمتها هم افزايش يابد، سود بسيار زيادي عايد واردكنندگان ميشود و توليد ملي شديداً ضربه ميخورد. جهانسوز گفت: حساسيت آقاي حجتي، وزير جهاد كشاورزي حساسيت درستي است، ولي دولت بايد در برابر فشار واردكنندگان مقاومت كند، به خصوص در حال حاضر كه مسئوليت بازرگاني محصولات كشاورزي بر عهده وزارت جهاد كشاورزي است، بنابراين بايد با برنامهريزي و تدبير با اين قضيه برخورد كرد. وي تصريح كرد: منافع بسيار زيادي در واردات برنج وجود دارد كه بسياري از سيستمهاي واردكننده براي واردات اين محصول، وزير جهاد كشاورزي را به شدت تحت فشار قرار ميدهند. كافي است كه برنج را با زد و بند وارد كشور كنيد، بعد مشاهده خواهيد كرد قيمتها در همان انبار با اندكي ايجاد اختلال در بازار بالا ميرود.
معاون وزير اسبق كشاورزي بيان كرد: واردات بيرويه، دشمن خودكفايي است و براي كشاورزان مشكل آفريني ميكند. برنج كالاي اساسي است و بايد روي ذائقه آن هم كار شود، مثلاً برنجهاي دانه بلند به هيچ عنوان عطر و طعم برنج ايراني را ندارند، منتها در يك پروسه مصرف آن براي مردم جا افتاده است. جهانسوز افزود: در حال حاضر مؤسسه تحقيقات كشاورزي اقلامي از برنج را توليد كرده كه به طور همزمان هم محصول دانه بلند و هم محصول با كيفيت عرضه ميكند. مسلماً اگر به نحوي عمل كنيم كه برنجهاي داخلي كه اصلاح شدهاند به صورت تدريجي وارد عرصه شوند، در توليد اين محصول خودكفا ميشويم، واردت بيجاي همه محصولات باعث ضربه خوردن كشاورزي كشور ميشود.
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]