تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص): طلب دانش بر هر مسلمانى واجب است. خداوند جويندگان دانش را دوست دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827561855




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارشاد در حل‌شدن مشكل كنسرت‌ها جا خالی می‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ارشاد در حل‌شدن مشكل كنسرت‌ها جا خالی می‌دهد
شيوه‌نامه‌اي كه قرار بود با اجراي آن هماهنگي ميان وزارت ارشاد، نيروي انتظامي و نهاد قضايي به وجود آيد و منجر به برگزاري منظم كنسرت‌هاي موسيقي و كاهش لغو كنسرت‌ها شود...
نویسنده : محمدصادق عابديني 


شيوه‌نامه‌اي كه قرار بود با اجراي آن هماهنگي ميان وزارت ارشاد، نيروي انتظامي و نهاد قضايي به وجود آيد و منجر به برگزاري منظم كنسرت‌هاي موسيقي و كاهش لغو كنسرت‌ها شود، به دلايل نامعلومي هنوز در ارشاد خاك مي‌خورد و هر بار كه كنسرتي لغو مي‌شود، مديران ارشاد صرفاً با ابراز ناراحتي مسئله را ختم مي‌كنند.
اين هفته دو سخنگوي دولتي نسبت به لغو كنسرت‌ها موضع گرفتند.
  
ابراز تأسف ارشاد
حسين نوش‌آبادي سخنگوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در جلسه هفتگي‌اش با اصحاب رسانه از لغو چند كنسرت موسيقي در روزهاي اخير ابراز تأسف و تأكيد  كرد: «وزارت ارشاد وقتي مجوزي را براي يك برنامه هنري از جمله يك كنسرت صادر مي‌كند، پاي آن مجوز هم مي‌ايستد و اين مجوزها، جوازهايي است براي اجرا نه نوشته‌هايي روي كاغذ. اگر قرار باشد اين مجوزها اجرايي نشود، همان بهتر كه اصلاً صادر نشود». بعد از وي، محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت بود كه در نشست رسانه‌اي‌اش نسبت به لغو كنسرت‌ها موضع گرفت. نوبخت نيز در پاسخ به سؤالي درباره لغو شدن كنسرت‌ها گفت: طبيعي است كه دولت نسبت به چنين رخدادي موضع منفي داشته باشد و آن را قبول نكند؛ به خصوص كه اين اتفاقات آثار منفي دارد و بايد قبول كنيم كه جامعه براي سلامت مردمانش به نشاط نيازمند است.
از جهات اجتماعي و فرهنگي نيز اين اتفاقات به مصلحت نيست. به‌خصوص لغو كنسرت براي شخصيت‌هايي مثل استاد شهرام ناظري جاي تكدر خاطر دارد كه يك شخصيت هنري را كه هميشه از اصالت و متانت كارش مطمئنيم نخواهيم تحمل كنيم و اين اتفاقات نگران كننده است. پيش از اين نيز مديران دولتي نسبت به لغو شدن كنسرت‌ها اغلب موضع منفي گرفتند و صرفاً با ابراز تأسف و يا محكوم كردن اينكه مجوز ارشاد از سوي ديگر نهاد‌هاي ذي‌ربط با بي‌توجهي روبه‌رو شده است، انتقاد كرده‌اند. دولتي‌ها كمتر تلاش كرده‌اند كه اين وضعيت تغيير پيدا كند و صرفاً منتظر مانده‌اند تا كنسرتي لغو شود تا بدون پرداختن به دلايل لغو شدن آن، با انتقاد از ديگران توپ را به زمين نهاد‌هاي ديگري بيندازند كه به نحوي در انجام كنسرت مشاركت داشته‌اند. با وجود سكوت دولتي‌ها در قبال لغو كنسرت از سوي نهاد‌هاي مرتبط، بسياري از كنسرت‌ها هم به دلايل فني مانند نا هماهنگي در برنامه‌ريزي اجراي كنسرت، تأخير يا لغو پروازهاي هوايي در كنسرت‌هاي شهرستان‌ها، اختلافات دروني ميان گروه موسيقي به خصوص بر سر دستمزد و ساير عوامل ديگر لغو شوند و اين لغو شدن نه به پاي مشكلات عادي بلكه به پاي نهاد‌هاي حاكميتي نوشته مي‌شود.

با اين وجود بخشي كه مربوط به مديريت كلان برگزاري كنسرت‌ها است، نيازمند همكاري بين چند نهاد است كه وزارت ارشاد در آن نقش محوري دارد. اقدامي كه ممكن است تأثير مثبتي در كاهش لغو كنسرت‌ها و برگزاري منظم و قاعده‌مند آنها داشته باشد، مدت‌ها است از سوي دولت نيمه‌كاره رها شده است؛ اين اقدام طرح تدوين شيوه‌نامه‌اي براي برگزاري كنسرت‌ها است كه توسط مدير كل پيشين دفتر موسيقي ارشاد پيشنهاد شد.
  
شیوه‌نامه‌ای که به مقصد نرسید
پيروز ارجمند كه سال گذشته با استعفايي كه گفته مي‌شود از سر اجبار بوده است، از معاونت هنري و دفتر موسيقي جدا شد، در زمان تصدي پست مديركلي دفتر موسيقي ارشاد، طرح تدوين «شيوه‌نامه برگزاري كنسرت‌ها» را كليد زد. اين شيوه‌نامه قرار بود به صورت مشترك ميان وزارت ارشاد و نيروي انتظامي باشد تا چگونگي برگزاري كنسرت‌ها مشخص شود و مشكلاتي را كه در كنسرت‌هاي قبلي پيش مي‌آمد، حل كند. آذر ماه سال 93 بود كه ارجمند از تكميل اين شيوه‌نامه خبر داد. وي حتي از جلسه‌اي با نيروي انتظامي و ساير نهاد‌هاي مرتبط گفت كه قرار بود تا كار سريع‌تر به فرجام برسد.
چند ماه بعد دوباره ارجمند درباره شيوه‌نامه مصاحبه مي‌كند و مي‌گويد تا زماني كه شيوه‌نامه بين ما و نيروي انتظامي نهايي نشود، بسياري از مشكلات كنسرت‌ها وجود خواهد داشت. البته خوشبختانه اين شيوه‌نامه هفته پيش نهايي شده و وقت آن رسيده كه بسته نهايي آن را به دفتر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي براي بررسي نهايي، تأييد و امضا ارسال كنيم.

اين طرح با استقبال نيروي انتظامي نيز روبه‌رو شد. سرهنگ زاهديان، رئيس وقت پليس امنيت اخلاقي ناجا درباره اين شيوه‌نامه گفته بود: در راستاي كاهش ناهنجاري‌ها، مشخص شدن ضوابط فرهنگي و فني سالن‌هاي برگزاري موسيقي زنده، رعايت حقوق شهروندي و تجاوز نكردن به حريم افراد در اين گونه برنامه‌ها، اين شيوه‌نامه با همكاري معاونت هنري وزارت ارشاد در دست بررسي و تصويب است.
در حالي كه پيروز ارجمند اميدوارانه به دنبال نهايي شدن اين شيوه‌نامه بود، استعفاي ناگهاني وي از مديريت دفتر موسيقي ارشاد، همه چيز را تحت تأثير قرار داد. وي با حدود 20 ماه فعاليت در دفتر موسيقي ارشاد در تيرماه سال گذشته استعفا داد؛ استعفايي كه بعداً مشخص شد به خاطر اختلاف‌نظر با علي مرادخاني رخ داده است. بعد از آن بود كه كمتر كسي سراغ شيوه‌نامه مشترك را گرفت. فرزاد طالبي كه بعد از رفتن ارجمند، امور دفتر موسيقي را در دست گرفته، معتقد است شيوه‌نامه برگزاري كنسرت‌ها نياز به اصلاح دارد و اگر وزير ارشاد صلاح دانست، آن را با وزير كشور مطرح مي‌كند. ادبيات طلبي به گونه‌اي است كه گويا چندان تمايلي براي پيگيري ميراثي كه از مدير سابق به وي رسيده است، ندارد.
  
چرا شیوه‌نامه‌ ابلاغ نمی‌شود؟
اواخر ماه گذشته كنسرت كيهان كلهر در شهر نيشابور لغو شد. اين بار نه نيروي انتظامي، بلكه دادستان شهر حكم لغو اين كنسرت را داد. لغو اين كنسرت باعث شد تا بار ديگر لزوم هماهنگي ميان وزارت ارشاد و نهاد‌هاي مرتبط بر سر زبان‌ها بيفتد. بار ديگر رسانه‌ها سراغ پيروز ارجمند و از وي سراغ شيوه‌نامه مشترك را گرفتند. ارجمند در گفت و گو با «اعتماد» تأكيد مي‌كند كه شيوه‌نامه آماده ابلاغ بوده، اما تاكنون اين اتفاق رخ نداده است و اگر اين شيوه‌نامه ابلاغ مي‌شد ما كمتر شاهد لغو كنسرت‌ها مي‌بوديم.

از آذر سال 93 تاكنون يك سال و نيم گذشته است و هنوز كنسرت‌هاي موسيقي لغو مي‌شوند، آنچه مسلم است، اين است كه شيوه‌نامه برگزاري كنسرت‌ها هنوز توسط وزارت ارشاد تصويب نشده و حتي زماني نيز براي اصلاح نهايي و تصويب آن اعلام نشده است. در صورت تصويب تا زمان ابلاغ و اجرايي شدن آن نيز قطعاً مدتي طول خواهد كشيد و در آن بين تكليف برگزاري كنسرت‌هايي كه از سوي وزارت ارشاد مجوز گرفته‌اند، در هاله‌اي از ابهام قرار دارد.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن