واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: پاسخ معاون قالیباف به انتقادها از «نگارخانهای به وسعت یک شهر» و اعتراضهای غرفهداران میوه و ترهبار جامعه > شهری - روزنامه اعتماد نوشت: برخلاف سال گذشته، طرح نگارخانهای به وسعت یک شهر، با چالشهای زیادی مواجه شده است. چالشهایی که با انتقاد برخی اعضای شورا به اجرای این طرح آغاز شد و در جلسه دیروز شورای شهر با واکنشهای شدید طرفداران و منتقدان این طرح ادامه پیدا کرد.
منتقدان اين طرح معتقدند كه شهرداري به جاي اجراي اين طرح بهتر بود به تبليغ جشن نيمهشعبان و روز آزادسازي خرمشهر ميپرداخت تا اينكه بخواهد آثار هنري را به نمايش بگذارد. اما اين كشمكش با پادرمياني چمران، رييس شوراي شهرروز گذشته پايان يافت و مقرر شد تا موضوع در جلسهاي خصوصي و بدون حضور رسانهها بررسي شود. به همين بهانه گفت و گويي با مجتبي عبداللهي، معاون خدمات شهري شهردار تهران انجام دادهايم كه در واقع پاسخ شهرداري به اين انتقادهاست. در جلسه اين هفته شوراي شهر باز هم اعضاي شورا نسبت به بيتوجهي شهرداري به برپايي جشنهاي نيمهشعبان و سوم خرداد، يعني روز آزادسازي خرمشهر، واكنش نشان دادند. عدهاي بر اين باورند كه اين واكنشها، يك جريانسازي سياسي است. شما هم با اين عقيده موافقيد؟
اينكه اين يك جريانسازي سياسي است يا نه ؟ من از آن اطلاعي ندارم ولي شايد جالب باشد كه بدانيد، همان خبرگزاري كه طي سلسله مصاحبههايي با اعضاي شوراي شهر، اين موج را عليه طرح راه انداخته است، همان روز صبح، در دو خبر متفاوت كه از سوي بخش فرهنگي آن منتشر شده است، بهشدت از طرح نگارخانهاي به وسعت يك شهر حمايت كرده است. ولي بلافاصله بعد از اينكه مصاحبههاي اعضاي شوراي شهرو انتقاد آنها در مورد اجراي اين طرح توسط برخي از اعضا به وسيله يكي ديگر از گروههاي همين خبرگزاري منتشر ميشود، خبر مثبت آن برداشته ميشود و ورق برميگردد! ولي ما كلا از عملكردمان در بخش طرح گالري به وسعت يك شهر دفاع ميكنيم و آن را اقدامي متعالي ميدانيم و حاضر نيستيم كوتاه بياييم.
اعضاي شوراي شهر معتقدند كه بايد بخشي از بيلبوردهايي كه به اين طرح اختصاص پيدا كرده به جشن نيمهشعبان و آزادسازي خرمشهر اختصاص پيدا ميكرد.
اصلا اين فرضيه درست نيست. ما ميتوانيم براساس آمار و ارقام و عكسها و گزارشهايي كه تهيه شده، ثابت كنيم كه عملكرد ما در مورد اين دو مناسبت سه تا ٥/٣ برابر بيشتر از سال گذشته بوده است. امسال ما حتي تعدادي از عكسهاي عكاسان جنگ را خريداري و نصب كردهايم.
چه اصراري بود كه اين طرح درست در اين زمان اجرا شود؟
سال گذشته ما نگارخانه را از ١٨ تا ٢٥ ارديبهشت اجرا كرديم كه گرچه برخي اعضا به آن انتقادهايي داشتند ولي در مجموع با واكنش خوبي از سوي شورا و مردم روبهرو شد. اما امسال از آنجايي كه تمام بليبوردهاي ما در اين زمان به نمايشگاه كتاب و شهر آفتاب اختصاص پيدا كرده بود نتوانستيم در آن زمان اين طرح را اجرا كنيم. به همين دليل مصوبهاي را به تصويب رسانديم كه نگارخانهاي به وسعت يك شهر را با جشن نيمهشعبان و آزادسازي خرمشهر، با هم برگزار كنيم كه اتفاقا كار سنگيني هم بود. بلافاصله بعد از تصويب اين مصوبه شروع كرديم به طراحي و نصب تابلوهاي نگارخانهاي به وسعت يك شهر و بعد از آن هم بلافاصله طراحي و اجراي تابلوهاي نيمهشعبان و آزادسازي خرمشهر را آغاز كرديم. در واقع تابلوهاي اين دو مناسبت از ٢٩ ارديبهشت نصب شده بود. در واقع اوج كار ما در طرح نگارخانه، اول تا ١٠ خرداد است. بعد از آن هم بلافاصله اينها را جمع ميكنيم و تابلوهاي رحلت امام و ١٥ خرداد را بالا ميبريم.
يكي از انتقادهايي كه اعضا داشتند اين بود كه خيلي از تابلوها آثار هنرمندان خارجي هستند. چرا در اين طرح از آثار هنرمندان داخلي كمتر استفاده شده است؟
بيش از ٧٠ درصد از تابلوهاي اين طرح، به آثار داخلي اختصاص پيدا كرده است. براي همين از مسوولان و متوليان بخشهاي مختلف هنري دعوت كرديم تا در قالب كميتهاي اين آثار را انتخاب كنند كه در نهايت از بيش از پنج هزار اثر حدود ٧٠٠ اثر اصيل و فاخر انتخاب و نصب شد. گزارش ما هم حكايت از رضايت مردم داشته و دارد. اگر آقاي چمران اجازه ميدادند گزارش خود را ارايه ميداديم و دوستان شورا ميديدند چقدر كار انجام شده است.
علاوه بر موضوع اين طرح، شنبه خبري منتشر شد مبني براينكه تعدادي از غرفهداران بازارهاي روز شهرداري قصد اعتصاب دارند. دليل اين تصميم چه بود و عاقبت چه شد؟
همانطور كه ميدانيد از چند وقت قبل حدود ١٠٠ غرفه از بين غرفههاي ميادين ميوه و تربار ما ميوههاي دستچين عرضه ميكنند. اما چند وقتي است كه مسوولان اين غرفهها ميگويند درآمدشان چندان زياد نيست و خريد مردم از آنها كمتر شده است چرا كه ميوههايي كه آنها ميفروشند گرانتر از بقيه غرفههاست. به همين دليل قصد تحصن يا اعتصاب داشتند كه قضيه به گوش ما رسيد روز عيد نيمهشعبان به اتفاق مسوول ميادين ميوه و تربار ما با اين عزيزان جلسهاي داشتيم كه قضيه حل و فصل شد. چطور حل و فصل شد ؟
من از حق اختيارات مسووليتي خودم در هياتمديره سازمان ميادين استفاده كردم و قرار شد غرفههايي كه عملكرد خوبي داشته باشند، سال بعد قراردادشان بدون اينكه در مزايده شركت كنند، تمديد شود و در عوض غرفههايي كه كمكاري ميكنند فسخ قرارداد شوند. كما اينكه تاكنون نيز پنج غرفه فسخ قرارداد شدهاند. به زودي تعداد اين غرفهها به ٣٥٠ غرفه افزايش پيدا خواهد كرد. و قرار است قيمت ميوههاي عرضه شده در اين غرفهها افزايش پيدا كند؟
نه. فعلا كه چنين تصميمي نداريم. ولي در هر صورت تعيين قيمت ميوهها برعهده ستاد مجزاي ديگري است. ۴۷۴۷
کلید واژه ها: شهرداری تهران - شورای شهر تهران -
چهارشنبه 5 خرداد 1395 - 09:52:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]