واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: انتقاد شدید کامران دانشجو از دولت/ تعامل احمدی نژاد با جهان عزت مندانه بود اما تعامل دولت روحانی بوی وادادگی می دهد
وزیر سابق علوم با اشاره به تفاوت شیوه تعامل در دولت احمدی نژاد و روحانی اضافه کرد: به نظرم اگر دنبال تعامل هستیم، باید دنبال تعامل با عزت باشیم. نه تعامل با وادادگی. تعاملی که ایران در دولت دکتر احمدی نژاد با دنیا داشت، تعامل با عزت بود، اما تعاملی که این دولت با دنیا دارد، بوی تعامل همراه با وادادگی می دهد. این مسیر مسیری است که باید در آن تغییر ایجاد شود. یا این دولت خود این تغییر را انجام می دهد، یا مردم در سال ۹۶ خود این تغییر را اعمال خواهند کرد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از دولت بهار، دکتر کامران دانشجو، وزیر علوم تحقیقات و فن آوری دولت سابق در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبکه ایرانیان با اشاره به نقاط ضعف دولت فعلی در موضوع تولید علم گفت: در مورد تولید علم مفید که به کار جامعه بیاید، عزمی در وزارت علوم دولت روحانی وجود ندارد تا منویات مقام معظم رهبری را اجرا کنند. در موضوع فعالیت های فرهنگی نیز چارچوب فکری رهبری انقلاب مشخص است. اما گویا مسئولان وزارت علوم، فعالیت های ضد فرهنگی و هنجار شکنانه را فعالیت فرهنگی قلمداد می کنند.
وی در ادامه افزود: ظلم بی حد و اندازه ای که به بورسیه ها شد، از دیگر علامت های سوالی است که مقابل وزارت علوم دولت یازدهم قرار دارد. رهبری هم اشاره کردند که در مورد بورسیه ها ظلم صورت گرفت. چرا وقتی این اقدامات از سوی ولی فقیه، ظلم تلقی شد، از سوی مسئولین دولتی پیگیری صورت نگرفت؟ این بورسیه ها کجا باید تظلم خواهی کنند؟
دانشجو تاکید کرد: یک خانمی که در مجلس رای آورده بود و در مورد او هتک حرمت صورت گرفت، دولت پیگیری فراوان کرد تا عاملان این هتک حرمت را مجازات کند. آیا در مورد سه هزار بورسیه نیز که در مورد آنان هتک حرمت صورت گرفت، دولت پیگیری انجام داد؟ آقای روحانی مدام گفت که بورسیه و ما ادراک بورسیه. چند تن از مقامات دولتی توهین ها و تمسخرهای زیادی در این موضوع کردند. بالاخره باید حداقل عذرخواهی می کردند. اگر هم عذرخواهی نکردند، حداقل باید تغییری در عملکرد آنان ایجاد می شد. اتاق فکری که قبل از انتخاب دکتر فرهادی در وزارت علوم کارها را مدیریت می کرد، هنوز هم فعال است و در کار این بورسیه ها سنگ اندازی می کند. در میان این افراد، کسانی هستند که درسشان تمام شده، اما وزارت علوم اجازه نمی دهد که این ها وارد دانشگاه ها شوند.
وی خاطر نشان کرد: از ابتدا به دنبال این بودند که این افراد عضو هیئت علمی نشوند، امروز هم وضعیت به همان گونه است. فقط به این ها یک امتیاز حداقلی داده اند و گفته اند می توانید درس خود را به اتمام برسانید که البته این امتیاز نیست. بلکه حق آن هاست.
وزیر سابق علوم تاکید کرد: به موضوعات نباید نگاهی جناحی داشت. این افراد بورسیه وزارت خانه آقای زاهدی یا دانشجو نبودند. بلکه بورسیه نظام بودند. آیا اگر ما در زمان مسئولیت خود می گفتیم بورسیه های زمان آقای خاتمی را قبول نداریم و آن ها را اخراج می کنیم، سیل حملات به سمت ما روانه نمی شد و اصلا آیا این شیوه صحیح است؟ این سنگ بنا، سنگ بنای غلطی است.
وی با اشاره به لزوم رسیدگی به موضوع بورسیه ها گفت: این بورسیه ها به کجا باید تظلم کنند؟ مسئولان اعلام کنند که محل تظلم خواهی این افراد کجاست. قوه قضائیه یا وزارت علوم یا دیوان عدالت اداری ؟ وزارت علوم هم مدعی است و هم قاضی. آیا این شیوه صحیح است؟
دانشجو افزود: در مجموعه دولت، موضوعی که به طور کلی می بینیم این است که مسئولان سه سال است که گفتار درمانی می کنند. گفتار درمانی کافی است. سه سال گفتند برجام و یک سال هم می خواهند بگویند پسابرجام. کی نوبت به حل مشکلات مردم می رسد؟ برجام نعمت نیست. بلکه یک قراردادی است که ایران با طرف های غربی بسته، و ما به تعهد خود عمل کردیم. اما آن ها به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرده اند. تمامی بانک های بین المللی اذعان دارند که راه مبادله با ایران هنوز بسته است. چند روز پیش هند اعلام کرد که ما آمادگی پرداخت بدهی خود به ایران را داریم اما به دلیل باقی ماندن تحریم های بانکی، این امکان هنوز برای ما فراهم نیست و این به دلیل آن است که طرف مقابل تعهدات خود را انجام نداده است.
وزیر سابق علوم تاکید کرد: ما باید اقدام متقابل انجام دهیم. مثلا در موضوع دو میلیارد ما باید حتما اقدام متقابل انجام دهیم. مقدار زیادی از تبادلات آمریکا از خلیج فارس است و ما باید به آن ها فشار وارد کنیم. مردم ایران از توهین ها و تحقیرهای آنان خسته شدند. پاسپورت ایرانی که قرار بود با ارزش شود، چه بلایی سر آن آمده است؟ کوچک ترین کشورها نیز اعلام می کنند که با ایران قطع رابطه می کنند و برای ایران شاخ و شانه می کشند؟
دانشجو در پایان با اشاره به تفاوت شیوه تعامل در دولت احمدی نژاد و روحانی اضافه کرد: به نظرم اگر دنبال تعامل هستیم، باید دنبال تعامل با عزت باشیم. نه تعامل با وادادگی. تعاملی که ایران در دولت دکتر احمدی نژاد با دنیا داشت، تعامل با عزت بود، اما تعاملی که این دولت با دنیا دارد، بوی تعامل همراه با وادادگی می دهد. این مسیر مسیری است که باید در آن تغییر ایجاد شود. یا این دولت خود این تغییر را انجام می دهد، یا مردم در سال ۹۶ خود این تغییر را اعمال خواهند کرد.
۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]