تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):حيا زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803090542




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدم اول را محكم برنداشتيم


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: قدم اول را محكم برنداشتيم
اعتماد در یادداشتی آورده است:
به گزارش نامه‌نیوز، سرانجام «جرم سياسي» قانون شد و معنا و مفهوم آن اين است كه از اين پس مسئولان قضايي ما هنگام مصاحبه و اظهارنظر نمي‌توانند بگويند كه ما مجرم سياسي نداريم و همه كساني كه در افواه به اين عنوان معرفي مي‌شوند، مجرم امنيتي هستند. در واقع از اين پس ما مجرماني خواهيم داشت كه مطابق اصل ١٦٨ قانون اساسي جمهوري اسلامي محاكمه خواهند شد كه مطابق آن:  اولاً در محاكم دادگستري به جرم آنان رسيدگي مي‌شود و ديگر محاكم موجود براي رسيدگي به اين جرايم، صالحه محسوب نمي‌شوند. ثانياً اين محاكمات به صورت علني برگزار مي‌شود و نه در پشت درهاي بسته.  ثالثاً در اين محاكم، وجود هيئت منصفه به عنوان نماينده افكار عمومي به رسميت شناخته شده است و دادگاه بعد از اعلام مجرميت يا تبرئه متهم از سوي هيئت منصفه اقدام به صدور حكم مي‌كند. ثالثاً مجرمان سياسي از حقوقي در هنگام بازداشت و سپري كردن دوران محكوميت برخوردارند كه زندانيان عادي از آن محرومند و اين به خاطر عنوان «سياسي بودن» جرم آنان است. نكات فراواني درباره اين قانون بايد مورد توجه قرار گيرد، اما چند نكته را در اين مختصر عرض مي‌كنم.

١- اين قانون بعد از ٣٧ سال از تصويب قانون اساسي به تصويب مجلس شوراي اسلامي و تاييد شوراي نگهبان رسيد. تاخير ٣٧ ساله در تصويب يكي از مهم‌ترين قوانين مربوط به حقوق مردم و فعالان سياسي، آن هم در كشوري كه همه‌چيزش رنگ تند سياسي دارد، توجيه‌ناپذير است. قدم‌هايي كه در گذشته براي تصويب اين قانون برداشته شد، هر بار در مرحله‌اي از جمله در شوراي نگهبان يا مجمع تشخيص مصلحت نظام، ناتمام ماند.

٢- مطلوب اين بود كه اين قانون در دولت و قوه قضاييه تهيه و روي آن كار كارشناسي جدي شود و به صورت لايحه مورد توافق اين دو نهاد تقديم مجلس شود. اين امر اتفاق نيفتاد و در نهايت جمعي از نمايندگان مجلس با تهيه طرحي، در اين زمينه اقدام كردند و در نهايت قانوني به تصويب رسيد كه از جهات مختلف داراي نقص است و نياز به كار كارشناسي و در نظر گرفتن آراي حقوقدانان و فعالان سياسي در تهيه مفاد آن كاملا محسوس است.

٣- اين قانون مصوب، در بعد سلبي نسبتا دقيق و وسيع وارد تعريف جرم سياسي شده و مصاديقي را كه جرم سياسي نيستند، به خوبي ترسيم كرده است اما در بعد ايجابي، بسيار محدود عمل كرده و بسياري از فعاليت‌هايي را كه در كشورهاي ديگر به عنوان جرم سياسي محسوب مي‌شود، از دايره جرايم سياسي خارج دانسته است. جالب اينكه حتي جرايمي را به عنوان جرم برشمرده كه در قوانين عادي جرم تلقي نمي‌شود چه رسد به اينكه جرم سياسي تفسير شود.

٤- گنجانيدن برخي تعابير در تعريف جرم سياسي، از ابداعات اين قانون است. به كار بردن عبارت «بدون آنكه مرتكب قصد ضربه زدن به اصل نظام را داشته باشد»، يك مفهوم غيرحقوقي است كه از آن برداشت واحدي وجود ندارد و معلوم نيست كه تشخيص آن با چه كسي است. در تعاريف رايج، «جرم سياسي فعل يا ترك فعلي است كه مطابق قوانين موضوعه قابل مجازات است، هرگاه به انگيزه سياسي عليه نظام سياسي مستقر يا حاكميت دولت يا مديريت سياسي كشور يا... ارتكاب يابد». همچنين براي اينكه مسوولان نتوانند هر نقد و انتقاد و اعتراضي را جرم ولو سياسي معرفي كنند، تاكيد مي‌شود كه «صرف بيان عقيده و نظر در ارتباط با امور سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي و نظاير آن و انتقاد از عملكرد مسوولان امر و نهادهاي قانوني مشمول عناوين مجرمانه نبوده و از اين حيث قابل تعقيب و مجازات نيست». معلوم نيست با اين‌گونه تعريف خاص از جرم سياسي، آيا محاكم ما قادرند هيچ جرمي را سياسي تلقي كنند؟

٥- در هنگام تهيه لايحه جرم سياسي، برخي كارشناسان بر اين عقيده بودند كه اگر قرار است قانون جرم سياسي با ضعف‌هاي بارز به تصويب برسد، بهتر است هيچ قانوني تصويب نشود همان‌گونه كه تاكنون چنين قانوني نداشتيم. در مقابل برخي معتقد بودند كه بهتر است يك گام براي تصويب اين قانون‌برداريم و اصل آن را از تاييد شوراي نگهبان بگذرانيم و اگر لازم بود مي‌توان در مجالس ديگر و در شرايطي متفاوت، به اصلاح اين قانون مبادرت كرد. به گمان ما اكنون كار از كار گذشته و گام اول هرچند ضعيف برداشته شده است. اكنون بهترين اقدام اين است كه ما مدتي را صبوري كنيم تا اين قانون اجرايي شود و مثلا دوسال از اجراي آن بگذرد. در مرحله بعد مي‌توان با كار تخصصي و كارشناسي، اين قانون را با توجه به نقايصي كه در عمل مشاهده خواهد شد، مورد ارزيابي دوباره قرار داد و به اصلاح آن همت گماشت. شايد اين كار يكي از مسووليت‌هايي باشد كه بر دوش مجلس دهم قرار مي‌گيرد.


منبع: روزنامه اعتماد


۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن