تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آن‏كه خدا را شناخت ، از او ترسيد و آن كس كه از خدا ترسيد ، ترس از خدا او را به عم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804468141




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معاونت فرهنگي وزارت علوم يا باشگاه فتنه‌گران؟!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معاونت فرهنگي وزارت علوم يا باشگاه فتنه‌گران؟!
جايگاه فرهنگ در منظومه ارتباطات اجتماعي و تحولات سياسي را مي‌توان همچون نقش پي در يك ساختمان مسكوني در نظر گرفت كه...


مسئله فرهنگ را بايد زيربناي جوامع مختلف دانست. تمدن‌ها با فرهنگ زاده مي‌شوند و با فرهنگ هم از بين مي‌روند. جايگاه فرهنگ در منظومه ارتباطات اجتماعي و تحولات سياسي را مي‌توان همچون نقش پي در يك ساختمان مسكوني در نظر گرفت؛ از طرفي بنا بر يك عادت و سنّت اجتماعي، نخبگان جوامع همواره نقشي مؤثر و آوانگارد را در هدايت گروه‌هاي اجتماعي به سمت اوج يا قهقرا بازي كرده‌اند. اين دو مقدمه‌ كوتاه از آن روي گفته شد كه نقش مهم معاونت فرهنگي- اجتماعي وزارت علوم را به صورتي غير مستقيم، تشريح كرده باشيم. وزارت علوم به عنوان دستگاهي كه مديريت بخش مهمي از نخبگان جامعه را بر عهده دارد، بدون شك، يكي از مديريت‌هاي استراتژيك كشور به حساب مي‌آيد. نقش معاونت فرهنگي- اجتماعي اين وزارتخانه نيز، به همان دلايل پيش گفته، نقش بسيار حساس و مهمي به حساب مي‌آيد.
لذا بررسي عملكرد اين نهاد مهم و تطابق جهت‌گيري‌هاي آن با اهداف فرهنگي مورد نظر اسلام و انقلاب اسلامي، همواره مهم و ضروري خواهد بود. وزارت علوم در مدت حاكميت دولت يازدهم، حال و روز خوشي نداشته است. تغيير سه وزير و سرپرست، در كنار برخوردهاي سياسي با مسئله بورسيه‌ها، رشد تشكل‌هاي دولت ساخته و يكبار مصرف، كاهش رشد علمي و... همه و همه مسائلي بوده است كه سياست‌زده بودن فضاي اين وزارتخانه طي ساليان گذشته را اثبات مي‌كند. با اين حال، انتظار اين است كه معاونت فرهنگي وزارت علوم به تبع وظيفه سنگين خود در حوزه فرهنگ و ثبات مديريت عالي آن در نزديك به سه سال گذشته، كارنامه بهتري داشته باشد. بررسي فعاليت‌هاي سيدضياء هاشمي و همكارانش اما متأسفانه چنين نتيجه‌اي در اختيار مخاطب نمي‌گذارد. مسائلي چون اردوهاي مختلط، تشكل‌هاي دولت‌ساخته و به‌كار‌گيري فعالان فتنه در زيرمجموعه‌هاي اين معاونت، مسائلي است كه مستقيماً با عملكرد جناب هاشمي ارتباط داشته و همگي نيز در برهه‌هاي زماني مختلف، مورد انتقاد مستقيم يا غيرمستقيم رهبر انقلاب قرار گرفته است.
مسائل گفته شده البته طبيعتاً همه حوزه‌هاي فعاليت معاونت فرهنگي- اجتماعي وزارت علوم را در بر نمي‌گيرد. به عنوان مثال، ارديبهشت ماه 94، مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه تهران در برنامه «تيتر امشب» صداوسيما كه با حضور معاونت مذكور همراه بوده است، مي‌گويد: «تفكر حاكم بر معاونت فرهنگي وزارت علوم، كرسي‌هاي آزادانديشي را به محاق برده است. مسئولان همراهي‌هاي لازم را براي برگزاري اين جلسات ندارند تا جايي كه گاهي مواقع اين جلسات پشت در‌هاي بسته و در طبقات پنجم تا ششم برگزار مي‌شود.» بخش ديگري از كارنامه عملكردي هاشمي در معاونت فرهنگي وزارت علوم را اما انتصابات پرحاشيه و غالباً سياسي وي در زيرمجموعه‌اش تشكيل داده است. انتصاب افراد مسئله‌دار در وزارت علوم به حدي بود كه رهبر فرزانه انقلاب در جريان ديدار سالانه خود با دانشجويان، صراحتاً به وزيران علوم و بهداشت در اين زمينه تذكر داده و فرمودند: «هر دو وزير محترم مورد اعتماد من هستند منتها مراقب زيردست‌هايشان باشند؛ كاملاً مراقب كساني كه كليد كارهاي اين‌جوري دست آنها است، باشند؛ بدانند چه كار دارد انجام مي‌گيرد.»
با اين وجود، معاونت فرهنگي وزارت علوم، مأمن فعالان فتنه 88 شده است. خبر جديدي كه اخيراً به گوش مي‌رسد اين است كه روند حذف جوانان انقلابي از اين معاونت سرعت گرفته است. به صورتي كه در معاونت مذكور، در دو سال و نيم اخير بيش از 20 نفر مشمول تعديل نيرو شده و از طرف ديگر حدود 25 نفر جذب شده‌اند! كه اغلب، گروهي از دانشجويان دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران و از اعضاي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران مي‌باشند. جذب چنين افرادي در زيرمجموعه معاونت فرهنگي در حالي صورت مي‌پذيرد كه اخيراً نصب نامه توهين‌آميز نسبت به رهبر انقلاب در بردهاي اين تشكل فتنه‌گر، محل بحث و جنجال زيادي در دانشگاه تهران شده بود. گزارش‌ها حاكي از آن است كه اين افراد به عنوان گروه مشاوران و بعضاً در سمت‌هاي مهمي چون رئيس اداره گماشته شده‌اند و درحالي كه هيچ‌گونه مسير استخدامي و گزينشي را طي نكرده و مشكلات مختلف اداري مانند عدم انجام خدمت وظيفه عمومي، سابقه فعاليت در فتنه 88 و منفي بودن استعلام و... را دارند، در حال فعاليت هستند.
پيش از اين اما پست‌هاي كليدي‌تر اين معاونت نيز به وسيله فعالان و حاميان فتنه 88 پر شده بود. مهدي حسين زاده رئيس اداره فعاليت‌هاي اجتماعي كه هيئت علمي اخراجي دانشگاه كاشان است و اسماعيل باقرپور، رئيس اداره انجمن‌هاي علمي (دبير سياسي انجمن تهران در سال 89) نيز از آن جمله محسوب مي‌شود. ذكر نام تمامي فعالان فتنه كه هم اكنون در اين معاونت مشغول به فعاليت هستند، از حوصله اين گزارش خارج است. با اين حال سؤال اين است كه با وجود انتصاب چنين افرادي در يك معاونت مهم وزارت علوم و آلوده كردن فضاي فرهنگي اين معاونت با اغراض سياسي، ديگر بايد چه اميدي به انجام فعاليت‌هاي فرهنگي سازنده در سطح دانشگاه‌هاي كشور داشت؟
مسئله برگزاري اردوهاي مختلط كه با واكنش مستقيم رهبر انقلاب مواجه شده است، يكي ديگر از نتايج مديريت سياسي جناب هاشمي بر معاونت فرهنگي وزارت علوم به شمار مي‌آيد. جالب آنكه به‌رغم تأكيدات مصرح رهبري در اين زمينه و قول مسئولان وزارت علوم نسبت به عدم برگزاري چنين اردوهايي، هر چند وقت يك بار خبر برگزاري اردوي مختلط ديگري رسانه‌اي مي‌شود. آبان ماه سال گذشته، عبدالوحيد فياضي، سخنگوي كميسيون آموزش مجلس، در همين زمينه گفته است: «برخي از اين دانشگاه‌ها در سال گذشته در چند نوبت و همچنين يك مرتبه هم در سال تحصيلي جديد اقدام به برگزاري اردوهاي مختلط دانشجويي به يكي از كشورهاي اروپايي! كردند كه اين مسئله تخلف بوده است.»همه‌ اينها در حالي بود كه دكتر فرهادي، وزير علوم، پيش از تاريخ مذكور، با بيان اينكه: «درباره اردوهاي مختلط بخشنامه كرديم. بارها هم به مسئولان دانشگاه توصيه كرديم اردوي مختلط نداشته باشند. »، مدعي شده بود هيچ اردوي مختلطي نداشته و نخواهيم داشت!
روي هم رفته، به نظر مي‌رسد غلبه نگاه سياسي و ابزاري بر جايگاه معاونت فرهنگي وزارت علوم، مجالي براي پرداختن به وظايف اصلي اين معاونت باقي نگذاشته است. طبيعتاً تا زماني كه فرهنگ بخواهد بازيچه دست سياست‌بازان قرار گرفته، معاونت فرهنگي وزارتي همچون وزارت علوم به وسيله اصحاب فتنه 88 مديريت شود، نمي‌توان توقع بهبود اوضاع فرهنگي دانشگاه‌ها را در مخيله خود راه داد. طبيعتاً ربط دادن تمامي مشكلات فرهنگي موجود در سطح دانشگاه‌ها به حاكميت فتنه‌گران در معاونت فرهنگي وزارت علوم، چندان معقول نخواهد بود، با اين وجود آنچه مشخص است، چنين مديريتي خواهد توانست نقش مهمي در دامن زدن به ناهنجاري‌هاي فرهنگي و انجام فعاليت‌هاي مخرب و ضد فرهنگي در سطح دانشگاه‌ها ايفا نمايد. چه اينكه زماني كه پاي منافع سياسي در ميان باشد، فرهنگ، قرباني ارزان و كوچكي خواهد بود!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن