محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831312734
آیا مجلس دست پنهان دولت برای مهار بدهیهایش میشود؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیا مجلس دست پنهان دولت برای مهار بدهیهایش میشود؟
اخیرا مرکز پژوهش های مجلس با ابراز نگرانی از حجم بدهی های دولت اعلام کرد اگر در زمان مناسب اقدامی جدی صورت نگیرد، تبدیل به بحرانی فراگیر و لاینحل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تقریبا دو هفته پیش بود که مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد حجم بدهی های دولت فضای نگران کننده ای را بوجود آورده و اگر در زمان مناسب اقدام و عملی جدی صورت نگیرد، تبدیل به بحرانی فراگیر و لاینحل می شود و دست دولت از رفع آن کوتاه!
بدهی های دولت معضلی است که میراث دولت های گذشته بوده تا جایی که علی طیب نیا، وزیر اقتصاد حجم کل بدهیهای دولت را 540 هزارمیلیاردتومان اعلام کرده، و معتقد است که این حجم از بدهی، پدیدهایی نیست که مربوط به امروز و دیروز باشد بلکه عقبهیی حداقل 8ساله دارد. دولتهای نهم و دهم در پاسخ به تقاضاها، گزینه اصلی برای تامین نقدینگی را استقراض از بانک مرکزی و بانکها می دانستند، اگرچه در همان زمان هم اکثر کارشناسان و فعالان اقتصادی از حجم بالای بدهی دولت شکایت داشتند اما هیچگونه گزارش رسمی مبنی بر حجم و میزان بدهیها وجود نداشت.
در حالی که وزارت اقتصاد درباره بدهیهای دولت آمار خود را اعلام کرده اما پژوهشگران نهادی همچون مرکز پژوهشهای مجلس این اقدامات را ناکافی میدانند و میگویند؛ سقف بدهیها و اعتبارات لازم برای آن باید در بودجههای سالانه کشور تعیین شود.
به طوریکه سیدهادی موسوینیک، مدیر گروه اقتصاد کلان و مدلسازی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی معتقد است: "رویکرد نخست دولت در خصوص بازپرداخت بدهیها باید سامان دادن به بدهیهای گذشته در دولت و دستگاههای دولتی باشد."
برخی معتقدند که بدهی های دولت که جایی برای ثبت و ضبط آن وجود ندارد باید شناسایی شده و سازو کار آن مشخص شود البته در این خصوص وزارت اقتصاد اقدام به شناسایی بدهیهای پیشین و رسیدگی به آنها کرده است اما بهطور قطع برای شناسایی و ساماندهی بدهیها راه درازی در پیش خواهد بود.
مرکز پژوهشهای مجلس نیز بر همین اساس با بررسی های انجام شده در آخرین گزارش خود بدهی ناخالص دولت و شرکتهای دولتی را نزدیک به 45 درصد اعلام کرده و از رسیدن بدهی ناخالص دولت به 16درصد تولیدناخالص داخلی خبر داده که در شرایط خوشبینانه سالی حداقل یکدرصد به آن افزوده میشود. این نهاد تحقیقاتی برهمین مبنا هم از 7سناریو رونمایی کرده که مشخص میکند با ایجاد هرگونه شوک اعم از نرخ رشد یا نرخ ارز با این حجم از بدهی، چه بلایی بر سر اقتصاد کشور خواهد آمد.
وضعیت ترسیمی این نهاد پژوهشی نشان میدهد که بدهی 45درصدی (در مقایسه با تولیدناخالص داخلی کشور) دولت، اقتصاد کشور را از این ناحیه بسیار آسیبپذیر کرده و از درجه تابآوری آن کاسته و همین عامل، وضعیت تامین مالی مبتنی بر بدهی را در کشور مان ناپایدار و غیرقابل دوام کرده است.
این یافته مرکز پژوهشهای مجلس میتواند، هشداری جدی برای سیاستگذاران کشور باشد که در صورت عدم تسویه بدهیهای دولت، اقتصاد را از پارادایمهای دیگری مانند تامین مالی ضربهگیر خواهد کرد. لذا اگر وضعیت بدهی های دولت به همین منوال ادامه یابد، متوسط تراز اولیه به منفی 0.8درصد و متوسط نرخ ارز به 4هزار و 872تومان در سال دوم و سوم خواهد رسید.
در این راستا امینحسین رحیمی، رئیس دیوان محاسبات در همایش "فرآیند قانونگذاری، اقدامات و راهکارها" با اشاره به مجوزی که دیوان محاسبات از مجلس نهم برای ایجاد تحول در حسابرسی کشور گرفته است، گفت : در سال 94 از مجلس نهم اجازه گرفتیم که تحولی در حسابرسی کشور ایجاد کنیم. این تحول بدین صورت است که دیوان محاسبات هر ساله دخل و خرج سال قبل را حسابرسی میکند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: با این مجوز در سال 95 حسابرسی را به روز کرده و هر سه ماه یک بار، دخل و خرج دستگاههای اجرایی را بررسی و حسابرسی خواهیم کرد.
در این رابطه ابوذر ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره افزایش بدهیهای دولت اظهار داشت: 50 میلیارد تومان بدهی تعریف شده که از این میزان 100 هزار میلیارد مربوط به تأمین اجتماعی و بیش از 100 هزار میلیارد تومان آن مربوط به بانکها میشود.
وی با اشاره به اینکه بدهی دولت ریشه در سیاستهای اقتصادی کشور دارد بیان داشت: ما مصارف را عموما ثابت میکنیم و ناچار در فرصتی دیگر منابع را تعریف میکنیم وقتی منابع از محل نفت و مالیات حاصل نمیشود ناچار به استفاده از استقراض میشویم.ندیمی ادامه داد: در این شرایط استقراض گاهی موجه است مانند اوراق مشارکت و گاهی مانند شرایط فعلی ناموجه بنابراین، این بدهیها هرچند که مربوط به زمان کنونی نیست ولی درحال افزایش است.
عضو کمیسیون اقتصادی با تأکید بر اینکه افزایش بدهیهای دولت ریشه در عناوین مختلف دارد افزود: براساس چنین رویکردی باید پذیرفت که به هر صورت سریعا باید درباره این بدهیها تصمیمگیری و چارچوب پرداختیها تعریف شود. چرا که در تغییر این صورت این نگرانی وجود خواهد داشت که بدهیها افزایش پیدا کند و دستگاههای طلبکار نتوانند وظیفه خودشان را انجام دهند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: افزایش بدهیهای دولت منجر به افزایش سود و جریمه همچنین عدم انجام خدمات مورد انتظار توسط دستگاههای اجرایی است. این موارد جز مباحثی است که باید به آن رسیدگی کرد.عطالله حکیمی نماینده مردم رودبار نیز گفت: مشکل دولت یازدهم و دولتهای گذشته این است که پس از روی کار آمدن به دنبال ایجاد یک روند ثابت نبوده و دیدگاهها و نظرات متفاوتی را اعمال میکنند.
عضو کمیسیون اقتصادی این مسئله را یکی از ایرادات اساسی نظام دانست و تاکید کرد: ادامه دادن سازوکارهای متفاوت سبب متمایز شدن طرحها و برنامههای دولت در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میشود که باید هرچه سریعتر نسبت به حل آن اقدام شود.حکیمی با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث اقتصاد مقاومتی گفت: ستاد فرا قوهای که در راستای اقتصاد مقاومتی ایجاد شده است باید در ارتباط با توسعه همه جانبه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نظام نیز شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه دولتها مجالس و قوه قضاییه باید تابع این ستاد باشند ادامه داد: برنامه جامع توسعه کشور باید براساس برنامه ریزی این ستاد و به صورت جامع صورت بگیرد.در غیر اینصورت اگر دولت یازدهم به روند دولتهای گذشته ادامه دهد هر روز بیشتر از روز قبل بدهکار، و این امر سبب تضعیف دولت میشود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بدهکار شدن دولت سبب نزول اقتصاد کشور شده و دیگر دولت توان مهار بسیاری از مسائل و مشکلات را نخواهد داشت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تمام این اوصاف و باتوجه به نتایج این پژوهش بهنظر میرسد، وضعیت بدهی در ایران فعلا وارد ناحیه خطر نشده اما با ادامه وضعیت فعلی و در صورت بروز شوکهای احتمالی، شاخصهای پایداری بدهی نتوانند مقاومت زیادی از خود در برابر آنها نشان دهند. مرکز پژوهشهای مجلس برای پایدارسازی و مقاومسازی روند آتی تعهدات مالی دولت چندین پیشنهاد را مطرح میکند که البته اغلب این پیشنهادها، اقدامات عملی است که اکنون دولت یا آنها را انجام داده یا در حال پیشبرد آنهاست.
به نظر می رسد که مجلس باید وارد عمل شده و با ثبت، جمعآوری و بهروز کردن حجم بدهیهای کشور، آمار دقیق این بدهی ها را اعلام کند تا با تعیین سقف بدهی ها، اعتبارات لازم در بودجه سالیانه برای این امر در نظر گرفته شود.
ایجاد بدهی در هریک از اجزای بخش عمومی تحت نظارت مستقیم مقام قانونگذار و تدوین یک چارچوب میانمدت برای استراتژی مدیریت بدهی از جمله پیشنهادهای دیگر برای حل این معزل است.
۰۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
مجلس، دولت را ملزم به پیگیری غرامت گرفتن از آمریکا کرد/ فقط شعار ندهیم، دست در جیب آمریکا کنیم
مجلس دولت را ملزم به پیگیری غرامت گرفتن از آمریکا کرد فقط شعار ندهیم دست در جیب آمریکا کنیم سیاست > مجلس - طرح الزام دولت به پیگیری برای گرفتن خسارت از آمریکا امروز در مجلس تصویب شد دو فوریت این طرح دو روز پیش مصوب شده بود به گزارش خبرآنلاین روز یکشنبه طرحی دیک روزنامه به دلواپسان مجلس: یادتان هست در صف دستبوسی رئیس دولت بودید؟!
یک روزنامه به دلواپسان مجلس یادتان هست در صف دستبوسی رئیس دولت بودید روزنامه جمهوری اسلامی نوشت چرا همان نمایندگانی که رای و نظرشان را به 5 میلیون تومان میفروختند و برای دستبوس آن کسی که برای مجلس حتی در ذیل امور هم شانی قائل نبود به صف میایستادند امروز مدعی شدهاند روزیک روزنامه خطاب به دلواپسان مجلس /شماکه برای5میلیون تومان در صف دستبوسی رئیس دولت می ایستادید...
یک روزنامه خطاب به دلواپسان مجلس شماکه برای5میلیون تومان در صف دستبوسی رئیس دولت می ایستادید سیاست > مجلس - روزنامه جمهوری اسلامی نوشت زمان زیادی به پایان کار مجلس نهم باقی نمانده است این مجلس در روزهای پایانی قاعدتاً باید سعی کند کار نیمه تمام یا اقدامی نیمه کاعرب در گفتوگو با فارس: مجلس و دستگاههای نظارتی درباره تخلف میلیاردی دولت سکوت نکنند/ تلاش رسانههای اصلاحطل
عرب در گفتوگو با فارس مجلس و دستگاههای نظارتی درباره تخلف میلیاردی دولت سکوت نکنند تلاش رسانههای اصلاحطلب برای فریب مردم دبیر تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت مجلس و دستگاههای نظارتی نباید درباره تخلف میلیاردی دولت سکوت کنند و باید از دولت توضیح بخواهند که بگویدطبق مصوبه مجلس در بودجه 95 دولت مکلف به اختصاص 100 میلیارد برای اورهال بالگردهای هوانیروز و هواپیماهای C130 شد
طبق مصوبه مجلس در بودجه 95دولت مکلف به اختصاص 100 میلیارد برای اورهال بالگردهای هوانیروز و هواپیماهای C130 شد نمایندگان مجلس در لایحه بودجه 95 دولت را مکلف به اختصاص 100 میلیارد تومان برای اورهال بالگردهای هوانیروز و هواپیماهای C130 ارتش کردند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاریاز تصویب دوفوریت طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات آمریکا علیه ایران تا واگذاری بررسی برنامه ششم به مجلس آ
از تصویب دوفوریت طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات آمریکا علیه ایران تا واگذاری بررسی برنامه ششم به مجلس آینده عناوین مهمترین اخبار امروز صحن علنی را در گزارش زیر بخوانید به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی امروز یکشنبه 26 اتذکر و دستنوشته کوچکزاده در صحن مجلس
تذکر و دستنوشته کوچکزاده در صحن مجلس نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز مجلس به معاون پارلمانی رئیس جمهور تذکر داد و دستنوشتهای از سخنان امام خمینی را به دست گرفت به گزارش نامه نیوز مهدی کوچکزاده در تذکری در جریان بررسی طرح الزام دولت به جبران خسارتهاآیتالله جوادی آملی در دیدار روحانی: دولت تاکنون توفیقات زیادی به دست آورده است
آیتالله جوادی آملی در دیدار روحانی دولت تاکنون توفیقات زیادی به دست آورده است حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار رییس جمهوری با تقدیر از تلاشهای دولت در جهت کاهش تورم و ایجاد رونق اقتصادی در کشور گفتند همه تلاشها باید برای اجرای اقتصاد مقاومتی در عمل متمرکز شود آفتاکلید تحقق اقتصادمقاومتی دست دولت و مجلس
کلید تحقق اقتصادمقاومتی دست دولت و مجلس هیچ کارشناس و صاحب نظری منکر نقش معادن در توسعه اقتصادی ایران نیست اما توسعه و رشد تولید محصولات معدنی با تکرار این جمله اتفاق نمی افتد بلکه نیازمند عزم جدی و برداشتن موانع و برخی مغایرت های قانونی است کد خبر ۵۸۹۳۶۶ تاریخ انتشار ۲۶ اربرخی نان به نرخ روز میخورند/ مجلس دهم فضای اصولگرایی خود را از دست نداد
برخی نان به نرخ روز میخورند مجلس دهم فضای اصولگرایی خود را از دست نداد رئیس فراکسیون اصولگرایان گفت از دیگر ویژگیهای مهم اعضای فراکسیون اصولگرایان این بود که ریزشی در آن وجود نداشت تا مانند بعضی نان را به نرخ روز بخورند به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگ-
سیاسی
پربازدیدترینها