تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853098881




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا زمان توسعه روابط ایران و هند فرا رسیده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیا زمان توسعه روابط ایران و هند فرا رسیده است؟
تهران و دهلی‌نو از گذشته‌های بسیار دور تا به امروز فرازونشیب‌های زیادی را در روابط بین خود پشت‌سر گذاشته‌اند.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تهران همچنان کانون رایزنی‌های دیپلماتیک است و پاستور هم روزهای شلوغی را پشت‌سر می‌گذارد. پس از اجرایی‌شدن برجام هیات‌های سیاسی و تجاری زیادی با هدف گسترش روابط دوجانبه و استفاده از فرصت‌های بدست آمده به تهران سفر کردند.

امروز هم قرار است "ناریندرا مودی" نخست‌وزیر هند در صدر هیاتی عالی رتبه راهی تهران شود تا علاوه بر دیدار و گفت‌گو با مقامات ارشد نظام، زمینه‌های لازم برای امضای تفاهم‌نامه‌های مختلف در بخشهای اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علمی و دانشگاهی را فراهم سازد.





ناریندرا مودی نخست وزیر هند





* هند برای تأمین بلندمدت انرژی خود به ایران می‌نگرد


روابط ایران و هند که در طول قرن‌ها همواره با تعاملات هدفمند همراه بوده است، در عصر قدرت‌های منطقه‌ای هم مجال و فرصت مناسبی برای دو کشور مهیا شده تا بتوانند به روابط خود عمق و معنای بیشتری ببخشند. چنانچه شرایط امروز نظام بین‌‏الملل به‌گونه‏‌ای است که توسعه و بقای کشورهای واقع در هر منطقه، به میزان همکاری، مشارکت و همگرایی آنها بستگی دارد. از سوی دیگر سطح و کیفیت همکاری‌ها نیز با ویژگی‌های جغرافیایی، ژئوپلیتیک و ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای واقع در هر بلوک ارتباط مستقیم دارد. در این میان تهران و دهلی‌نو به‌عنوان دو کشور تأثیرگذار و قدرتمند آسیایی، دارای اشتراکات و روابط تاریخی و فرهنگی بسیاری هستند که دو کشور را همواره به گسترش ارتباطات تشویق کرده است. 


تهران و دهلی‌نو از گذشته‌های بسیار دور تا به امروز فرازونشیب‌های زیادی را در روابط بین خود پشت‌سر گذاشته‌اند. آنها از نظر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و نیز در بسیاری از مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای دارای دیدگاه‌های مشترک و بسیار نزدیکی هستند. هند، که نیاز روزافزونش به انرژی بر کسی پوشیده نیست، برای تأمین بلندمدت انرژی خود به ایران در نقش بهترین و مهم‌ترین تأمین‌کننده انرژی می‌نگرد. ایران نیز قدرتمند شدن هند را در راستای سیاست دنیای چندقطبی و مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا می‌داند و آن را در چهارچوب منافع ملی خود ارزیابی می‌کند.





ناریندرا مودی نخست وزیر هند





افزون بر آن هند با جمعیتی بیش از یک میلیارد و دویست میلیون نفر و وسعت سرزمینی به اندازه بیش از دو برابر ایران با یک دهه رشد اقتصادی 8 درصدی و عضویت در باشگاه هسته‌ای دارای توانایی بالایی در تأثیرگذاری منطقه‌ای و حتی جهانی است. این کشور دارای مؤلفه‌های اصلی قدرت یعنی وسعت، جمعیت و قدرت نظامی است و رشد سریع اقتصادی آن، هند را به یکی از قطب‌های اقتصادی جهان در آینده نزدیک تبدیل خواهد کرد. از این لحاظ تقویت روابط اقتصادی ایران و هند به نفع منافع دو کشور است و می‌تواند نقش مهمی در ثبات و امنیت منطقه داشته باشد. اما در ‌این میان، موضوعات چالش‌برانگیزی نیز در روابط ایران و هند وجود دارد؛ موقعیت خاص ایران در صحنه بین‌المللی و رقابت استراتژیک ایران و آمریکا باعث حساسیت قدرت‌های غربی و به‌ویژه آمریکا به نزدیکی روابط ایران و هند شده است. به‌طوری‌که ایالات متحده آمریکا بارها از هند خواسته است تا مناسبات خود را با ایران در حوزه‌های استراتژیک مثل انرژی و تسلیحات محدود کند، اما موافقت‌نامه‌هایی که در سال‌های اخیر در سطح وسیعی به شکل دوجانبه میان کشورهای هند و ایران به امضا رسید، نشان می‌دهد که هند برای ایجاد ارتباطی مستحکم با ایران سعی بر این دارد که خود را از مسایل ارتباطی میان ایران و برخی کشورها دور نگه داشته و در راستای روابط گسترده‌تر و دوستانه با ایران تلاش نماید.


* ارزش دلاری صادرات ایران به هند در سال 94 به دو میلیارد و 297 میلیون دلار رسید 


با نگاهی به آمارهای رسمی گمرک ایران می‌توان مشاهده کرد که ارزش دلاری صادرات ایران به هند در طول دهه گذشته با روندی صعودی از 836 میلیون دلار در سال 85 به دو میلیارد و 297 میلیون دلار در سال 94 رسیده است، ارزش واردات ایران از هند نیز در این یک دهه افزایشی قابل توجه داشته و از یک میلیارد و 439 میلیون دلار در سال 85 به دو میلیارد و 33 میلیون دلار در سال 91 و سپس به میزان چهار میلیارد و 275 میلیون دلار در سال 92 رسیده است. البته میزان واردات ایران از هند در سال 93 نسبت به سال 92 کاهش یافته و به میزانی معادل سه میلیارد و 782 میلیون دلار رسیده است. در سال 94 نیز این کاهش ادامه یافته و میزان کل واردات ایران از هند در 11 ماهه این سال به میزانی معادل دو میلیارد و 74 میلیون دلار رسیده است.


در سال 94 پنج قلم عمده صادرشده از ایران به هند فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی است و پنج کالای عمده وارداتی ایران از هند عبارتند از: برنج، محصولات تخت نوردشده از فولاد، کنجاله و سایر آخال‌های جامد، سنگ آهن و چای سیاه. با توجه به این کارنامه مبادله تجاری دو کشور با هم باید دید در آینده همکاری‌های دو کشور چه تغییراتی خواهد کرد.







ناریندرا مودی نخست وزیر هند

 


*در دوران تحریم، هند روابط تجاری خود با تهران را قطع نکرد


به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در  نشست تجاری با کشور هند که اخیرا در تهران برگزار شد، درباره اهمیت رابطه تهران و دهلی‌نو اظهار داشت: در دوران تحریم، هند جزو کشورهایی بود که روابط تجاری و اقتصادی خود را با ایران قطع نکرد و قبل از برداشته شدن تحریم‌ها و با توجه به توانایی‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی قابل توجه در این راستا گام‌هایی برداشته و همکاری‌های خود را با ایران ادامه داده است.


وی با اشاره به لغو تحریم‌ها ادامه داد که دوران جدیدی که پس از رفع تحریم‌ها آغاز شده، زمینه را بیش از  پیش برای افزایش روابط تجاری بین دو کشور فراهم ساخته اما نباید برای توسعه و تحکیم روابط فقط به تجارت کوتاه مدت و مبادله کالا بسنده کرد.


* با لغو تحریم‌ها افق های جدیدی در توسعه تجاری بین ایران و هند رقم خواهد خورد


دیلیپ پریمال رئیس اتاق بازرگانی هند نیز در خصوص گسترش رابط ایران و هند می گوید با توجه به برداشته شدن تحریم‌ها و گسترش روابط ایران و هند، افق‌های جدیدی در توسعه تجاری بین دو کشور رقم خواهد خورد.


وی با اشاره به آغاز کار تجارت بازرگانان هندی و تشکیل اتاق بازرگانی این کشور در سال 1907، خاطرنشان می‌کند: اتاق بازرگانی هند درصدد است روابط تجاری خود را تمامی کشورهای جهان از جمله ایران داشته باشد.


به گفته وی اتاق و هیئت تجاری هندوستان آمادگی همکاری در بخش های تولید انواع کیف و چمدان، لجستیک، تجهیزات و محصولات کشاورزی، انواع ساعت، لوازم آشپزخانه، صنایع نساجی، دارویی، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، لوازم بهداشتی و آرایشی با فعالان اقتصادی البرز را دارد.








ناریندرا مودی نخست وزیر هند






*دوران پساتحریم فرصت بی نظیری برای توسعه روابط ایران و هند است
 
غلامرضا انصاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو نیز اخیرا در نشست مجمع اقتصادی متحد در چنای درایالت تامیل نادو هند ، گسترش روابط ایران و هند را به نفع منطقه دانست و تصریح کرد: فرصت عالی برای توسعه هرچه بیشتر روابط دو کشور به وجود آمده است.


وی با بیان اینکه همسایگان ما و کشورهای منطقه در دوران تحریم بهترین سرمایه ایران بودند، خاطر نشان کرد: اکنون تمرکز ایران در دوره پساتحریم بر همکاری با همسایگان و کشورهایی است که در دوره دشوار تحریم در کنار ایران بودند.


سفیر ایران در دهلی نو با بیان اینکه ایران قصد سرمایه گذاری در زمینه نفت و گاز،کودهای شیمیایی و محصولات پتروشیمی را دارد، گفت: هند می تواند ازاین فرصت برای سرمایه گذاری درایران استفاده کند.


*سخن آخر


به هرحال انتظار می‌رود در فضای جدید پسابرجام و لغو تحریم‌ها شاهد گسترش روابط دو جانبه ایران و هند باشیم و امید است که با برنامه‌ریزی‌های کارشناسان و مسئولان کشور بسترهای لازم برای جذب سرمایه‌ و شکوفایی اقتصاد کشور برداشته شود. 





۰۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن