تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خدا قسم سه چيز حق است: هيچ ثروتى بر اثر پرداخت صدقه و زكات كم نشد، در حق هيچ كس ستم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826477828




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تقابل مردم با حاكميت؛ هدف غرب در دوران پسابرجام


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تقابل مردم با حاكميت؛ هدف غرب در دوران پسابرجام
«بيم اعتراض عمومي در ايران به خاطر بحران اقتصادي» اين جديدترين ادعاي يك انديشكده امريكايي است كه تأكيد مي‌كند براساس شرايط سخت دوران پسا برجام جمهوري اسلامي ايران در آستانه اعتراضات عمومي است.
نویسنده : محمد اسماعيلي 


«بيم اعتراض عمومي در ايران به خاطر بحران اقتصادي» اين جديدترين ادعاي يك انديشكده امريكايي است كه تأكيد مي‌كند براساس شرايط سخت دوران پسا برجام جمهوري اسلامي ايران در آستانه اعتراضات عمومي است.
انديشكده امريكن تينكر در يادداشتي ادعايي وضعيت كنوني اقتصاد ايران را بحراني ارزيابي كرده و مي‌نويسد: «رهبران ايران كه در حال حاضر با بحراني اقتصادي روبه‌رو هستند، بيم از آن دارند كه اعتراضي عمومي كشور را فرا گيرد. خبر‌هاي به دست آمده از داخل ايران حاكي از اين است كه بر خلاف آزادشدن پول‌هاي بلوكه شده ايران (تاكنون كه چيزي احساس نشده!) در راستاي حصول توافق هسته‌اي، هنوز آنچه سران ايران مي‌خواستند انجام نپذيرفته و گويي جامعه بين‌المللي به آنان برعكس درخواست‌هايشان پاسخ مي‌دهد.»  اين انديشكده با غيرواقعي خواندن شعارهاي حسن روحاني حول برطرف شدن تحريم‌ها، ادامه مي‌دهد: «پس از موج وعده‌هاي دروغين كه در نهايت نيز شكست خورد و مردم نتوانستند هيچ‌گونه سود و بهره‌اي از توافق هسته‌اي حاصل شده به دست آورند، حال دولت حسن روحاني با يك اعتبار متزلزل و روبه اضمحلال از اعتدال در يك بحران جدي اقتصادي به سر مي‌برد كه بيم سران ايران از شكل‌گيري ريشه اعتراض‌هاي عمومي در سراسر كشور را افزايش مي‌دهد.»  نويسنده اين يادداشت در ادامه با اشاره به ضعف سيستم بانكي ايران در سوددهي و همچنين وضعيت كار در ايران مي‌افزايد: سونامي بيكاري در ايران به راه افتاده است. اين مركز امريكايي با اشاره به وضعيت اقتصادي ايران و انتخابات رياست جمهوري آتي تأكيد مي‌كند: «دو مسئله مي‌تواند دولت روحاني را ساقط كند: نخست مهار نكردن ركود اقتصادي حاكم بر كشور و سپس تغيير نيافتن وضعيت معيشتي اقشار ضعيف جامعه.» تحليل مورد اشاره اين انديشكده غربي يكي از اهداف مورد اشاره نظام سلطه در مواجهه با ايران را به خوبي نشان مي‌دهد و آن اين است كه با اعمال تحريم‌هاي جديد و حفظ تحريم‌هاي گذشته فشارهاي اقتصادي و معيشتي به مردم را همچنان حفظ كرده و جامعه ايراني را در تقابل با حاكميت و سياست‌هاي نظام قرار دهد.

   تقابل مردم با حاكميت، يكي از اهداف پسابرجامي
يكي از محورهاي ثابت نظام سلطه در مواجهه با جمهوري اسلامي ايران آن است كه نظام را از پشتوانه مردمي تهي كرده و در مرحله بعد همان مردم در مقابل سياست‌هاي نظام قرار گرفته و حتي رو به سوي تظاهرات خياباني و اقدامات عملي بياورند، شبيه همان اتفاقاتي كه در 18 تير 78 و فتنه 88 روي داد و جريان وابسته به غرب در داخل به مبارزه خياباني و حتي مسلحانه عليه حاكميت پرداختند. امريكايي‌ها براي پيشبرد سياست «رويگرداني مردم از مباني و اصول انقلاب اسلامي» و پيرو آن «تهي كردن حاكميت از حمايت‌هاي مردمي» و در نهايت «تقابل مردم با حاكميت» نخست «حفظ ساختار تحريم‌هاي گذشته و سپس دامنه‌دار كردن آن» را در پيش گرفته‌اند. بر همين اساس در شرايطي كه جمهوري اسلامي ايران تمام تعهدات مندرج در برجام را به صورت كامل انجام داده امريكايي‌ها با بد عهدي و نقض تعهدات تلاش مي‌كنند تا ايران را همچنان با دادن وعده‌هاي غيرحقوقي در پاي اجراي توافق حفظ كرده و خود به اجراي سياست‌هاي خصمانه عليه كشورمان ادامه دهند. حال در شرايطي كه تيم مذاكره‌كننده كشورمان همچنان منتظر اجراي تعهدات طرف امريكايي است، طرف مقابل از يك سو با تصويب و اجراي قوانين جديد پول‌هاي بلوكه شدن كشورمان را مصادره و از سوي ديگر تلاش مي‌كند تا با وضع قوانين ديگر مانع عادي شدن روابط اشخاص حقيقي و حقوقي اروپايي با شركت‌هاي ايراني شود، آنگونه كه اروپايي‌ها از بيم جريمه‌هاي سنگين امريكايي‌ها رغبتي براي سرمايه‌گذاري يا ايجاد روابط بانكي و مالي با كشورمان نداشته باشند. ‌به عنوان نمونه در شرايطي كه بانك‌هاي اروپايي حاضر نيستند روابط تجاري و مالي خود را با بانك‌هاي ايراني آغاز كنند و دليل عمده آن را جريمه‌هاي سنگين امريكايي مي‌دانند، مقامات اين كشور تلاش مي‌كنند به ظاهر اين روابط را توسعه داده و ايران را در رسيدن به اهداف خود در برجام كمك كنند. صدور بيانيه روز گذشته توسط امريكا و برخي از كشورهاي اروپايي جهت ايجاد روابط بانكي بين ايران و اروپايي در همين جهت است.
وزراي خارجه امريكا، انگليس، آلمان و فرانسه در نشستي در بروكسل، پايتخت بلژيك كه پنج‌شنبه صورت گرفت، اعلام كردند: «بانك‌ها و شركت‌هاي خارجي نبايد از معاملات قانوني با ايران اجتناب كنند.» در بيانيه پاياني اين نشست كه «فدريكا موگريني» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا هم حضور داشت، آمده است: «ما مانع تعامل شركت‌هاي بين‌المللي يا نهادهاي مالي با ايران تا زماني‌كه از قوانين و ضوابط مربوطه تبعيت كنند، نخواهيم شد.» در بخش ديگر اين بيانيه آمده است: «اين چهار كشور راهنماي جامعي در مورد دامنه تحريم‌هاي لغو شده و تحريم‌هايي كه همچنان به قوت خود باقي است، ارائه كرده‌اند. ممكن است شركت‌ها همچنان سؤال‌هايي در ارتباط با برخي تحريم‌هاي خاص داشته باشند كه ما آماده‌ايم به فوريت توضيحات لازم در اين خصوص را ارائه كنيم.» وزراي خارجه امريكا، انگليس، آلمان و فرانسه همچنين روز گذشته در نشستي مشترك با فدريكا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، پايبند ماندن همه طرف‌هاي توافق هسته‌اي به مفاد آن را خواستار شدند.
نقطه مغفول رفتارهاي كشورهاي غربي در اين موضوع آن است كه اينگونه بيانيه‌ها و اعلاميه‌ها جنبه توصيه‌اي داشته و هيچ گونه ارزش حقوقي ندارد كه به‌واسطه قوه الزام‌آور آن بانك‌هاي اروپايي خود را ملزم به تبعيت از آن بدانند. رفتار هفته گذشته جان كري دقيقاً كاركردي مشابه بيانيه اخير دارد؛ جان كري هفته قبل در ديدار با مديران و مقام‌هاي ارشد 10 مؤسسه مالي و بانك بزرگ اروپايي در لندن، تنها به «تعهدات شفاهي» مقامات اين بانك‌ها بسنده مي‌كند. با اين تفاسير ابهامات فراواني در اين زمينه وجود دارد از جمله اينكه چرا هنوز پس از گذشت چهار ماه از روز اجراي برجام جمهوري اسلامي ايران نتوانسته انتظارات ابتدايي برجام را هم محقق كند؟ هدف امريكايي‌ها از برگزاري جلسات با بانكداران اروپايي آن هم در شرايطي كه هيچ تضمين كتبي به آنها نمي‌دهد، چيست؟ چرا طرف ايراني نبايد به تضمين‌هاي شفاهي و غيرالزام‌آور جان كري اميدوار باقي بماند؟ علت اصلي بيانيه اخير امريكا و برخي از كشورهاي اروپايي و همچنين برگزاري جلسه كري با بانكداران اروپايي نه تلاش براي جلب رضايت بانك‌هاي اروپايي و وادار كردن آنها با ايجاد تعاملات بانكي با ايران بلكه براي راضي نگه‌داشتن طرف ايراني و كاهش يا متوقف كردن فشارهاي تيم مذاكره‌كننده كشورمان بايد به حساب آورد. دستگاه سياست خارجه امريكا تظاهر مي‌كند كه اين كشور تمام اقدامات لازم را براي گشايش مالي- اقتصادي ايران در عرصه بين‌المللي انجام داده و از اين زمان به بعد ايالات متحده، مسئول و مقصر نابساماني‌‌كنوني در روابط تجاري- بانكي ايران با اروپا نيست، آن هم در شرايطي كه علت وضع موجود، رفتار امريكا با اشخاص حقيقي و حقوقي اروپايي است. به بيان روشن‌تر جان كري نمي‌خواهد براي دولت متبوع خود تعهدي جديد ايجاد كند؛ تعهدي كه مي‌تواند ايران را از زير بار فشارهاي مربوطه خارج كرده و دستاوردي ملموس براي طراف ايراني به شمار مي‌آيد، به همين دليل دستگاه سياست خارجه اين كشور اصرار دارد با رفتارهاي زيگزاگي و توليد تعهدات شفاهي مكرر به اروپايي‌ها، همچنان ايران را در جهت اجراي تعهدات خود
ثابت نگه داشته و از كناره‌گيري طرف مقابل جلوگيري كند.

   فروپاشي برجام
در چنين شرايطي كه امريكايي‌ها تلاش مي‌كنند ايران را همچنان وادار به اجراي تعهدات خود كرده و با اقدامات ظاهري مقامات كشورمان را همچنان راضي نگه دارند مجله امريكايي نيوزويك در گزارشي بحث‌برانگيز از فروپاشي قريب‌الوقوع برجام سخن به ميان مي‌آورد. اين مجله در گزارشي تحت عنوان «چرا توافق هسته‌اي در خطر فروپاشي قرار دارد» به بررسي مواردي كه مي‌تواند به از هم پاشيدن توافق هسته‌اي بينجامد پرداخته و «عدم دستيابي ايران به منافع توافق» و «احتمال مخالفت رئيس‌جمهور آينده امريكا با برجام» را مهم‌ترين اين موارد دانسته است. در ابتداي اين گزارش مي‌آيد: «ايرانيان با دستيابي به توافق هسته‌اي، مشتاقانه در انتظار احياي مجدد صنعت نفت كشور، دستيابي به دهها ميليارد دلار درآمدهاي بلوكه‌شده خود و شايد مهم‌تر از همه، ورود سرمايه‌گذاران خارجي به كشورشان بودند. مقامات امريكايي‌ها به تهران اطمينان داده بودند كه با بازگشت سرمايه‌گذاري خارجي به اين كشور، وضعيت ايران در جامعه بين‌الملل نيز مطلوب خواهد شد. وندي شرمن، مذاكره‌كننده ارشد امريكايي در سال 2014 عنوان كرده بود كه حتي قبل از برداشته شدن تحريم‌هاي اصلي توسط ما، جهان به سوي ايران سرازير خواهد شد.» حال به نظر مي‌رسد بهترين راهكار حقوقي جهت متقاعد كردن امريكايي‌ها براي تغيير رفتار و اجراي تعهدات «فسخ» برجام يا دست‌كم «تعليق» آن است، با استناد به كنوانسيون حقوق معاهدات وين 1969 بخش‌هايي از آن به بحث پيرامون تخلف يكي از طرفين در يكي از معاهدات بين‌المللي اشاره دارد چراكه ادامه روند كنوني نه تنها اهداف جمهوري اسلامي ايران از برجام را محقق نساخته بلكه زمينه تهديد و تحريم‌هاي گسترده‌تري را هم عليه كشورمان سامان داده است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن