واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: Daydream معرفی شد؛ پلتفرم واقعیت مجازی گوگل
سرانجام پس از ماهها گمانهزنی به نظر میرسد که گوگل قصد ورود جدیتر به حوزهی واقعیت مجازی را دارد.
روز گذشته گوگل پس از ماهها گمانهزنی، در جریان نطق اصلی کنفرانس توسعه دهندگان، پلتفرم اختصاصی واقعیت مجازی خود را موسوم به Daydream که بر اساس اندروید N توسعه داده شده است، رونمایی کرد.
سرانجام پس از ماهها گمانهزنی به نظر میرسد که گوگل قصد ورود جدیتر به حوزهی واقعیت مجازی را دارد. این شرکت روز گذشته در جریان نطق اصلی کنفرانس توسعه دهندگان خود از پلتفرم واقعیت مجازی خود موسوم به Daydream که بر اساس اندروید N توسعه داده شده است، رونمایی کرد. گوگل میگوید که تلفنهای هوشمند سازگار با Daydream به همراه سایر ابزارهای مرتبط با حوزهی VR نظیر کنترلرهای حرکتی از فصل پاییز در دسترس خواهند بود. پلتفرم Daydream که هر دو بخش سخت افزار و نرم افزار را در بر میگیرد، در حقیقت یک جانشین پیشرفتهتر برای گوگل کاردبورد، هدست مقوایی واقعیت مجازی گوگل که دو سال پیش معرفی شد، است. این پلتفرم یک سیستم واقعیت مجازی استاندارد است که توسط نسل جدید ابزارهای اندروید N بکار گرفته خواهد شد. اگرچه گوگل کاردبورد تقریبا با هر تلفن هوشمندی سازگار بود، اما Daydream تنها با یک دستهی خاص از تلفنهای هوشمند جدید که به سنسورها و صفحات نمایش خاصی مجهز هستند، سازگار خواهد بود. هیچ نشانی از چیزی شبیه به نگاشت فضایی پروژهی تانگو یا گزینههای مربوط به واقعیت افزوده وجود ندارد، اما قرار بر این است که اجزا و ابزارهای موجود تجربهی روانتر و با تاخیر کمتری نسبت به حالتی که واقعیت مجازی صرفا بصورت یک بروزرسانی نرم افزاری عرضه شود، ارائه دهند. برای تلفنهایی با مشخصات سخت افزاری قوی، گوگل قابلیتی موسوم به Android VR Mode را به آخرین نسخه از سیستم عامل خود اضافه کرده است. قابلیت VR Mode شامل مجموعهای از بهینه سازیها است که عملکرد اپلیکیشنها را بهبود میبخشد. اما علاوه بر این، قابلیت یاد شده اکوسیستمی است که کاربران را قادر به حرکت در داخل محیط واقعیت مجازی میسازد. یک صفحهی خانگی (Home Screen) نیز برای Daydream در نظر گرفته شده است تا برای کاربران امکان دسترسی به اپلیکیشنها و محتواهای خود در حین استفاده از هدست را فراهم سازد؛ تصاویر اولیه نشان دهندهی یک چشم انداز خیالی از یک جنگل تا حدودی با ظاهر Low Poly است که گوگل تا پیش از این در اپلیکیشنهای کاردبورد بکار میگرفت. در داخل این محیط، گوگل، نسخههای ویژهی واقعیت مجازی یوتیوب، استریت ویو فروشگاه گوگل پلی، Play Movies و گوگل فوتوز را ایجاد کرده است. این شرکت همچنین با همکاری با تعدادی از کمپانیهای فعال در حوزهی مدیا نظیر نت فلیکس، یوبیسافت و الکترونیک آرتز، سرویسها و اپلیکیشنهای آنها را به Daydream آورده است.
گوگل در جریان کنفرانس توسعه دهندگان نام شرکای سخت افزاری خود را که تلفنهای سازگار با Daydream تولید خواهند، اعلام کرد؛ سامسونگ، اچ تی سی، الجی، شیائومی، هواوی، زد تی ایی، ایسوس و آلکامل از جملهی این شرکتها هستند. در حالی که تلفنهای هوشمند، صفحه نمایش و قدرت پردازشی را برای Daydream فراهم میکنند، کاربران همچنین به یک نسخهی جدید از هدست واقعیت مجازی جدید گوگل و یک کنترلر، نیاز خواهند داشت؛ گوگل در کنفرانس خود یک مرجع طراحی (Reference Design) را برای این ابزارها به نمایش گذاشت. با صرفنظر از یک رندر بسیار ساده که یک نگهدارندهی تلفن را نشان میداد، در حال حاضر از خصوصیات ظاهری هدست جدید اطلاعی نداریم. اما همانند استاندارد کاردبورد، شرکتها میتوانند با استفاده از طراحی "راحت و بصری" پلتفرم Daydream، نسخهی اختصاصی خود را از هدست، به بازار عرضه کنند؛ هر چند که گوگل احتمالا این بار یک راهنمای DIY همانند راهنمای گوگل کاردبورد را منتشر نخواهد کرد. ما در حال حاضر نمیدانیم که گوگل تا چه میتواند اکوسیستم Daydream را پیش از عرضه، غنی سازد یا اینکه قیمت ابزارهای Daydream چقدر خواهد بود؛ نزدیکترین رقیب این هدست، سامسونگ گیر وی آر با برچسب قیمتی ۹۹ دلاری است. اما گوگل قادر به پنهان کردن جاهطلبیهای خود در خصوص واقعیت مجازی نیست. هفتهی گذشته، یک گزینهی Android VR در کنسول توسعه دهندهی اندروید رویت شد. پیش از آن نیز، نسخهی پیش نمایش دوم از اندروید N نشانههایی از واقعیت مجازی را در بر داشت. همچنین یک گزارش از وال استریت ژورنال در مورد یک تیم مخفی از مهندسان گوگل که در حال کار بر روی نسخهای از VR برای آندروید هستند، منتشر شد. و برای هر کسی که امکان خرید یک گوشی جدید را در فصل پاییز ندارد، به نظر نمیرسد که گوگل قصد رها کردن کاردبورد را داشته باشد، چرا که این شرکت هفتهی گذشته، نسخهی آی او اس اپلیکیشن یوتیوب خود را به تازگی با قابلیت پشتیبانی از کاردبورد بروزرسانی کرد. منبع: زومیت
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 19 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]