واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: انتقال هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان به پایه نهم رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان گفت: بعد از 22 سال هدایت تحصیلی در سال تحصیلی 95 – 94 در پایه نهم دوره اول متوسطه انجام میشود.
۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ ارديبهشت ساعت 11:56
شعبانی در گفت و گو با خبرنگار پانا سمنان اظهار کرد: پیش از این هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانشآموزان در پایه اول دبیرستان صورت می گرفت؛ در حالی که در سال تحصیلی جدید، هدایت تحصیلی و انتخاب رشته در پایان پایه نهم اتفاق میافتد.
وی گفت: دانشآموزان پایه سوم متوسطه دوره اول(نهم) امسال میتوانند در رشتههای مختلف فنی و حرفهای، کاردانش و نظری انتخاب رشته کنند که 6 شاخص در هدایت تحصیلی آنها تاثیرگذار خواهد بود.
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان یادآوری کرد: ملاک های هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان در پایان سال نهم، ارزیابی های مشاوره ای، عملکرد تحصیلی و هنجارهای منطقه ای خواهد بود که از 100 امتیاز اعمال شده در هدایت تحصیلی دانشآموزان، 35 درصد مربوط به عملکرد سه ساله پایه دوره اول متوسطه، 30 درصد آزمون های مشاورهای، 10 درصد نظر مشاور، 10 درصد نظر معلمان، 10 درصد نظر دانشآموزان و 5 درصد نیز نظر والدین نیز اعمال میشود.
شعبانی، منظور از هنجارهای منطقه ای یا همان توسعه متوازن را، توجه به نیاز کشور و امکانات منطقه ای که عاملی مهم و اثرگذار در آینده حرفه ای و شغلی دانش آموزان است، عنوان نمود.
وی تاکید کرد: ما تنها روی عملکرد تحصیلی دانشآموزان متمرکز نمی شویم، بلکه انتخاب آگاهانه در سایه رغبت و انگیزه دانشآموزان برای ورود به رشتههای مختلف را نیز مورد توجه قرار می دهیم.
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان، نقش مشاوران و مدیران مراکز آموزشی را در شناسایی استعدادهای برتر، هوش و توانمندیهای مختلف نظیر هوش کلامی، نظری، موسیقیایی، و ... یادآور شد و توجه به این امر را رسالتی در خور توجه دانست که باید از سنین پایین تر مورد توجه قرار گیرد.
شعبانی، توجه به رغبت اظهار شده و رغبت اثبات شده در انتخاب رشته تحصیلی را مورد تاکید قرار داد و گفت: گاهی ابراز هر علاقه و رغبتی به معنای توانستن نیست؛ بنابراین رغبت ها و تمایلات اظهار شده افراد باید با استفاده از ابزارهای دقیق مورد سنجش و بررسی قرار گیرند که این هدف با توجه دقیق به آزمون های مشاوره ای و نمرات دانش آموزان تا حدودی عملی خواهد شد.
وی ادامه داد: در شاخه نظری گرایش به رشتههای ریاضی، تجربی، انسانی و معارف و در هنرستانها نیز شاخه فنی و حرفهای و کاردانش بوده، به طوری که در طرح ملی برنامه درسی این برنامهریزیها و هدفگذاریهای مدنظر و مورد توجه است.
رئیس اداره مشاوره تربیتی و تحصیلی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان اظهار داشت: 264 رشته مهارتی در کشور در رشته کاردانش وجود دارد که ارائه این رشتهها در استانهای مختلف متفاوت خواهد بود.
شعبانی تصریح کرد: اولویت اول در هدایت تحصیلی دانشآموزان به سمت هنرستانهای فنی و حرفهای و کاردانش است تا با آموزشها و مهارتهایی که ارائه میشود، ورود متفاوتی را در حوزه بازار کار شاهد باشیم.
وی یادآور شد: در حال حاضر امکان تحصیل دانشآموزان در رشتههای فنی و مهارتی به راحتی تا مقاطع بالا تر وجود دارد، به طوری که در حال حاضر اکثر دانشگاهها بدون آزمون اقدام به پذیرش دانشجویان میکنند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان در ادامه این گفت و گو، با تاکید بر برنامه ریزی تحصیلی برای دانش آموزان استان، به خبرنگار پانا گفت: با این شیوه هدایت تحصیلی، دانش آموزان براساس ویژگی هایی که در سنجش نشان داده اند، با حفظ هویت فرد صورت می گیرد.
قاسم شریفی تاکیدکرد: باید برای آینده سازان این استان برنامه ریزی تحصیلی داشته باشیم و دانش آموزان براساس ویژگی هایی که سنجش می شوند، به رشته مورد نظر هدایت شوند تا هویت فرد خدشه دار نشود.
وی خاطرنشان کرد: تربیت یکی از پایه های مهم و اساسی سعادت انسان هاست و هدف اصلی آن پرورش شخصیت و برنامه ریزی برای زندگی فرداست.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان افزود: دانش آموزان باید براساس استعدادهایشان پرورش یابند تا در بهترین جایگاه قرار گیرند.
شریفی تصریح کرد: مهم این است که دانش آموزان امروز به عنوان شهروندانی پرسشگر، نقاد تربیت شوند تا نسبت به سرنوشت خود و جامعه بی تفاوت نباشند.
وی اظهارکرد: امروز اگر در بخشهای مختلف شاهد وجود نیروهای بیکار و ناکارآمد هستیم، این نتیجه و محصول کار آموزش و پرورش است که باید براساس برنامه ریزی کار کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]