تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از ق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827561696




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فضاهای جدید شعری را مدیون نیما یوشیج هستیم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فضاهای جدید شعری را مدیون نیما یوشیج هستیم
مصطفی علیپور، شاعر، بیان كرد: مخاطبان شعر نیما، مانند گردشگرانی هستند كه در اشعار او با یك منظره مواجه می‌شوند.


به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ مصطفی علیپور با بیان این كه نظریه‌های نیما بر همه جریانهای شعری از جمله غزل تاثیر گذاشته است، گفت: اغلب غزلهایی كه بعد از دوره نیما سروده شد، شباهتی به غزل پیش از او ندارد. و موضوعاتی كه در این غزلها شاعران به آنها اشاره میكنند، جنبه های حسی، شهودی و كشف لحظه های ناب در غزل بعد از نیما به قدری متفاوت است كه میتوان آنها را از غزل سنتی جدا كرد.
 
این شاعر كشورمان اشاره كرد: به عنوان مثال در اشعار حسین منزوی كه غزلسرای بزرگ بعد از نیماست میتوان این تفاوت را به خوبی دید یا در اشعار هوشنگ ابتهاج كه زبان شعری او تلفیقی از سنت و مدرنیسم است، میتوان دید كه با چه زبان نو و چه مضامین تازه ای شعر میسراید و میگوید: نشود فاش كسی آنچه میان من و توست/ تا اشارات نظر نامه رسان من و توست ...
 
وی همچنین با اظهار این كه خلق هر نوع فضای جدید در شعر را مدیون نیما هستیم، تاكید كرد: تئوریهای نیما در زیبایی شناسی، زبان و ... اگرچه به دلایل مختلف از جمله مرگ نیما به تمامی در اشعار خودش پیاده نشد، اما مسیری را برای شاعران باز كرد كه بتوانند بدون محدودیتهایی كه در قالبهای كلاسیك وجود داشت، سخن بگویند.
 
خالق مجموعه اشعار «در چهارراه بهارنارنج» و «در پیراهن اردیبهشت» افزود: نیما معمولا چیزی را به چیز دیگری تشبیه نمیكرد و از این اتفاق كه در شعر كلاسیك بسیار رخ میداد دوری كرد. كاری كه او كرد این بود كه چیزی را خودش خلق میكرد. نیما برای مخاطب، منظره سازی كرد و میتوان گفت مخاطبان شعر نیما، مانند گردشگرانی هستند كه در اشعار او با یك منظره مواجه میشوند.
 
علیپور ادامه داد: عده‌ای میگویند این تغییر ساختار در اشعار كلاسیك، به این دلیل بوده است كه نیما وزن و نحو را نمیشناخته، در حالی كه اینگونه نیست. او با آشنایی كافی به سنتهای ادبی، عامدانه آنها را به هم ریخت تا بدعت ویژه ای در شعر فارسی ایجاد و فضا را برای سخن گفتن شاعران بازتر كند.
 
در ادامه این نشست، علی داودی نیز درباره اشعار نیما بیان كرد: شعر نیمایی به دلیل موسیقی كه در خود دارد، هم میتواند برای مخاطب عام قابل توجه باشد و هم محدودیتهای قالب كلاسیك را برای شاعر نداشته باشد.
 
این شاعر افزود: شعر نیمایی كه امروزه با آن مواجهیم، با شعر نیمایی زمان خود نیما بسیار متفاوت است چرا كه حالا شاعران ما تجربه و پشتوانه سالها شعر سپید و شعر ترجمه را نیز با خود دارند و این تجارب را به دستاوردها و پیشنهادهای نیما برای شعر مدرن اضافه كرده اند.
 
وی همچنین گفت: شعر نیمایی ظرفیت‌های زیادی دارد اما در ارتباط برقرار كردن با آحاد مردم فراموش و كم‌رنگ شده و از یاد خیلی‌ها رفته است. شعر سپید از شعر نیمایی امكانات كمتری دارد اما اغلب شاعران این روزها خود را به شعر سپید محدود می‌كنند.






۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۵:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن