واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: درخشش صنعتی دانشگاه شریف در توسعه ایران مهم و تعیین کننده است
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه امروز و آینده دانشگاه صنعتی شریف بسیار امیدوارکننده است، گفت: درخشش صنعتی این دانشگاه حتما در توسعه و آینده ایران مهم و تعیین کننده است.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگیری عصر امروز در مراسم پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه صنعتی شریف، این دانشگاه را یکی از معتبرترین نهادهای علمی در سطح کشور و جهان برشمرد و افزود: جشن تأسیس پنجاهمین سالگرد تاسیس این دانشگاه در حقیقت یک جشن ملی است و حیات مستمر علمی این مجموعه، همواره پیشرونده و پیشران بوده و یکی از افتخارات مهم کشور است.
جهانگیری با یادآوری اینکه توانمندی علمی دانشگاه صنعتی شریف همواره گره گشای بسیاری از مشکلات کشور بوده است، تصریح کرد: هرگاه گره ای در امور علمی و کارهای صنعتی کشور به وجود آمده، دانشگاه صنعتی شریف به باز کردن این گره ها کمک های شایانی کرده است.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: وقتی به تاریخ تأسیس دانشگاه شریف باز می گردیم و مقطعی که این دانشگاه تأسیس شد را مرور می نماییم به یاد می آوریم که در آن مقطع اراده کشور این بود که نهادهای توسعه ای تأسیس شود و وقتی اسناد تاریخی را مرور می کنیم نیز به این واقعیت پی می بریم که اهداف بسیار مهمی در تأسیس این دانشگاه مدنظر قرار داشته به گونه ای که به تعبیر مرحوم دکتر مجتهدی بنیانگذار این دانشگاه، هدف از تأسیس دانشگاه شریف، تأسیس دانشگاهی پرتحرک و پاسخگو به نیازهای کشور و همسو با تحولات جهان و توانمند در جذب برترین های علمی کشور برای تدریس و تعلیم بوده است.
وی ادامه داد: به عنوان یکی از مسئولین اجرایی کشور کارنامه دانشگاه صنعتی شریف را بسیار درخشان ارزیابی می کنم چرا که این دانشگاه از موفقیت ها و دستاوردهای فراوانی برخوردار بوده است و در گزارشی که در جلسه هیأت امنا ارائه شد، اعلام گردید که تاکنون 47 هزار فارغ التحصیل در کشور از دانشگاه شریف بوده است که در بخش های مختلف نقش آفرینی کرده اند.
جهانگیری با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی شریف در بسیاری از شاخص های ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه های ایران و جهان، در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد و هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور جزو بهترین دانشگاه ها است.
معاون اول رئیس جمهور یکی از مهمترین توفیقات دانشگاه صنعتی شریف علاوه بر توفیقات علمی این دانشگاه را احساس مشترک در میان دانش آموختگان این دانشگاه دانست و گفت: در خانواده دانشگاه صنعتی شریف همواره همدلی و همبستگی وجود داشته که منجر به تأسیس شبکه دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف در داخل و خارج از کشور شده که این شبکه سرمایه ای بسیار مهم و در اختیار نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف در طی این 50 سال قله های مهمی داشته است؛ هم قله های مهم شهادت قبل از پیروزی انقلاب و هم پس از پیروزی انقلاب، هم قله های مهم علمی در داخل کشور و خارج از کشور و هم در سطوح مختلف مسئولیت پذیری و اجرایی، نمونه ها و الگوهای فراوانی از دانشگاه شریف به چشم می خورند که در دستگاههای اجرایی کشور دارای مسئولیت و منشاء خدمت هستند.
جهانگیری با یادآوری اینکه ایران از ظرفیت های فراوانی به لحاظ منابع طبیعی، موقعیت جغرافیایی و نیروی انسانی برخوردار است، گفت: در مقطع فعلی که در کشورهای اطراف ما جنگ و ناامنی وجود دارد، ایران کانون امن و کشور تأثیرگذار در مسائل بین المللی است که یکی از آثار این تأثیرگذاری، دستیابی به توافق هسته ای بود.
معاون اول رئیس جهمور در ادامه با اشاره به اینکه مطالبه امروز مردم از نخبگان جامعه و مسئولین کشور این است که سرعت توسعه کشور را افزایش دهند، خاطرنشان کرد: ما با چالش های اقتصادی فراوانی در کشور روبرو هستیم و مردم از درآمد سرانه پایین رنج می برند.
وی افزود: برخی رقبای منطقه ای ما از وضعیت اقتصادی بهتری برخوردار هستند و ما باید تلاش کنیم همانطور که در بخش سیاسی، نظامی و نیروی انسانی از برترین جایگاه در سطح منطقه برخوردار هستیم، در بخش اقتصادی نیز متناسب با توانمندی ها و ظرفیت های خود پیشرفت داشته باشیم و از رقبای خود پیشی بگیریم.
جهانگیری ادامه داد: این مطالبات بیش از همه از دانشگاهیان و مسئولین کشور است و لازم است برای تحقق این اهداف برنامه های توسعه ای خوبی تدوین کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم گفت: وقتی گفته می شود که باید از وابستگی به درآمدهای نفتی فاصله بگیریم این سؤال به وجود می آید که چه چیز را باید جایگزین درآمدهای نفتی کنیم که پاسخ به این سؤال از نظر من این است که باید اقتصاد دانش بنیان جایگزین نفت شود و اقتصاد کشور به دانش و مغز جوانان تحصیل کرده متکی شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: محور و پایگاه اصلی چنین اقتصادی دانشگاه ها هستند که در این میان یکی از مهمترین دانشگاه ها، دانشگاه صنعتی شریف است.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: برخلاف تصور برخی افراد که ادعا می کنند اقتصاد مقاومتی، اقتصادی انزواگرا است، اقتصاد مقاومتی، اقتصادی باز و در تعامل با اقتصادهای جهانی است و یکی از مهمترین محورهای آن نیز دانش بنیان بودن است.
جهانگیری رسالت دانشگاه ها و دانشگاهیان کشور را در تحقق اقتصاد دانش بنیان مهم و تعیین کننده دانست و گفت: دولت نگاه ویژه ای به دانشگاه های کشور دارد و تلاش می کند مشکلات، تنگناها و محدودیت های دانشگاه های کشور و به خصوص دانشگاه صنعتی شریف را برطرف کند.
گفتنی است در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از خدمتگزاران برگزیده و حامیان دانشگاه صنعتی شریف قدردانی شد.
لازم به ذکر است معاون اول رئیس جمهور پیش از حضور در مراسم پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه صنعتی شریف، در جلسه هیأت امنای این دانشگاه نیز شرکت کرد و از دغدغه ها و نیازهای دانشگاه مطلع شد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از بخش های مختلف دانشگاه صنعتی شریف از جمله دفتر برنامه توسعه و انتقال فناوری، مرکز خدمات تأسیس و فناوری اطلاعات، دفتر خدمات آزمایشگاهی و ستاد توسعه ایده های کارآفرینانه بازدید کرد.
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]