واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
سایه اژدهای آسیا بر سر سفر "مودی" به ایران
روز نو : روزنامه "تلگراف" هندوستان با انتشار گزارشی درباره سفر قریب الوقوع "نارندرا مودی" در تاریخ 23-22 مه به تهران اشاره می کند که این سفر در حالی انجام می شود که در طول چهار سال گذشته هندوستان درباره سیاست خود در قبال ایران تحت فشارهای ایلات متحده قرار داشته و به دلیل تحریم های ضد ایرانی امریکا قادر به گسترش روابط با ایران نبوده است.
به گزارش خرداد، این روزنامه اشاره می کند که احتمالا مودی و روحانی در این سفر و در بیانیه مشترک پس از گفت و گوها نامی از چین نخواهند بود این در حالیست که تهران پروژه های تجاری و عمرانی جدیدی را با چین امضا کرده است.
نخست وزیر هند قرار است روز یکشنبه در سفری دو روزره با مقام های ایرانی دیدار کند . بیش تر موارد مطرح شده حول مسئله همکاری های استراتژیک و تجاری به خصوص در بندر چابهار خواهند بود. دو طرف هم چنین احتمالا بر سر حمل و نقل سه جانبه با کشورهای افغانستان نیز با یکدیگر به توافق خواهند رسید. تلگراف هندوستان اشاره کرده که انتظار می رود مودی با مقام معظم رهبری نیز دیدار داشته باشد.
سفر مودی به تهران در حالی صورت می گیرد که مقام های چینی نیز از مدت ها قبل برای دیدار با "عبدااله عبدالله" مدیر اجرایی افغانستان برنامه ریزی کرده اند تا طرفین بر سر قراردادهای مختلف عمرانی با یکدیگر بحث و تبادل نظر نمایند. هندوستان بر الن باور است که برنامه های چین برای گسترش خطوط راه آهن با هدف اتصال چین به اسیای مرکزی و پس از آن اروپاست و یک برنامه بلندپروازانه جاه طلبانه و سلطه جویانه محسوب می شود.
"مینا سینگ روی" پژوهشگر مسائل ایران در موسسه مطالعات دفاعی معتقد است که ایران بیش از هندوستان مایل به امضای قراردهای عمرانی و تجاری است چرا که اکنون تحریم ها لغو شده اند و ایران می تواند مبادلات تجاری بیش تری با هند داشته باشد.
از سال 2012 میلادی که "مان موهان سینگ" نخست وزیر پیشین هند به ایران سفر کرد سفر پیش روی مودی مهم ترین دیدار یک مقام بلندپایه آن کشور از تهران به شمار می اید. هندوستان دومین وارد کننده نفت خام از ایران تا سال 2012 میلادی بود اما به دلیل تحریم ها تا سال 2015 میلادی به نهمین وارد کننده تبدیل شد.
پیش از این نیز دیدارهایی میان مقام های دو کشور صورت گرفته بود. در جلسه ای که میان مودی و روحانی در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای در ماه جولای گذشته برگزار شد دو کشور بر سر احیای پروژه قدیمی توسعه کریدور حمل و نقل شمال و جنوب بین المللی به توافق رسیدند که هندف آن اتصال روسیه به هند از طریق بندرعباس است.
آنچه در این سفر مهم است توان هندوستان در متقاعد کردن ایران برای انجام تجارت بیش تر و رقابت با چین در این زمینه است.
مودی در حالی به ایران سفر می کند که پیش تر با مقام های سعودی دیدار کرده بود. علیرغم آن که عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت به هندوستان است اما ایران شریک استراتژیک برای دهلی نو قلمداد می شود.
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]