تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831559763




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بکارگیری سیاستهای روز ملی جمعیت نقطه امیدی برای افزایش موالید


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بکارگیری سیاستهای روز ملی جمعیت نقطه امیدی برای افزایش موالید
30 اردیبهشت که در تقویم رسمی کشور به عنوان روز ملی جمعیت نام گذاری شده ،نقطه عطفی برای اجرای سیاستهای افزایش موالید در کشور است.


به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در راستای ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری در 30 اردیبهشت ماه سال 93، به پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تقویم رسمی جمهوری اسلامی نام گذاری و به ثبت رسید.


ازجمله موارد سیاستهای کلی جمعیت شامل رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج در تشکیل خانواده و افزایش فرزند، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به ویژه در دوران بارداری، ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری، پوشش بیمه ای هزینه های زایمان و درمان ناباروری در مردان و زنان، کاهش سن ازدواج، تحکیم بنیان خانواده و پایداری آن با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری همچنین تأکید بر آموزش مهارت‌‌های زندگی است.


اهمیت این موضوع تا جایی است که مقام معظم رهبری درباره نقش ایجابی جمعیت در پیشرفت کشور فرمودند: لازم است تا برنامه ریزی های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاستهای جمعیتی انجام گیرد.همچنین ایشان با توجه به جایگاه و ضرورت جمعیت در افزایش اقتدار ملی وبا تاکید برپویندگی ،بالندگی وجوانی جمعیت کنونی به عنوان یک فرصت وامتیاز برای جلوگیری از کاهش نرخ رشدوباروری در سالیان اخیر،سیاستهای کلی جمعیت را ابلاغ کرده اند.


**هفت موضوع در هفت روز


به منظور تمرکز بیشتر در مقوله رشد جمعیت وپرداختن به موضوعات جزیی تر در این مورد از 25 تا31 اردیبهشت در هفته جمعیت هر روز به یک موضوع اختصاص پیدا می کند.


شنبه 25 اردیبهشت:جمعیت، خانواده سالم، آرامش ونشاط.
یکشنبه26 اردیبهشت:جمعیت،باروری وحمایت تز زوجین نابارور
دوشنبه27 اردیبهشت:جمعیت وحفظ کرامت سالمندان
سه شنبه28 اردیبهشت:جمعیت،حفظ باروری وکنترل عوامل تهدی کننده
چهارشنبه 29 اردیبهشت:جمعیت،سلامت باروری وافزایش نسل سالم
پنج شنبه30 اردیبهشت:جمعیت جوان واقتصاد پویا
جمعه 31 اردیبهشت:جمعیت،فرزند پروری وخانواده منتظر
دراین هفت روز با برگزاری نشستهای تخصصی وهمایشهای مختلف ،موضوعات مربوط به جمعیت پایش وارزیابی میشود.


ازدیگر اهداف نامگذاری هفته جمعیت ،تولید مثل وفرزندپروری،گشایش باب گفتگووآگاهی بخشیدن به باورهای صحیح درباره جمعیت همچنین ایجاد انگیزه وتهیه امکانات و مقدمات در جامعه است.


**افزایش سن ازدواج عامل مهم تاخیر در فرزند آوری


ازجمله مهم ترین عامل تاخیر درفرزند آوری ،افزایش سن ازدواج درمیان جوانان است که امروزه به دلیل برخی مسائل این معضل افزایش یافته همچنین تمایل به تک فرزندی وبه خصوص بعصی شهرهای صنعتی در کشور نیز بیشتر است.


ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی ،اصلاح شیوه ونگرش صحیح به مقوله ازدواج در کاهش این مشکل نقش بزرگی خواهد داشت.


مدیرکل اطلاعات وآمار سازمان ثبت احوال کشور در این باره میگوید:دو عامل عمده که در کاهش ازدواجها موثر است یکی ساختار سنی جمعیت ودیگری تاخیر در ازدواج هاست،به طوری که در تغییرات ساختار سنی جمعیت ،شاهد کاهش سهم جمعیت جوان از سال 85 تا 90 از 35.4 درصد جمعیت جوان 15 تا 29 ساله به 31.5 درصد بوده که این آمار بر اساس سرشماری های مرکز آمار اعلام شده است.


علاوه برتاخیر درازدواج ،افزایش طلاق نیز برروند تاخیردر فرزندآوری افزوده به طوریکه اکثر طلاق ها در سال های اولیه زندگی صورت میگیرد که باعث کمتر شدن شانس فرزندآوری می‌شود.


علی اکبر محزون دراین باره گفت:طول مدت پایداری ازدواج در کمتر ازیک سال 13 درصد،در 5 سال اول زندگی 47.3درصدبوده که منجربه طلاق شده است ودر مجموع میانگین طول مدت ازدواج در کل طلاق8.3درصد است.


این آمار نشان می‌دهدکه جامعه به آگاهی وفرهنگ سازی بیشتری نیازمنداست زیرا ازدواج آگاهانه وبه هنگام جلوی پیشروی طلاق را می‌گیرد.


یکی دیگرازمضرات افزایش سن ازدواج ،ایجاد مشکلات متعددی در باروری است که برنامه های پیشگیری و درمان ناباروری در وزارت بهداشت براساس بند45 سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه کشور،بر فرهنگ سازی تاکید کرده است.


ترویج ونهادینه سازی سبک زندگی ایرانی اسلامی ،پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ،ارتقای امیدبه زندگی ،تغذیه سالم وتامین سلامت جمعیت،فرهنگ سازی برای احترام وتکریم سالمندان ،توزیع جغرافیایی جمعیت،توانمند سازی جمعیت در سن کار،مدیریت مهاجرت به داخل وخارج ازکشور،حفظ وجذب جمعیت در روستاها،مناطق مرزی وکم تراکم ،ایجادمراکز جدید جمعیتی ،رصد مستمر سیاستهای جمعیتی،تقویت مولفه های هویت بخشی ملی ،ارتقای وفاق وهم گرایی اجتماعی وتشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور وسرمایه گذاری ازدیگر مفادسیاستهای کلی جمعیت است.


**همکاری همه دستگاهها لازم است


سیاستهای جمعیتی برگرفته ازنظرات کارشناسی ،تخصصی ومشورتی تمام سطوح تصمیم گیری نظام بوده که نهایتا ازسوی مقام معظم رهبری ابلاغ شدکه نشان دهنده بزرگ وجامع بودن آن را دارد که دراین میان هریک از دستگاههای اجرایی با انجام وظایف خود اقدامات لازم را در جهت اجرای این سیاستها در سهم خود انجام خواهد داد ونقش رسانه های جمعی از جمله صدا وسیمابا اطلاع رسانی و فرهنگ سازی  درمیان شهروندان واقشار مختلف جامعه بسیار مهم است.







۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن