واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: اعواني: «چيتيك» ميداند كه عرفان اسلامي از ولايت محمدي آمده است
گروه انديشه: بسياري از خاورشناسان عرفان اسلامي را خوب و كامل نشناختند و بنابراين سرچشمههايشان را در جاهاي مختلفي ذكر ميكنند، ولي چيتيك به خوبي ميداند كه عرفان اسلامي از ولايت محمدي آمده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، دكتر «غلامرضا اعواني»،رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران، شب گذشته 25 خردادماه سال جاري در مراسم بزرگداشت «ويليام چيتيك»، اسلامشناس و عرفانپژوه آمريكايي ضمن بيان مطلب فوق از ويليام چيتيك بهعنوان دوست عزيز ياد كرد و با اشاره به زمان حضورش در دانشگاه آمريكايي بيروت، يادآور شد: با وجود اينكه ما هر دو در دانشگاه آمريكايي بيروت درس ميخوانديم، ولي در آنجا همديگر را نميشناختيم؛ اما مقدر بود كه در ايران با هم آشنا و دوست شويم و سبب آمدن ما به ايران نيز سخنرانيهاي دكتر «سيدحسين نصر» بود كه درسهايي در فلسفه اسلامي و تاريخ علم اسلام ارائه كرد و ما به فلسفه و عرفان اسلامي علاقهمند شديم.
وي افزود: سخن گفتن از دوستي كه سالها با وي همنشيني و معاشرت داشتهام و چند سالي هم با وي به اصطلاح طلاب همحجره بودهام به غايت دشوار است. وي ضمن بيان خاطرات گذشته با چيتيك گفت: مرحوم آشتياني را يك روز در جلوي در دانشگاه ديدم و وي كتاب «نقدالنصوص» جامي را به من داد و گفت اين را به آقاي چيتيك بده و بگو اين كتاب براي تحقيق و تصحيح جهت رساله دكتراي وي خوب است.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي اذعان كرد: ما در سال 1347 شاگرد «ايزوتسو» بوديم و مرحوم ايزوتسو به ما فصوصالحكم ابنعربي تدريس ميكرد و يك دوره كامل فصوصالحكم ابنعربي را با استفاده از شروح كاشاني، قيصري و جامي نزد وي خوانديم.
وي افزود: مجموعه احاديث شيعي كه توسط مرحوم علامه طباطبايي(ره) گردآوري شده است، به سفارش دكتر نصر به چيتيك سپرده شد و چيتيك آن مجموعه دستچينشده از احاديث شيعي را در همان زمان به زبان انگليسي ترجمه كرد.
اعواني با اشاره به تلاشهاي مختلف و گوناگون چيتيك، از همسر او به عنوان يار و همراه وي ياد كرد و گفت: خانم موراتا در فضل، ادب و دانشها به پاي ايشان حركت كرده و دكتري فقه را در دانشكده الهيات گذرانده است. وي تنها دانشجوي خارجي بود كه با دانشجويانه ايراني سر يك كلاس بود. استاد «بديعالزمان فروزانفر» علاقهمند به آموختن زبان انگليسي بودند، چيتيك هم از اين موقعيت استفاده كرد و هر هفته نزد فروزانفر ميرفت و در خلال ياددادن زبان انگليسي به او، سؤالات و مشكلات خود را هم مطرح ميكرد.
رييس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران اظهار كرد: زندگي ايشان ايرانيتر از يك ايراني اصيل است. به زبان فارسي در خانه حرف ميزند و تزيينات خانهاش ايراني است و اين دلالت به اين دارد كه وابسته به اين سنت است و آنرا خوب فهميدند و به جهاني غرب معرفي كرده است. استاد چيتيك سخت دلبسته فرهنگ ايراني ـ اسلامي و شيعي است و خدمات بس ارزندهاي در اين خصوص انجام داده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي اظهار كرد: مستشرقان مختلف كارهاي تحقيقي زيادي را انجام دادند، ولي در بيان اعوجاج دارند، ولي چيتيك اين چنين نيست و بسياري از خاورشناسان عرفان اسلامي را خوب و كامل نشناختند و بنابراين سرچشمههايشان را در جاهاي مختلفي ذكر ميكنند، ولي چيتيك به خوبي ميداند كه عرفان اسلامي از ولايت محمدي آمده است.
در اين مراسم پروفسور «ويليام چيتيك»، عرفانپژوه آمريكايي و استاد دانشگاه ايالتي نيويورك، دكتر «ساچيكو موراتا» استاد دانشگاه ايالتي دانشگاه نيويورك، دكتر «مهدي محقق» رئيس هيئت مديره انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، دكتر «غلامعلي حدادعادل» مدير عامل بنياد دائرةالمعارف اسلامي، دكتر «غلامرضا اعواني» رئيس مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران، دكتر «احمد احمدي»، دكتر «احمد جلالي»، دكتر «فتحالله مجتبائي»، استاد «منوچهر صدوقيسها» و جمعي ديگر از اساتيد، دانشجويان و علاقهمندان حضور داشتند.
در انتهاي اين مراسم لوحهاي تقديري از طرف انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران، مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و همچنين هدايا و لوحهاي ديگري به «ساچيكو موراتا» و چيتيك اهدا شد و از مقام علمي اين زوج دانشمند تجليل شد و آنها نيز با سخنراني از مردم و اهداكنندگان تشكر كردند.
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 377]