تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833347976
اصلاحطلبان اهل كنارهگيري به موقع هستند
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اصلاحطلبان اهل كنارهگيري به موقع هستند
روزنامه آرمان در گفتوگویی با احمد شیرزاد آورده است:
به گزارش نامهنیوز، انتخابات مجلس در شرايطي برگزار شد كه با توجه به ردصلاحيتها، اميد چنداني به پيروزي قاطع اصلاحطلبان وجود نداشت اما آنها توانستند در ائتلاف با ميانهروها پيروز ميدان شوند و بسياري از كرسيهاي پارلمان را بهدست آوردند. اكنون در تداوم موفقيت حاصل شده در انتخابات مجلس، بزرگان به اصلاحطلبان توصيه ميكنند كه اتحاد و وحدت را فراموش نكنند تا بتوانند در برنامههاي گوناگون از جمله انتخاب هيات رئيسه و به ويژه رياست قوه مقننه به نتيجه مطلوبي دست پيدا كنند. انتخاب هيات رئيسه اين دوره از مجلس داراي اهميتي فراتر از دورههاي قبل است چرا كه طيف هاي اصلاحطلب، اصولگرا و مستقل انتظار دارند گزينه مدنظر آنها بر صندلي رياست بنشيند. اكنون دو گزينه اصلي رياست، آقايان عارف و لاريجاني هستند و اين اميد وجود دارد كه رياست مجلس آينده با نوعي توافق و رايزني ميان اين دو گزينه اصلي به نتيجه برسد، چراكه رقابت آنها ميتواند زمينه مناسبي براي افراد فرصتطلب و دلواپسان فراهم آورد. عارف و لاريجاني بارها بر تعامل و وحدت تاكيد كردهاند و اكنون در عرصه عمل بايد آن را به اجرا بگذارند يعني ميتوانند با حفظ ائتلاف از هرگونه اختلاف پرهيز كنند، چرا كه پروژه اصلاحات از طريق كميسيونهاي تاثيرگذار نيز قابل پيگيري است. در اين راستا احمدشيرزاد فعال سياسي اصلاحطلب با «آرمان» به گفتوگو پرداخت كه در ادامه ميخوانيد:
موضوع تعيين رئيس مجلس بحث روز گروههاي سياسي و گعدههاي منتخبان است و اين در حالي است كه هنور هيچ كدام از دو گزينه عارف يا لاريجاني تصميم خود براي انصراف از رياست را اعلام نكردهاند. از يك سو آقايان مرعشي و حجاريان معتقدند بايد بين طرفين توافق صورت گيرد و از سوي ديگر محمدرضا خاتمي بيان داشته كه مردم با گزينشهاي خود خواهان تغيير هستند. با توجه به اين موضوعات، بهترين راهكار درباره تعيين رئيس مجلس دهم چيست؟
بهترين راهكار اين است كه تقسيم كرسيهاي هيات رئيسه با توافق و مذاكره صورت بگيرد. البته تا حدودي رقابت و حتي تضاد در منافع بين طرفين وجود دارد كه نميتوان منكر آن شد. بدون ترديد تداوم تضاد و تعارض، خسارات فراواني به اهداف و منافع ملي وارد ميكند بنابراين بنا به اظهارات دولت اتحاد نبايد به شكل مقتدرانه باشد كه اراده خود را به جامعه تحميل كند. قطعا مذاكره و گفتوگو ميتواند ثمر بخش و اثرگذار باشد. بايد اذعان داشت همواره دوستان اصلاحطلب به خوبي نشان دادند كه اهل تعامل، گذشت و كنارهگيري به موقع هستند. در كل انتخابات اين دوره شاهد بوديم كه بسياري از دوستان كه ذاتا شايسته و صالح براي ورود به مجلس بودند به خاطر دامن نزدن به تضادها و اختلافات از همان ابتدا وارد عرصه رقابت نشدند تا دولت يازدهم بتواند به اهداف و برنامه هاي خود جامعه عمل بپوشاند. از سوي ديگر طيف مقابل با سوءاستفاده از اين جريان سعي كرد از تمامي ابزار و امكانات خود براي رسيدن به قدرت و اهداف خوداستفاده كند. بايد اذعان داشت دوستان اصلاحطلب اهل تعامل و حاضر هستند براي اهداف بلند با ديگران تعامل داشته باشند. اميدوارم كه دوستان اصولگراي راهيافته به مجلس كه با اهداف دولت هماهنگ و سازگارند اين مشي را در پيش گرفته و سعي كنند با دوستان اصلاحطلب كنار بيايند. بايد يادآور شد كه در انتخابات موقعيت استثنائي وجود داشت كه در اين شرايط بخشي از كرسيها به اصولگرايان رسيد و بخش ديگر نيز با حمايت اصلاحطلبان به طيف ميانه روها تعلق گرفت. در شهرهاي مختلف برخي گزينههاي منتخب مدنظر اصلاحطلبان نيستند اما با اين وجود تمامي منتخبان تمكين كردند تا مجلسي معتدل و كارآمد شكل بگيرد. اكنون نيز اين انتظار وجود دارد كه اصلاحطلبان شرايط و واقعيتها را بهخوبي درك كرده و به خطير بودن شرايط توجه كنند، همچنين اصولگرايان اين موضوع را مدنظر داشته باشند كه با شرايط ويژه امكان حضورشان در مجلس فراهم آمده است و بر رقيبان خود پيروز شدند. در اين دوره انتخابات گزينش افراد بهخوبي بيانگر خواسته و مطالبات مردم مبني بر تغيير، تحولي سازنده و مثبت از سوي نمايندگان منتخب است. رويكرد واقعگرايانه كمك ميكند كه همه به نتيجه واحد و منطقي دست پيدا كنند تا مجلس آينده، مجلس كار باشد تا نهاد تعارض و درگيري.
برخي خارج از مجلس به دنبال اعمال نظراتشان به منتخبان هستند. چه توصيهاي به اين افراد داريد؟
به نفع همه است كه دخالتي در امور مجلس صورت نگيرد و اجازه دهند نمايندگان تصميم بگيرند. يعني بزرگان اصلاحطلب و اصولگرا و همچنين احزاب سياسي و حتي دولت نبايد در اين موضوع دخالت كنند چرا كه چنين دخالت هايي ميتواند اثرات ناگواري داشته باشد. تصميمگيري درباره اين مهم بايد به منتخبان ملت سپرده شود هر چند گروهها و احزاب ميتوانند نظر خود را اعلام كنند اما نبايد فشاري از بيرون به مجلس تحميل شود. وقتي دو گزينه مطلوب وجود دارد بايد اجازه داده شود كه تصميم نهايي از سوي نمايندگان مجلس بدون فشارهاي بيروني اتخاذ شود البته ممكن است اين مساله با رايزني داخلي مجلس به توافق منجر شود، اما لازم به ذكر است كه از بيرون نميتوان براي آقايان تصميم گرفت بلكه تصميمگيري در اين حوزه حق نمايندگان منتخب است. انتظار اين است كه نمايندگان منتخب بياعتنا نباشند و درباره تعيين رئيس و هيات رئيسه مجلس زودتر به تصميم نهايي برسند چرا كه به تصميم رسيدن آنان سبب ميشود كه دخالت ها كمرنگ شود و اگر كانديداي رياست بداند كه مجموعه حاميانش بيشتر يا كمتر از نصف است، تكليف خودش را زودتر ميفهمد و شخصي كه بيش از نيمي از آراي منتخبان را دارد بهطور طبيعي كرسي رياست به او اختصاص پيدا ميكند بنابراين تعداد آرا تعيينكننده سرنوشت رياست نهاد قانونگذاري است.
كشيده شدن رقابت بين كانديداهايي رياست قوه مقننه به صحن علني بهارستان چه تبعاتي به همراه دارد؟
همگان ميدانند كه تفاوت در ديدگاه و برنامه آقايان وجود دارد و رقابت آنان براي كسب كرسي رياست طبيعي و مشروع است اما اين رقابت نبايد تا روز انتخاب رئيس مجلس ادامه پيدا كند. رئيس مجلس بايد با اكثريت قاطع آرای نمايندگان بركرسي رياست تكيه بزند، البته بخشي از راستگرايان تندرو هستند كه دو گزينه اصلي رياست يعني آقاي لاريجاني و دكتر عارف مدنظرشان نيست و به آنها راي نخواهند داد كه مساله مهمي نيست و بايد اجازه داد تا اين تعارض خود را نشان دهد. اصلاحطلبان و اصولگرايان معتدل بايد آراي خود را به يك منتخب اختصاص دهند كه رئيس منتخب با اكثريت آرا بتواند مجلس دهم را مديريت و اداره كند، البته لازم است با نظر سنجي در بين ۲۹۰ نفر نماينده هر چه زودتر تكليف مشخص شود. بنابراين رقابت بايد تا قبل از روز انتخاب رئيس مجلس به نتيجه برسد و با رايزنيهاي مناسب در داخل مجلس مشخص شود كدام يك از اين دو شخصيت بيشتر در ميان نمايندگان طالب دارند.
با توجه به وجود مسائل و معضلاتي در كشور، مجلس دهم بايد اولويت برنامههاي خود را در چه راستايي تنظيم كند؟
يك يا دو لايحه مهم وجود دارد و بقيه موارد، داراي جنبه كاري است، در جزئیات قوانين بايد به آنها رسيدگي شود و مورد توجه قرارگيرد. لايحه برنامه لايحه مهمي است كه شنيده ميشود به مجلس دهم ميرسد هر چند مجلس نهم اصرار دارد اين لايحه توسط اين مجلس به سرانجام رسد اما نظر دولت يازدهم اين است كه اين لايحه وارد مجلس دهم شود. با توجه به اينكه فرصت اندكي براي مجلس نهم باقي مانده، بعيد است كه در اين مجلس امكان بررسي لايجه فراهم شود، به هرحال اين لايحه به مجلس آينده كشيده خواهد شد. البته ممكن است در آغاز كار نمايندگان به دليل نداشتن تجربه كافي تا حدودي با این مساله مواجه شوند اما پشتوانه آرای مردمي قدرت و قوت بيشتري به نمايندگان منتخب ميدهد. بايد نظرات كارشناسي و سازندهاي از سوي نهاد تقنيني ارائه شود و نمايندگان با تواضع در مقابل اين نظرات قوانين موثر و سازندهاي تصويب كنند. در شرايط كنوني مساله اقتصاد، مديريت و مبارزه با فساد مهمترين چالش و مشكل كشوراست و خانه ملت بايد توجه به اين امور را در اولويت كاري خود قرار دهد. ترجيح اين است كه مجلس خود را درگير چالش سياسي نكند كه قادر به مقابله با آن نيست، البته نمايندگان درنطقها و اظهارنظرهايشان ميتوانند راجع به مسائل و معضلات نظر خود را ابراز كنند. اگر مجلس دهم بخواهد خود را درگير چالشهايي كند كه مشخص نيست چقدر از آن موفق بيرون آيد واقعبينانه آن است كه نهاد قانون گذاري خود را درگير چنين مسائلي نكند و بيشتر به لايحه دولت بسنده كند و از سوي قوه مجريه كاركارشناسي و بررسي بيشتري صورت گيرد، بنابراين تعداد قابل توجهي لايحه از سوي اين نهاد به قوه مقننه ارائه ميشود كه مجلس را در سال نخست به خود مشغول ميكند، همچنين سال دوم مجلس در شرايط متفاوتي قرار ميگيرد و تكليف رياستجمهوري دور بعد معلوم ميشود. در ميانههاي مجلس امكان اينكه طرحها و لوايح مهم ديگر مورد توجه قرارگيرد وجود دارد. بنابراين در آن زمان بايد به اولويتهاي آن دوره نگريست.
وجود تفاهم و هماهنگي رمز موفقيت مجلس آينده است. با وجود اهميت قابل توجه اين موضوع امكان هماهنگ شدن بيشتر جناح اصلاحطلب و اصولگرا وجود دارد به نحوي كه مانع از اختلافاتي شود كه در مجلس نهم بارها مشاهده شد؟
به باور بنده تركيبي از همكاري و تفاهم در عين رقابت و تعارض وجود دارد و نبايد از وحدت به وجود آمده ميان اصولگرايان ميانهرو و اصلاحطلبان توقع بيش از حد داشته باشيم و نبايد فكر كرد كه آنها در همه مسائل مثل يكديگر عمل ميكنند، البته انتظار اين است كه درمسائل مهم كه به منافع و مصالح ملي مربوط است شاهد ائتلاف و اتحاد آنها بايد باشيم. آنها در اين مسير بايد با چانهزني و تعديل پيشنهادات به نظرات مشترك دست يابند. طبيعي است كه در برخي مسائل اختلاف نظر وجود دارد و اختلاف نظر تابع راي مجلس خواهد بود.
باتوجه به سابق مجلس ششم، جهتگيري مستقلها در آن دوره به چه شكلي بود و اكنون که در حدود صد كرسي مجلس دراختيار مستقلها قرار دارد اين امكان وجود دارد كه مستقلها به سوي اصلاحطلبان گرايش پيدا كنند؟ در اين صورت آنها در چه حوزههايي ممكن است با اصلاحطلبان اشتراك نظر داشته باشند؟
تجربه نمايندگي در مجلس ششم بسيار متفاوت با امروز بود. در آن زمان بسيار ي از نمايندگان از جريان سياسي مشخصي برگزيده شده بودند و در اين ميان نماينده بلاتكليف بسيار اندك وجود داشت. دراين دوره بنا به شرايط سياسي خاص حاكم بر انتخابات جماعت كثيري ترجيح دادند كه خط سياسي از خود نشان ندهند و آنها نميخواستند در ذيل اصولگرايي قرار بگيرند و مهر اين جريان برآنها بخورد و از سوي ديگر نميخواستند هزينه اصلاحطلبي را بپردازند بنابراين خصلت عملگرايانه بيشتر بر اين گروه حكمفرماست، در چنين شرايطي تصور ميكنم جهتگيري آنان بيشتر به سوي اصلاحطلبي است. البته شايد در برخي مسائل سياسي متفاوت عمل كنند اما در مسائل اقتصادي، كاري و اجرايي كشور به سوي دولت خواهند غلتيد و بنابراين آنها در تعارض با قوه مجريه قرار نخواهند گرفت.
اصلاحطلبان چگونه ميتوانند آرای مستقلها را بهدست آورند؟
البته كسب آرای مستقلها كار آساني نيست و بهراحتي نميتوان نظرات ديگران را تغيير داد. كارفراكسيوني و پارلماني قوي بايد صورت گيرد و دوستان بايد منسجم و متحد عمل كنند. در موارد لازم لابيگري صورت گيرد و اين كار با دقت بالايي انجام شود. اگر قرار است از نمايندگان بابت انجام اموري امضا گرفته شود بايد مطمئن باشند كساني امضا كنند كه بعدا امضاي خود را پس نميگيرند. كار تشكيلاتي و فراكسيون قوي و جدي ميتواند سبب شود كه آن دسته از نمايندگان منتخب كه تكليف سياسي خود را روشن نكردند بيشتر در جريان رايگيري به سوي اصلاحطلبان گرايش و تمايل نشان دهند.
منبع: روزنامه آرمان
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
اصلاحطلبان اهل بده بستانهاي غير شفاف و عقبنشيني نیستند
اصلاحطلبان اهل بده بستانهاي غير شفاف و عقبنشيني نیستند اعتماد در یادداشتی آورده است به گزارش نامهنیوز در فاصله دو هفته مانده به تعيين رييس مجلس دهم اصلاحطلبان انسجام خود را براي حمايت از محمد رضا عارف به خوبي حفظ كرده و حالا مشغول نمايش آن هستند آخرين جلسه شوراي عالي سياساصلاحطلبان چگونه به قدرت بازگشتند؟
اصلاحطلبان چگونه به قدرت بازگشتند اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدهاند که برای بازگشت به قدرت دیگر احتیاج نیست حتما از اصلاحطلبان سرشناس با صبغه صرفا سیاسی استفاده کنند به گزارش نامه نیوز بر همین اساس جریان اصولگرا به حضور خود در قدرت مطمئن بود و مبتنی بر این اطمینان به یک رقبادامچیان: اصلاحطلبان نمایندگان خود را هم قبول ندارند/ لاریجانی بهترین گزینه برای ریاست مجلس است/ احمدی نژاد
بادامچیان اصلاحطلبان نمایندگان خود را هم قبول ندارند لاریجانی بهترین گزینه برای ریاست مجلس است احمدی نژاد فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده است اسدالله بادامچیان می گوید برای ریاست مجلس ویژگیهای خاصی لازم است همینطور یک نفر که نمیتواند بیاید و رئیسمجلس شود رئیسمجلس بایدواکنش حسن بیادی به میلیاردر شدن نمایندگان سابق مجلس/ دستگاههای نظارتی پاسخگو باشند/ سواستفاده از موقعیتها عد
واکنش حسن بیادی به میلیاردر شدن نمایندگان سابق مجلس دستگاههای نظارتی پاسخگو باشند سواستفاده از موقعیتها عدالت اجتماعی را زیر سوال برده است حسن بیادی در واکنش به این موضوع که برخی نمایندگان دوره های گذشته میلیاردر شده اند گفت دستگاههاي نظارتي و قضايي در اين زمينه بايد پاسخگودر حاشیه روز دوم رزمایش پیامبر اعظم(ص) دیدار سرداران سپاه با سران طوایف سیستان و بلوچستان/ حضور بسیجیان اهل تس
در حاشیه روز دوم رزمایش پیامبر اعظم ص دیدار سرداران سپاه با سران طوایف سیستان و بلوچستان حضور بسیجیان اهل تسنن در رزمایش صبح امروز و در حاشیه رزمایش امنیتی پیامبر اعظم ص سردار سلامی و سردار پاکپور با 15 سرطایفه و 50 سرتیره قبایل اهل تسنن سیستان و بلوچستان دیدار و گفتوگو کردندباهنر: لاریجانی باعث شد در قضیه برجام مجلس در موقعیت ممتازی قرارگیرد/اکثرا او را مدیر لایقی میدانند
باهنر لاریجانی باعث شد در قضیه برجام مجلس در موقعیت ممتازی قرارگیرد اکثرا او را مدیر لایقی میدانند طبیعتاً کسی که حد وسط قرار میگیرد هم از سوی تندروها و هم از سوی کندروها مورد نقد قرار میگیرد اما مهم این است که بتواند رهبریاش را به درستی انجام دهد و آقای لاریجانی در این زمیناصلاحطلبان میخواهند از لاریجانی امتیاز بگیرند
اصلاحطلبان میخواهند از لاریجانی امتیاز بگیرندتاریخ انتشار شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۵۰ کوهکن گفت زمانی که آقای عارف خانم خالقی را برای آن جلسه دعوت کردند من به یکی از دوستانشان گفتم که کسی که مدعی است و میخواهد رئیس مجلس باشد باید تدبیر کند و نباید از ابتدا با شیبیدولت ارتقای موقعیت زبان فارسی در جهان را یک وظیفه اساسی میداند
شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹ ۱۲ معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه دولت نه تنها حسب وظیفه قانونی بلکه در چارچوب اسناد بالادستی توسعهی همه جانبه ارتقای موقعیت زبان فارسی که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است را در جهان کنونی از وظایف اساسی خود میداند گفت ارتقای نقش و جفشار اصلاحطلبان به دولت برای حمایت از ریاست عارف
فشار اصلاحطلبان به دولت برای حمایت از ریاست عارفتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۳۱ تاجیک به صراحت شرط حمایت اصلاحطلبان از روحانی در دور بعدی انتخابات را حمایت دولت از ریاست عارف میداند به گزارش فارس بعد از حمایت اسحاق جهانگیری از علی لاریجانی برخیروحانی: ما اهل شعار نیستیم
روحانی ما اهل شعار نیستیم رییس جمهور در جلسه شورای اداری استان کرمان ترویج دو قطبی بودن کشور و تقابل مسوولان را پیگیری خط دشمن دانست و تاکید کرد هر سه قوه تحت هدایت رهبری مقتدر مسیر توسعه کشور را پیگیری می کنند کد خبر ۵۸۸۲۳۶ تاریخ انتشار ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲ ۵۲ - 11 May 2-
سیاسی
پربازدیدترینها