واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جواد لاریجانی: برجام ترمز انرژی اتمی را کشید
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: ایران تنها کشوری است که چراغ ۱۰ هزار خانه را با انرژی اتمی روشن میکند، هرچند با برجام ترمز دستی این تکنولوژی کشیده شد اما کشورهای غربی بدانند اگر زیرآب برجام را بزنند با قدرت و سرعت بیشتری برمیگردیم.
تسنیم: جواد لاریجانی در نشست هماندیشی نقش دادسرا در حفظ حقوق متهمان و حقوق شهروندی که با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: نقطه مرجع برای ما انقلاب اسلامی است و از این انقلاب میتوان به دو نتیجه مهم پی برد که نخست بنای یک نظام مدنی و سیاسی جامع براساس عقلانیت اسلامی بود و دومین مسئله که با انقلاب ما کلید خورد مسئله بیداری اسلامی در بیرون از مرزهای کشور است.
وی اضافه کرد: در اوایل انقلاب خیلیها نسبت به پا گرفتن یک نظام مدنی و سیاسی براساس اسلام شک داشتند. مثلاً مرحوم بازرگان معتقد بود کلاً این پروژه غلط است میتوانیم نظام مدنی سوئیس را برداریم و زنا و شرب خمر را از آن حذف و استفاده کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: گروه دیگری معتقد بودند که با این نظام سیاسی و مدنی ایران چند سال دیگر از کابل هم عقب میافتد؛ اما حالا بعد از بیش از سه دهه کشورهای غربی مانند آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان چشمانشان را باز کردند و دیدهاند که پیشرفتهترین کشور خاورمیانه در علم و تکنولوژی ایران است.
لاریجانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همین الان تنها کشوری است که 10 هزار خانه آن چراغ خود را با انرژی اتمی روشن میکند و این تکنولوژی هرچند با برجام ترمز دستیاش کشیده شده اما از بین نمیرود و دوباره شروع میشود.
وی خطاب به کشورهای غربی گفت: به کشورهای غربی توصیه میکنم زیرآب برجام را نزنند چون اگر برگردیم با سرعت بسیار بیشتری برخواهیم گشت.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بیشترین تأثیر را بر مردم سایر کشورها داشته است، گفت: پروژه عظیم از بین برد مقاومت مقابل رژیم صهیونیسنی و مسئله تکه پاره کردن سوریه امروز شکست خورده و همه میدانند ایران عامل شکست برنامه صهیونیستها بوده است.
لاریجانی گفت: امروز چنین قدرتی در دنیا ظهور کرده و کشورهای غربی معتقدند یک غول متولد شده است و برایشان وحشتناک است. اسلام براساس بصیرت است. مهمترین مفهوم و تفکر اسلامی خداست و همین مفهوم نیز باید براساس بصیرت باشد. لذا اساس تفکر اسلامی ما بصیرت است و بصیرت مبتنی بر فهم درست از وضعیت است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه به موانع فهم درست از وضعیت اشاره کرد و گفت: یکی از این موانع موضوع دسترسی آسان به اطلاعات است.
لاریجانی به بیان خاطرهای در خصوص وارد شدن اینترنت به ایران در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: زمانی که اینترنت میخواست وارد ایران شود بین من و مهندس غرضی وزیر وقت مخابرات اختلاف بود. زیرا مهندس غرضی میگفت اینترنت همین فکس است و من میگفتم فکس نیست. به دنبال این مسئله یک گزارش 13 الی 14 صفحهای برای حضرت آقا نوشتم و گفتم که اینترنت فکس نیست و تکنولوژی بسیار جالبی است. بعد از دو هفته معظم له هردوی ما را صدا کردند و بعد از نماز مغرب و عشا خدمت ایشان رفتیم.
وی ادامه داد: حضرت آقا سه مطلب در حاشیه گزارش من عنوان کردند که نخست این بود که این تکنولوژی مهم است و باید روی آن سرمایه گذاری شده و رها نشود. دوم اینکه این تکنولوژی می تواند برای نسل جوان ما خیلی خوب باشد و سوم اینکه از همین الان به فکر آلودگیهای این تکنولوژی باشیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: یکی از مسائلی که امروز در دنیا وجود داد امکان ذهنسازی است و با توجه به تکنولوژیهای موجود ما هم میتوانیم مسائل خود را در دنیا مطرح کنیم.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه ما در جمهوری اسلامی همواره باید دغدغه نظام را داشته باشیم گفت: حضرت امام خمینی(ره) مصر بودند که تجربه انقلاب ما کشوری یا سرزمینی نیست بلکه باید حتما به بیرون از مرزها برود.
وی ادامه داد: اینکه حساس باشیم راجع ما چگونه فکر می کنند خیلی مهم است. اوایل انقلاب من و آقای ظریف لیبرال بودیم و اصلاحطلبان امروزی سوپررادیکال بودند. اینها معتقد بودند که با سازمان ملل هیچگونه مراودهای نداشته باشیم و یک عده نیز میگفتند باید مراوده داشته باشیم. ما این دو دیدگاه را نوشتیم و خدمت حضرت امام بردیم که ایشان فرمودند هردوی این تفکرات غلط است و ما باید در مجامع بین المللی حضور پیدا کنیم و داهیانه از تجربه خود دفاع کنیم.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ادامه با اشاره به مسئله حقوق بشر در دنیای امروز گفت: حقوق بشر مسئلهای است که فرهیخته ترین متون بین المللی درمورد آن وجود دارد و از لحاظ ساختار ادبیات، متون نوشته شده درباره این موضوع جزو بهترین در سطح بین الملل است.
لاریجانی با بیان اینکه در مسائل حقوق بشر سه دوره در سطح جهان وجود دارد گفت: دوره اول که تحت عنوان نسل اول اسناد حقوق بشری یاد میشود درباره مسائل اقتصادی و اجتماعی است که توسط متفکران لیبرال سکولار تهیه شده و دقیقا در زمانی بود که جهان اسلام و بسیاری از کشورهای دنیا خواب بودند.
وی افزود: نسل دوم اسناد سازمان ملل در خصوص حقوق بشر مربوط به مکانیزمهایی مانند پیگیری و تنبیه است. مانند مکانیزم گزارشگری که به تدریج شکل گرفت. یا مکانیزم یو پی آر که ایران در آن نقش داشت.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با بیان اینکه مکانیزم یو پی آر یعنی اینکه همه کشورها با یک سیستم بدون تبعیض در معرض ارزیابی حقوق بشری قرار بگیرند، گفت: نسل سوم اسنادی است که به معنای جدید زندگی مفهوم میدهد و اینجا همانجایی است که ما با تمام نیرو حضور داشته باشیم.
لاریجانی با اشاره به مفهوم خانواده در نسل سوم اسناد بشری گفت: کشورهای غربی در همان اوایل معتقد بودند که زن و شوهر خانواده تشکیل نمیدهد و الان میگویند خانواده میتواند همجنسگرایی باشد. یا در مورد مفهوم شکنجه معتقدند هرگونه مجازات بدنی شکنجه است درحالی که شکنجه اعمال زور برای گرفتن چیزی است.
وی همچنین به مسئله اعدام اشاره کرد و گفت: معتقدم در سال 2019 مسئله توقف اعدام در دنیا اجباری شود.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: در کشور ما به علت اینکه قانونی داریم که مجازات اعدام را در سطح نسبتاً زیادی در خصوص مواد مخدر تجویز میکند وضعیت به گونهای شده که از نظر تعداد اعدامها دومین یا سومین کشور به شمار میرویم و همین مسئله باعث شده قصاص که یک حکم نورانی است زیر سوال برود.
لاریجانی افزود: متأسفانه امروز حکم قصاص که یک حکم نورانی است در زیر تعداد بهمنوار اعدام محکومان مواد مخدر زیر سوال رفته و این برای نظام ما مناسب نیست و باید قانون را بازنگری کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید در تدوین نسل سوم انساد حقوق بشری سرمایه گذاری بسیار وسیعی انجام دهیم افزود: جهان شمولی اسناد سازمان ملل به این معنا نیست که مدل زندگی غربی بهترین مدل است؛ به عبارتی بزرگترین حق را از ما بگیرند و یک شکلات دسته دار به ما بدهند و بگویند با آن خوش باشید.
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]