واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تخت روانچی: به طور کامل از اجرای برجام رضایت نداریم
به طور کامل از اجرای برجام رضایت نداریم و دلیل آن هم این است که دولت آمریکا آن طور که باید به وظایف خود عمل نکرده و برجام از دید کاملاً موفقیتآمیز نبوده است.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: به طور کامل از اجرای برجام رضایت نداریم و دلیل آن هم این است که دولت آمریکا آن طور که باید به وظایف خود در اجرای برجام عمل نکرده است.
به گزارش فارس، مجید تخت روانچی بعد از ظهر امروز در نخستین همایش تجاری مشترک ایران و ایتالیا به سابقه روابط سیاسی ایران و ایتالیا اشاره کرد و گفت: اکنون بیش از 200 سال است که با ایتالیا روابط سیاسی داریم و این کشور یکی از دوستان نزدیک ما در اروپا محسوب میشود که هیچ مشکلی برای گسترش روابط تجاری با ایتالیا نمیبینیم.
وی با اشاره به اینکه تا چند سال پیش روابط تجاری کشورمان با ایتالیا به 7 میلیارد دلار هم رسیده بود، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل تحریمها این رقم کاهش یافت و اکنون با فضای رقابتی جدیدی که در ایران بوجود آمده شرکتهای خارجی مایلند در حوزههای صنعتی، کشاورزی، حمل و نقل، مخابرات و عرصههای دیگر با ایران همکاری کنند.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان به این نکته اشاره کرد که با توجه به چهارچوبهای اقتصاد مقاومتی مایلیم که همکاری با کشورهای دیگر در قالب سرمایهگذاری مشترک و انتقال فناوری باشد و علاوه بر آنکه بازارهای داخلی را مد نظر قرار میدهیم نگاهی هم به بازارهای کشورهای پیرامونمان داشته باشیم.
روانچی اظهار داشت: علیرغم ناامنیهای کشورهای اطراف ایران و مشکلاتی که تروریستها در خارج از کشورمان ایجاد کردهاند اما ایران منطقهای امن و با ثبات برای سرمایهگذاری محسوب میشود مضاف بر آنکه دارای منابع غنی بوده و از نظر جغرافیایی موقعیت مناسبی دارد.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که دولت و مجلس نیز پس از پسابرجام سعی کردهاند قوانین مناسبی را با عنوان تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی در ایران ایجاد کنند چرا که ما قوانین خوبی در این زمینه داریم و اکنون نیز قانون مبارزه با پولشویی در مجلس به تصویب رسید که به تائید شورای نگهبان هم رسیده است. همچنین بحث معافیتهای مالیاتی برای سرمایهگذاران و ایجاد شرایط مفید در این زمینه وجود دارد.
به گفته این مسئول در وزارت امور خارجه، ایران میتواند هاب اقتصادی منطقه باشد که علاوه بر بازار داخل بازار کشورهای اطراف را نیز هدف قرار میدهد.
تخت روانچی به گزارش صندوق بینالمللی پول در سال 2015 اشاره کرد که تائید میکند ایران نوزدهمین اقتصاد دنیاست که با ظرفیتهای موجود میتواند همکاریهای اقتصادی خوبی با کشورهای دیگر داشته باشد.
وی خطاب به طرف ایتالیایی و دیگر کشورهای اروپایی گفت: همکاریهای مالی از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که همکاریهای بانکی نقش مهمی را در این میان ایفا میکند و بانکهای اروپایی باید توجه داشته باشند که بیش از حد «مته به خشخاش گذاشتن» سبب از بین رفتن فرصتها میشود چرا که برخی از بانکها از وضعیت لغو تحریمها و مبادلات بانکی با ایران چشمانداز درستی ندارند.
مجید تختروانچی بعدازظهر امروز در نخستین همایش تجاری مشترک ایران و ایتالیا در پاسخ به فعالان اقتصادی که وضعیت اجرای برجام به کجا رسید و چقدر از مشکلات اقتصادی را حل کرده است، گفت: به طور کامل از اجرای برجام رضایت نداریم و دلیل آن هم این است که دولت آمریکا آن طور که باید به وظایف خود عمل نکرده و برجام از دید کاملاً موفقیتآمیز نبوده است.
وی تصریح کرد: در اجرای برجام محافظهکاری بانکهای بزرگ اروپایی وجود دارد و همه چیز دست به دست هم داده تا به طور کامل در زمینه بانکی همکاریهای لازم را مشاهده نکنیم.
در ادامه وینچنزو آمندولا معاون وزیر خارجه ایتالیا نیز در توضیح بیشتر این موضوع گفت: روابط بینالمللی بانکها ورای این موضوع است و باید فرصت دهیم تا مدیریت لازم در این زمینه انجام شود.
و یافزود: ما در این رابطه میتوانیم صحبت کنیم تا راهکاری برای مدیریت این موضوع پیدا کنیم.
به گفته معاون وزیر خارجه ایتالیا باید منتظر آینده سیاسی آمریکا بود تا ببینیم، خانم کلینتون روی کار میآید یا آقای ترامپ.
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در تکمیل این موضوع گفت: از 180 هیأت خارجی که به ایران آمدهاند 40 تا 50 هیأت به طور مستقیم به اتاق بازرگانی آمدهاند، اما نتیجه، آنطور که میخواستیم نشد.
وی اضافه کرد: با وجود مذاکراتی که انجام شده مشکلاتی وجود دارد که مهمترین آن مسائل بانکی است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 16 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]