واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
عبدالله ناصری: چرا اصلاحطلبان به ریاست عارف اصرار دارند؟
بدست آوردن کرسی ریاست مجلس توسط آقای عارف در واقع تکمیل پروژه و مرحله قبل است؛ اما از دست دادن آن به معنای شکست در مرحله سوم است که البته باز هم اصلاح طلبان با توجه به پیروزی در دو مرحله قبل در مجموع دو بر یک پیروز شده اند.
روز نو : بحث انتخاب ریاست مجلس دهم به روزهای حساس خود نزدیک می شود. بخشی از اصولگرایان که در انتخابات هفت اسفند نه تنها از لاریجانی حمایت نکردند بلکه حتی با ارسال نامه برای مردم قم به نوعی خواستند به وی رای ندهند، اکنون به صورت علنی یا در لفافه از ریاست لاریجانی بر مجلس دهم حمایت می کنند. به نظر می رسد سه سوال اساسی درباره رقابت اصلاح طلبان و اصولگرایان در موضوع ریاست مجلس آینده وجود دارد. اول آنکه هدف این دو جناح سیاسی از رقابت برای کرسی ریاست مجلس آینده چیست؟ دوم آنکه اگر گزینه آنها رئیس مجلس شود چه چیزی بدست می آورند و سوم آنکه اگر گزینه آنها رئیس مجلس نشود چه چیزی از دست می دهند؟
به گزارش روز نو، عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: «هدف اصلاح طلبان از ورود به رقابت برای کرسی ریاست مجلس صرفا معطوف به مجلس است. اصلاح طلبان با توجه به تغییر و تحولی که در جامعه رخ داده و پیامی که جامعه به بخش هایی از حاکمیت اعلام کرده در صدد هستند این پروژه تغییر را با تغییر مدیریت مجلس دهم تکمیل کنند.»
وی ادامه داد: «اصلاح طلبان معتقدند انتخابات اخیر در واقع انتخاباتی سه مرحله ای بود که مرحله اول آن در هفت اسفند و مرحله دوم آن در ده اردیبهشت و مرحله سوم نیز تعیین مدیریت مجلس است که به همین دلیل با تمام توان سعی در به کرسی نشاندن آقای عارف برای ریاست مجلس دارند تا این پروژه را تکمیل کنند.»
وی افزود: «البته مرحله سوم با دو مرحه قبل این تفاوت را دارد که این رقابت در داخل مجلس و میان 290 نماینده مجلس صورت می گیرد. لذا هدف اصلاح طلبان از ورود به رقابت برای کرسی ریاست مجلس صرفا عملی کردن اراده مردم برای تغییر است که دو مرحله قبل آن توسط مردم و مرحله سوم توسط نمایندگان آنها در مجلس صورت خواهد گرفت.»
ناصری در پاسخ به این سوال که اگر عارف رئیس مجلس شود، اصلاح طلبان چه چیزی بدست می آورند و اگر نشود چه چیزی را از دست می دهند؟، گفت: «اصلاح طلبان از این منظر که چیزی بدست آورند به بحث ریاست آقای عارف نگاه نمی کنند. اصلاح طلبان به دنبال پاسخ به انتظار اجتماعی هستند و جامعه نیز این فهم را دارد که این مرحله نیز مانند دو مرحله قبلی رقابتی است و پیش بینی بنده هم این است که دو نامزد در صحن علنی با یکدیگر رقابت خواهند کرد.»
وی ادامه داد: «بدست آوردن کرسی ریاست مجلس توسط آقای عارف در واقع تکمیل پروژه و مرحله قبل است؛ اما از دست دادن آن به معنای شکست در مرحله سوم است که البته باز هم اصلاح طلبان با توجه به پیروزی در دو مرحله قبل در مجموع دو بر یک پیروز شده اند.»
وی افزود: «اصلاح طلبان قطعا از این فضا استفاده می کنند تا بر فضای انتخابات سال 96 تاثیرگذار باشند و دوم اینکه اگر حتی آقای عارف رئیس مجلس نشدند سامان نسبتا خوبی که شکل گرفته و بخش اعظمی از نیروهای مجلس با نگاه به منافع ملی و اولیت های کشور به مجلس ورود کرده اند در چهار سال نمایندگی با همین نگاه فعالیت های خود را ادامه دهند.»
ناصری تصریح کرد: «لذا اگر خدای نکرده آقای عارف رئیس مجلس نشوند اصلاح طلبان چیزی را از دست نمی دهند چراکه دو مرحله قبل را با پیروزی پشت سر گذاشته اند. موضوع مهم تداوم ائتلافی است که در فضای عمومی کشور میان نامزدها شکل گرفت و اینکه در دوره چهار ساله با ریاست هر فردی در مجلس این نگاه که معطوف به منافع ملی است ادامه یابد. یعنی پیروزی یا شکست یک فرد موجب انشقاق و شکاف در عرصه سیاسی مجلس و نخبگان جامعه نشود.»
منبع: فرارو
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]