تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسادت نمى ورزد، منافق حسادت مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830619506




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

همه مجلس، رییس آن نیست


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: همه مجلس، رییس آن نیست
فراموش نکنیم رییس مجلس نه برای 4 سال که برای یک سال انتخاب می شود و چنانچه نمایندگان از عملکرد یک ساله رییس راضی نباشند می توانند در سال بعد تصمیم دیگری اتخاذ کنند.
به گزارش نامه نیوز، بحث ریاست مجلس شورای اسلامی این روزها یکی از بحث‌های داغ سیاسی کشور است. هر دو جناح اصلاح طلب و اصول‌گرا به دنبال فرستادن نامزد خود به جایگاه ریاست مجلس هستند. این تلاش‌ها نشان می‌دهد که هر دو جناح سیاسی کشور بر این باور هستند که تنها از جایگاه ریاست مجلس می‌توانند تاثیر گذار باشند.
نکته‌ای که به نظر می‌رسد هر دو جناح به آن توجه نمی‌کنند این مسئله است که تاثیرگذاری در مجلس فقط به رئیس پارلمان خلاصه نمی‌شود. مجلس متشکل از 290 نماینده است که یکی از آنها رئیس مجلس است. رئیس مجلس با توجه به جایگاهی که در قوه مقننه دارد قطعا از مزایای بیشتری نسبت به دیگر نمایندگان برخوردار است و می‌تواند تاثیر مستقیم و غیر مستقیم بر رای نمایندگان داشته باشد اما او تنها کسی نیست که می‌تواند در مجلس تاثیر گذار باشد. هستند نمایندگانی که در صحن علنی می‌توانند بیشتر از رئیس مجلس قدرت نمایی کنند.
دو نمونه در این باره یکی محمد رضا باهنر در سه مجلس نهم و هشتم و هفتم و بهزاد نبوی در مجلس ششم است. باهنر هیچگاه به کرسی ریاست مجلس نرسید اما توانست خود را به عنوان مرد"لابی‌های" مجلس معرفی کند. او در هنگام تصمیمات مهمی مانند رای اعتمادها، سوال‌ها، استیضاح‌ها و رای گیری‌ها نقش مؤثری داشت و با هنر لابی‌گری خود، نظر نمایندگان را با خود همراه می‌کرد. در همین ارتباط نائب رئیس مجلس نهم در یک جمع دانشجویی به یکی از دانشجویان که از او درباره توان لابی گری اش سئوال می کند، می گوید: «لابی یعنی مخ زنی وهم فکر کردن نمایندگان با یکدیگر؛ از این رو می توان گفت مجلس غیر از لابی کاری ندارد و کسی که بخواهد رئیس و نائب رئیس شود، باید لابی قوی داشته باشد چراکه سیاست بدون لابی جلو نمی​رود.» در مجلس ششم نیز مهدی کروبی رئیس مجلس بود اما بهزاد نبوی رهبری اکثریت مجلس را در اختیار داشت و تصمیمات مجلس ششم از زیر نظر او می‌گذشت و هیئت رئیسه می‌رفت. امروز همه نگاه‌ها به سمت صندلی سبز ریاست مجلس است در حالی که هر دو جناح از صحن علنی و راهروهای مجلس غافل شده‌اند. به راحتی یکی از این دو نامزد مطرح می‌تواند با کنار کشیدن از ماجرای ریاست مجلس، رهبری نمایندگان را در صحن علنی به عهده بگیرد و تمام تصمیمات از مسیر او بگذرد و به هیئت رئیسه بگذرد. هاشمی رفسنجانی نمونه بارز این مسئله است. او در مورد عدم حضور در جایگاه ریاست مجلس خبرگان می‌گوید که "در روزهای مهم احتیاج نیست رئیس مجلس خبرگان باشد و از جایگاه نمایندگی هم می‌تواند کار خود را انجام دهد." عارف و یا لاریجانی می‌توانند به عنوان رئیس فراکسیون اکثریت مجلس نقش مهم تری از رئیس مجلس دهم بازی کنند. به نظر می‌رسد جریان اعتدال اعم از اصلاح طلبان و اصول‌گرایان وارد بازی جریانی شده است که رقابت را در انتخابات مجلس دهم واگذار کرده است. جریان بازنده انتخابات تلاش کرد با دمیدن در آتش انتخابات ریاست مجلس، دو طرف رقابت را تهیج به حضور می‌کنند. امروز در رسانه‌های منتسب به جریان بازنده انتخابات بیش از هر سوژه دیگری به ماجرای انتخاب رئیس مجلس اشاره می‌کنند و در مطاب خود به برتری یک نامزد به نامزد دیگر می‌پردازند. انتخاب رئیس مجلس بخشی از وظایف نمایندگان در دوران نمایندگی است و تصویب طرح‌ها و لوایح و البته نظارت مهم‌ترین وظایف آنهاست و به نظر می‌رسد آنها فعلا از این مسئله غافل هستند و بدون توجه به صحن علنی به دنبال هیأت رئیسه هستند.ضمن این که فراموش نکنیم رییس مجلس نه برای 4 سال که برای یک سال انتخاب می شود و چنانچه نمایندگان از عملکرد یک ساله رییس راضی نباشند می توانند در سال بعد تصمیم دیگری اتخاذ کنند.


منبع: عصر ایران


۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن