واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 1200 مسجد تهران بدون نمازصبح
در حالي كه پايتخت به گفته رئيس مركز فعاليتهاي ديني شهرداري تهران نيازمند 4 هزار مسجد است از يك هزار و 964 مسجد موجود در پايتخت فقط در 750 مسجد براي اقامه نماز صبح باز است و لازم است با توجه به نقش بيبديل كاركرد مساجد در فرهنگسازي ديني و افزايش سلامت جامعه اين موضوع مورد توجه مسئولان متولي مساجد قرار گيرد.
نویسنده : بیژن یانچشمه
بيتوجهي برخي متوليان به استفاده نكردن از ظرفيتهاي بالقوه مساجد در طول سالهاي گذشته سبب شده است اين روند در تعداد قابلتوجهي از مساجد به يك رويه و عرف تبديل شود، در صورتي كه همواره حضور در مسجد به عنوان اولين و والاترين پايگاه سرچشمه معنوي، اجتماعي و فرهنگي از صدر اسلام مورد سفارش و تأكيد قرار گرفته است و تعطيلي برخي مساجد آن هم براي انجام واجبات شرعي جاي تأمل دارد. در اين زمينه رئيس مركز فعاليتهاي ديني شهرداري تهران در نشست خبري به خبرنگار «جوان» گفت: تهران به نسبت جمعيتش، در ميان شهرهاي كشور فقيرترين شهر در خصوص دارا بودن مسجد است و هم اكنون هزار و 964 مسجد در اين شهر وجود دارد در حالي كه بايد حداقل 4 هزار مسجد در پايتخت داشته باشيم.
حجتالاسلام و المسلمين صادقزاده با اشاره به اينكه از يك هزارو 964 مسجد موجود در پايتخت فقط در 750 مسجد براي اقامه نماز صبح باز است، گفت: باز بودن در مساجد نيازمند توجه به خادم مساجد است كه بايد به مسائل و مشكلات موجود رسيدگي شود.
وي افزود: برخي مساجد داراي چند خادم هستند كه نيم ساعت مانده به اذان صبح يكي از خادمها در مسجد را بازميكند، با اين حال تبليغ امام جماعت به نشر و تبليغ ارزشهاي اقامه نماز صبح همچون افزايش نشاط و سرزندگي ميتواند مردم را تشويق به حضور در مسجد كند.
وي با ابراز تأسف از اينكه در بسياري از مساجد براي اقامه نماز صبح بسته است، گفت: در اين زمينه اقدامات بسياري از سوي دستگاههاي متولي و ائمه جماعات صورت گرفته است تا اينكه در750 مسجد براي نماز صبح باز شده است.
حجتالاسلام و المسلمين جواد صادق زاده افزود: براي حل اين مشكل راهكاري درنظر گرفته شده تا هر روحاني كه منزلش به مسجد نزديكتر است، براي اقامه نماز صبح به مسجد محل خود برود.
وي تأكيد كرد: با در نظر گرفتن كاركردهاي مساجد و ساير اقدامات و پيگيري اين موضوع بايد به جايي برسيم تا پنج سال آينده در هيچ مسجدي بسته نباشد. رئيس مركز فعاليتهاي ديني شهرداري تهران گفت: در حال حاضر بيش از نيم قرن از عمر مساجد پايتخت گذشته است و جالب است بدانيم كه در بيشتر آنها اصول مهندسي ساخت مسجد رعايت نشده و بايد براي ايمنسازي آنها قدمهاي بسياري برداشته شود. اين در حالي است كه در حال حاضر 20مسجد در شهر داراي فرسودگي شديد هستند.
وي با اشاره به اينكه توجه به مساجد مناطق محروم در دستور كار ما قرار دارد، افزود: هم اكنون منطقه هرندي يكي از مناطق پرمسئله شهر تهران است كه در آن هنجارشكنيهاي بالايي اتفاق ميافتد. ما هر سهشنبه در مساجد آن محله جلسات برگزار كرده و براي بهبود مساجد آنجا اقدامات قابلتوجهي را انجام دادهايم، به عنوان مثال توانستيم حسينيه شيخ رجبعلي خياط را احيا كنيم.
به گفته صادقزاده هم اكنون در سراسر شهر تهران موقع نماز صداي اذان پخش ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]