تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤثّرترين وسيله جلب رحمت خدا اين است كه خيرخواه همه مردم باشى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798400711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غیردولتی کردن مدارس در دولت یازدهم مشقی علیه مردم و نظام


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: غیردولتی کردن مدارس در دولت یازدهم مشقی علیه مردم و نظام
دولت در جهت کاهش بارمالی خود فشار بر آموزش و پرورش و مردم را افزایش داده است / مقام معظم رهبري در ديدار اخير معلمان با ايشان كه به مناسبت هفته معلم امسال انجام شد، به جزئيات مسائل روز آموزش و پرورش پرداختند یكي از مواردي كه ايشان در اظهاراتشان مورد تأكيد قرار دادند...
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 


روز گذشته و در پي انتشار بيانيه بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) مبني بر هشدار نسبت به عواقب تصويب لايحه دائمي شدن قانون تأسيس و اداره مدارس و مراكز آموزشي و پرورشي غيردولتي بسیاری از رسانه‌ها و صاحبنظران، بازخواني بيانات مقام معظم رهبري در ديدار معلمان و تأكيد ايشان بر حاكميتي بودن آموزش و پرورش و انتقادشان به تبديل مدارس دولتي به غيردولتي را در دستور كار خود قراردادند. از سوي ديگر و با افزايش دامنه گمانه‌زني‌ها مبني بر قرار گرفتن وزير آموزش و پرورش در فهرست تغييرات كابينه و آغاز انتقادات به عملكرد فاني در حوزه خصوصي‌سازي در رسانه‌هاي همسو با دولت، به نظر مي‌رسد كاهش فشار بار مالي دولت در فرآيند افزايش مشاركت‌ها در آموزش و پرورش، فصل مشترك تحميل سليقه دولت همزمان به نظام تعليم و تربيت و مردم است.

مقام معظم رهبري در ديدار اخير معلمان با ايشان كه به مناسبت هفته معلم امسال انجام شد، به جزئيات مسائل روز آموزش و پرورش پرداختند. يكي از مواردي كه ايشان در اظهاراتشان مورد تأكيد قرار دادند مسئله حاكميتي بودن آموزش و پرورش و تعارض آن با نحوه واگذاري‌ها و خصوصي‌سازي فرآيند تعليم و تربيت از سوي آموزش و پرورش بود. ايشان فرموند: «آموزش‌وپرورش طبق قانون اساسي يك مسئله حاكميتي است، معنايش اين نيست كه حتماً همه‌ بارَش بايد بر دوش دولت باشد، لكن دولت بايد در مسئله آموزش‌وپرورش نقش‌آفريني كند. اينكه ما مدارس دولتي را مدام تبديل كنيم به غيرانتفاعي، معلوم نيست خيلي اين يك كار پخته درستي باشد؛ حالا اسمش مدارس غيرانتفاعي است امّا بعضي از اينها مدارس انتفاعي است، نه غيرانتفاعي؛ با آن شهريه‌هاي كذايي كه شنيده‌ام از بعضي‌ها مي‌گيرند. سطح مدارس دولتي را بالا ببريم تا رغبت خانواده‌ها به اين مدارس بيشتر بشود.»
اگرچه اين بخش از سخنان رهبر انقلاب در رسانه‌ها و در تحليل‌هاي صاحبنظران، تحت‌الشعاع مسئله آموزش زبان انگليسي در مدارس قرار گرفت، با اين حال، تذكر اين نكته از سوي معظم‌له در حالي كه دولت تمام تلاش خود را براي همراه كردن مجلس در تصويب لايحه دائمي شدن قانون تأسيس و اداره مدارس و مراكز آموزشي و پرورشي غيردولتي مي‌كند، جاي كار بيشتري دارد.
 
نفوذ افكار ضداسلامي
از سوي ديگر ديروز و بعد از گذشت دو هفته از بيانات رهبر انقلاب در ديدار معلمان، بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق (ع) در نامه‌اي خطاب به دولت و مجلس، اين بخش از گفته‌هاي ايشان را مورد بازخواني قرار داده و نگراني‌هاي جامعه نخبگاني كشور نسبت به مسئله خصوصي‌سازي فرآيند تعليم و تربيت را منعكس كرده است. در نامه بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق‌(ع) با اشاره به غيرقانوني بودن لايحه تأسيس و اداره مدارس و مراكز آموزشي و پرورشي غيردولتي، هشدار داده شده كه اين لايحه علاوه بر ناعادلانه بودن، زمينه را براي نفوذ افكار ضد اسلامي در مدارس فراهم مي‌كند.  در ابتداي اين نامه آمده است: مسئله خصوصي‌سازي آموزش‌وپرورش كه مدتي است با بهانه «كيفيت بهترِ مدارس غيردولتي نسبت به مدارس دولتي»، «كاهش بار دولت از محل مدارس غيردولتي» و «گسترش مشاركت مردم در آموزش‌وپرورش از طريق مدارس غيردولتي» مطرح مي‌‌شود، علاوه بر آنكه با نص صريح قانون اساسي و اسناد بالادستی و سیاست‌های نظام مغايرت دارد بيشتر به افسانه شبيه‌اند و از همگوني خاصي با واقعيات جامعه ايراني برخوردار نيستند.

اين تشكل دانشجويي در ادامه تصريح كرد: اين ايده‌ با عدالت آموزشي نيز در تناقض است اما ظاهراً افرادي كه همواره در راستاي اهداف خود مبني بر زمينه‌‌سازي براي اشرافيت و تجمل‌گرايي در كشورمان به دنبال توجيه و تفسير به رأي قانون هستند دراين‌باره نيز براي توجيه اين لايحه‌ ناصواب بهانه‌‌ دولتي بودن و حاكميتي بودن و تفاوت اين دو امر و ادعاي اينكه امور حاكميتي از امور دولتي متفاوت است و آموزش‌وپرورش جزو امور دولتي است و نه حاكميتي را مطرح كردند!
 
مشق غلط از روي سرمشق درست
بنابر اين گزارش و براساس ماده 8 قانون مديريت خدمات كشوري، امور حاكميتي، آن دسته از اموري است كه تحقق آن موجب اقتدار و حاكميت كشور است و منافع آن بدون محدوديت شامل همه اقشار جامعه گرديده و بهره‌مندي از اين نوع خدمات موجب محدوديت براي استفاده ديگران نمي‌شود. بر اين مبنا، امور دفاعي، قضايي، بهداشت و همچنين آموزش‌وپرورش عمومي و فني و حرفه‌اي در زمره امور حاكميتي محسوب شده‌اند.  علاوه بر اين طبق بند ل همان ماده قانوني امور حاكميتي به دليل حساسيتي كه دارند و با توجه به عمق حكمراني هر نظام، كلاً يا بعضاً قابل واگذاري به بخش غيردولتي نيست.  در ادامه اين نامه تصريح شده است: به دليل ضعف اِعمال حاكميت و عمق حكمراني در دولت يازدهم به‌ويژه در امر نظارت، حتي تجربه خصوصي‌سازي در امور غير‌حاكميتي نيز چندان مثبت ارزيابي نشده و آسيب‌هاي جدي درباره آنها قابل‌طرح است. از اين‌رو طبيعتاً ايده خصوصي‌سازي آموزش‌وپرورش با همين عنوان يا عناوين مشابه ـ ازجمله مشاركت مردم در امر آموزش ‌و پرورش، واگذاري و خريد خدمات آموزشي ـ زير سؤال است. كما اينكه متأسفانه از زماني كه مهدهاي كودك‌ مستقل شد، شاهد انحرافات بسيار در برنامه‌ها و محتواهاي ارائه‌شده در مهد‌هاي كودك‌ هستيم و امروزه اين مراكز بسيار مهم كه تربيت نسل آينده‌ ما در اين اماكن صورت خواهد گرفت، تبديل به مراكزي براي رواج بي‌ديني در نسل آينده شده است.  اين تشكل دانشجويي در ادامه نامه خود دلايلي در رد نظر مدافعان مدارس غيردولتي در خصوص كيفيت آموزش ارائه شده در اين مدارس و كاهش بار مالي دولت نيز ارائه كرده است.
 
كاهش فشار بر دولت با افزايش فشار بر وزير
هرچند اين وجه از مسئله در نامه بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق(ع) اينطور پاسخ داده شده است كه: گرچه بخشي از هزينه‌هاي آموزش در مدارس غيردولتي توسط خانواده‌ها و ساير منابع پرداخت مي‌شود، اما آيا دولت هيچ كمكي به اين مدارس نمي‌كند؟ بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه اين مدارس به صورت مستقيم و غيرمستقيم كمك‌هاي قابل‌توجهي را از دولت به صورت كمك‌هزينه يا تسهيلات دريافت مي‌كنند. جالب توجه اينكه بخشي از اين كمك‌ها به صورت رسمي در قانون مربوط نيز ذكر شده است. همچنين طبق قانون مدارس غير‌دولتي «افزايش زمينه مشاركت مردم»، مشاركت مردم و به‌ويژه خانواده‌ها به امور اقتصادي و تأمين مالي مدارس متمركز شده است كه حداقلي‌ترين سطح مشاركت به حساب مي‌آيد. در اين تفسير از مقوله مشاركت، عملاً خانواده‌هاي برخوردار و مرفه‌تر امكان «مشاركت» دارند و خانواده‌هاي كم‌بضاعت از آن بركنار مي‌مانند!

در عين حال به نظر مي‌رسد كليدواژه كاهش بار مالي دولت فصل مشترك فشارهايي باشد كه از سوي دولت همزمان به آموزش و پرورش و مردم اعمال مي‌شود و عملكرد علي اصغر فاني، وزير آموزش و پرورش برخلاف سلیقه دولت در برداشتن اين بار مالي از دوش دولت مي‌تواند يكي از دلايل قرار گرفتن وي در فهرست تغييرهاي آتي كابينه به شمار بيايد.  گفتني است اخيراً رسانه‌هاي همسو با دولت در فضايي سياسي و نه كارشناسي، انتقادات به عملكرد فاني را در دستور كار خود قرار داده‌اند، به طوري كه در همين رسانه‌ها اين وزير جزو يكي از گزينه‌هاي احتمالي تغييرات كابينه معرفي شده است. اصرار بر ادامه رياست دانشگاه فرهنگيان با حكم سرپرستي، استفاده از قدرت لابي‌گري پنهان و بدون سروصدا، عدم تحقق وعده‌هاي فاني در آغاز به كار وزارتش در ساختمان شهيد رجايي از جمله عدالت آموزشي و جذب حق‌التعليم‌ها و توزيع امكانات و تجهيزات آموزشي به‌طور عادلانه، شكست طرح بسته حمايتي، توسعه خصوصي‌سازي و مغايرت آن با عدالت آموزشي از مواردي هستند كه به اعتقاد اين رسانه‌ها عملكرد فاني در آنها نمره قبولي نمي‌گيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن