واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: هنرگردی بر فراز تپههای عباسآباد
بيست سال و سي سال پيش از اين را نميگويم، همين چند سال پيش و در گذشتههاي نه چندان دور، واژهاي بهنام عباسآباد صرفاً تپهها و تلهايي از خاك را در ذهن متبادر ميساخت كه با وجود موقعيت بسيار ممتاز جغرافيايي، هيچ جذابيت ديگري براي پايتختنشينان نداشت.
نویسنده : محسن احمدي مقدم
آن روز اگر حرفي از تبديل اين منطقه به قطب فرهنگي پايتخت و نگين شهر تهران و مقصد نخست گردشگري پايتخت و... ميزدي، واكنش چندان جالبي از سوي مخاطب پيدا نميكردي، اما امروز و در آستانه چهل و پنجسالگي تصويب قانون اجراي برنامه نوسازي اراضي عباسآباد، گنجينهاي از ظرفيتها، پتانسيلها و استعدادهاي علمي، فرهنگي و گردشگري توجه و جايگاه ويژهاي را نزد شهروندان تهراني و گردشگران داخلي و خارجي ايجاد كرده است.
امروز از فوارهها و آبنماهاي ديدني آب و آتش تا مدرسه توحيد گنبد مينا، از شگفتيهاي دلنشين پل طبيعت تا جلوههاي زيباي هنر ايراني در باغ هنر، از بوستان مشاهير ايرانزمين تا باغ موزه دفاع مقدس هشت ساله همه و همه مرزها و مسيرهايي است كه ممتاز بودن قلب تنفسي پايتخت را يادآور ميشود.
و اين در حالي است كه بهرهبرداري از زيباترين برند گردشگري شهري كشور تنها به هجدهمين ماه نزديك ميشود اما افتخارات بيشمار ملي و بينالمللي شامل جوايز جهاني خشت طلايي سازمان ملل متحد، مديريت اجرايي پروژه، جايزه ويژه 300 معمار برتر دنيا و عناوين بسيار ديگر در كنار افتخار ثبت زيباترين خاطرات و لحظات زندگي چندين و چند ميليون نفر شهروند و گردشگر داخلي و خارجي ماندگاري پل طبيعت را تأكيد ميكند.
لذت نشستن زير گنبد دوارهاي و سفر به اعماق فضاهاي بيكرانهاي چون كرات و آسمانها و كهكشانها و نماهاي كوچكي چون ساختار پيچيده مغز بشر در مركز علم و آسماننماي گنبد مينا يعني بزرگترين پلانتاريوم خاورميانه تجربه ميشود. جايي كه در طول18 ماهه بهرهبرداري دهها هزار نفر از علاقهمندان حوزه علوم نجوم و هوافضا، نخبگان علمي و دانشگاهي، دانشآموزان مقاطع مختلف تحصيلي و البته خانوادهها و گردشگران تهراني را در قالب برنامههاي متنوع نمايشي و جشنوارهاي و رصدي و... ميزباني كرده است.
ويژگيهاي خاص و ممتاز اين منطقه به همين جا ختم نميشود اگر در پهنه غربي اراضي عباسآباد، آب و آتش و بنادر و پل طبيعت و گنبد مينا و مشاهير و نوروز خودنمايي ميكند در سال 94 بزرگترين باغ فرهنگي و هنري و تفرجي كشور در پهنه شرقي اراضي جايي در كنار باغ موزه دفاع مقدس و كتابخانه ملي آماده بهرهبرداري شد.
پهنهاي كه از جنگل زيباي طالقاني آغاز و بعد عبور از باغ موزه دفاع مقدس از گذري بهنام فرهنگ، مجمعالجزاير هنري پايتخت شامل باغ نمايش، درياچه هنر، باغ كتاب، خانه شعر، خانه موسيقي و... را به نظاره مينشيني و حيرت ميكني كه اين همه زيبايي و شگفتي تنها در طول چند ماه بهدست توانمند مهندسين جوان ايراني در سال 94 به بار نشسته است.
اين همه شكوه و عظمت منطقه 560 هكتاري قلب پايتخت را در كنار امكان استفاده همه رنگهاي جامعه شهري پايتخت قرار بده تا در گذر از عباسآباد نمايشي از قوميتها و طبقات و سلايق مختلف اجتماعي را به وضوح ببيني و از روحنوازي شهروندان در طبيعت بكر و زيباي اين منطقه لذت ببري.
جلوههاي ماندگار و خاطرات بيشمار عباسآباد صرفاً به فضاهاي طبيعي و فيزيكي محدود نميشود، كالبد معنوي و بهرهبرداري فرهنگي اين منطقه از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. تا جايي كه تقريباً هيچ مناسبت و موعدي در سال نيست كه شهروندان را از برنامههاي جامع و گوناگون فرهنگي آن بهرهمند نكني.
جشنوارههاي نوروزي عيد شرقي، ضيافت باغ رمضان، عيدانههاي گنبد مينا و برگزاري همايشها و برنامهها و نمايشگاههاي متعدد علمي و فرهنگي، تنها گوشهاي از توجه ويژه عباسآباد به دلنوازي معنوي و فرهنگي اين اراضي است.
مدارس توحيد و زيباييشناسي و معرفتشناختي عباسآباد هيچگاه تعطيل نميشود و در همه روزهاي سال و ساعات روز آماده پذيرايي و ميزباني دانشآموزاني است كه ميخواهند لذت بودن كنار خانواده و ثبت لحظات دلنشين زندگي و احساس آرامش و آسايش روحي و ذهني و معنوي را در كنار آنهايي كه دوستشان دارند، سپري كنند.
عباسآباد امروز خانه زيبا، طبيعي و باطراوت هر شهروندي است كه ميخواهد دقايق و ساعاتي را جدا از تلاطمات زندگي شهري و ماشيني و نه بيرون از محيط و مساحت پايتخت كه در مركز و در كنار خانه و كاشانه خود و با دسترسي ساده و متنوع به اين همه شكوه و زيبايي سپري نمايد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]