واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ادای دین «زندیگان» به موسیقی استان استانها > زنجان -
برگزاری برنامه های مختلف موسیقی در شهرهای مختلف استان زمینه و فرصت مناسبی برای ارتباط نزدیک دوستداران هنر با این هنر فاخر باشد.
اسدالله قربان زاده- از زمانی که ارکستر زندیگان به رهبری مهندس «علی سلامپور» تشکیل شده، موسیقی در بخش های مختلف ایرانی، کلاسیک و آذری رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است. در این راستا سلامپور تلاش می کند تا علاقمندان به موسیقی را در نقاط مختلف مجذوب این هنر بکند. جمعه این هفته این ارکستر با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دفتر موسیقی ابهر در فرهنگسرای نور این شهر با خوانندگی «میثم علیگو» و «حسین ملکی» به روی سن می رود تا بار دیگر هنر، هنرمندان عرصه موسیقی این استان با ساز و نوا معرفی شود. رهبر این ارکستر در گفتگو با همشهری با پرداختن به برخی مشکلات اجرای این ارکستر، فعالیت های این ارکستر در آینده اشاره کرده است:
بیشتر اجراهای ارکستر زندیگان محدود به مرکز استان بود. با چه هدفی اجرای جدید در شهر ابهر برگزار می شود؟
تلاش این ارکستر بیشتر معطوف به معرفی اجراهای موسیقی در قالب ارکستر است و از زمان راه اندازی این ارکستر ادای دین به تک تک هم استانی ها را در برنامه داشته ایم. برای همین منظور شهر ابهر را برای اجرای برنامه جدید انتخاب کردیم. البته فروش بلیط های این ارکستر در شهرهای همجوار نیز انجام می گیرد و امید داریم با استقبال خوبی همراه باشد.
برای این اجرا چه قطعاتی را انتخاب کرده اید؟
در مدت تمرین برای این ارکستر سراغ قطعات جدید ایرانی، کلاسیک و آذری رفته ایم و دوست داریم، با تنوع قطعات انتخابی پیوند بین موسیقی و مخاطب برقرار شود. برای این ارکستر 11 قطعه موسیقی را انتخاب کرده ایم که از جمله آنها می توان به قطعه «خاک مهرآئین»، ساخته علی اکبر قربانی،« شکایت دل» تنظیم شهرام توکلی از ساخته های استان پرویز یاحقی، قطعه «دیا» ساخته استاد فرهاد فخرالدینی در بخش ایرانی است. در بخش آذری قطعه «ساری گلین» با تنظیم جدید اجرا خواهد شد. همچنین در بخش کلاسک برای نمونه قطعه «رقص مزار» شماره 5 «براند» اجرا می شود.
تا چه حد اجرای این قبیل برنامه های موسیقی می تواند ارتباط مردم با موسیقی را تنگاتنگ کند؟
تنوع در اجرای بخش های مختلف موسیقی می تواند مخاطبان را در سلایق مختلف جذب موسیقی کند. اعتقاد دارم در شهرستان ها استعدادهای مختلفی وجود دارد که برگزاری چنین برنامه های موسیقی می تواند ارتباط آنها را با این هنر نزدیک کند. برقراری ارتباط نزدیک اهالی موسیقی مرکز استان با شهرستان ها نیز از دیگر محاسن این قبیل برنامه ها است. ما در شهرستان ها استعدادهایی داریم که با راهنمایی درست و اصولی می توانند در مسیر درست چارچوب موسیقی سازی و آوازی را ادامه دهند.
آیا در برنامه های آینده از خوانندگان جدید نیز استفاده خواهید کرد؟
حضور خوانندگان اصیل موسیقی ایرانی که توانایی های بالایی دارند، جزوء برنامه های آینده این ارکستر خواهد بود. در6 ماهه نخست سال ارکستر زندیگان با آقای جبار عباسی فلاح از هنرمندان خوش صدای عرصه آواز ایرانی در مرکز استان به روی سن خواهد رفت. همچنین در شهرستان ابهر نیز چند هنرمند خوش صدا همچون داوود رحمانیان در عرصه آواز فعال هستند که همکاری آنها با ارکستر غنیمت بزرگی است.
بخشی از اجراهای این ارکستر اجرای قطعات آذری شناخته شده است که در بین عموم مردم طرفداران خاص خودش را دارد. در انتخاب خواننده قطعات آذری چه فاکتورهایی را ملاک قرار می دهید؟
بیان موزیکالیته مطلوب و اجرای درست ریتم ها مدنظر ما بوده؛ به طوری که خواننده در چارچوب ریتم اجرای درست داشته باشد. البته بخشی از این موضوع به استعداد صدایی و ژن برمی گردد. قطعات آذری ارکستر زندیگان توسط آقای ملکی در حالت موزیکال درست اجرا می شود.
برای اجرای برنامه ارکستر در شهر ابهر چه مدت اعضای گروه در تمرین بودید؟
اجرای ارکستر با قطعات جدید طبق برنامه ریزی از بهمن ماه شروع شد و اعضای گروه مطابق برنامه در محل فرهنگسرای امام (ره) مشغول تمرین بودند.
ارکستر زندیگان چه مشکلاتی دارد؟
نبود حامی مالی برای اجراهای مختلف در استان و حتی خارج استان جزوء مشکلات اصلی این ارکستر است. این در شرایطی است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در حد توان از این ارکستر و برنامه¬های آن حمایت می¬کند. از دیگر مشکلات این ارکستر نبود مدیر اجرایی است و همین امر موجب شده تا از مرحله پیدا کردن نت تا حضور نوازندگان در گروه و پیگیری های صدور مجوز و تهیه پوستر و بلیط کنسرت را خودم انجام دهم.
در انتخاب اعضای این ارکستر چه فاکتورهایی را ملاک قرار داده اید؟
اعضای این ارکستر را بیشتر جوانان علاقمند به موسیقی شکل می دهند که در نواختن ساز مخصوص خودشان مهارت لازم را دارند و بیشتر پیش اسایتد نام آشنای سازی کار کرده اند. بیشتر اعضای گروه در قالب امتحان توسط اساتید همان ساز گزینش شدند. بهمن ماه سال93 اعضای این گروه 15 نفر بودند که بعدها برخی نیز اضافه شدند. البته این نکته را نیز نباید فراموش کنم که برخی از اعضای گروه تحصیل کرده مقطع کارشناسی موسیقی هستند.
علی سلامپور در یک نگاه:
علی سلامپور متولد مرداد 1357 شهر زنجان است. او موسیقی را نزد ابراهیم لطفی،مازیار ظهیرالدینی، محمد مقدسی،کاوه سروریان و شهرام توکلی و علی رادمان فراگرفته است و
تحصیلات خود را در رشته نوازندگی و معلمی ویولن و ویولا در کشور اتریش و در دانشگاه هنرهای زیبای وین ادامه داده ایم.
سلامپور با20 سال سابقه فعالیت موسیقی هم اکنون نوازنده ارکستر موسیقی ملی و ارکستر سمفونیک صدا و سیما و ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر می باشد و در کنسرت های متعددی با رهبران ایرانی و خارجی از جمله فرهاد فخرالدینی، لوریس چکناواریان، سهراب کاشف، علی رهبری و فرانس ولسر موست همکاری داشته است. این هنرمند زنجانی از 2 سال پیش ارکستر زندیگان را تشکیل داده و کنسرت ها و اجراهای متعددی در جشنواره ها به همراه این ارکستر رهبری کرده است.
کلید واژه ها: استان زنجان - دفتر موسیقی - خانه موسیقی - موسیقی کلاسیک - زنجان - موسیقی - موسیقی سنتی -
یکشنبه 26 اردیبهشت 1395 - 16:44:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]