واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماینده ائتلاف همپیمانی ملی در پارلمان عراق در گفتوگو با فارس:برکناری «الجبوری» اولین گام در مسیر اصلاحات است
نماینده ائتلاف همپیمانی ملی در پارلمان عراق برکناری «الجبوری» را اولین گام در مسیر اصلاحات عراق خواند و گفت: گام بعدی برکناری نخستوزیر است.
«اسکندر وتوت»، نماینده ائتلاف همپیمانی ملی در پارلمان عراق در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد برکناری سلیم الجبوری را نخستین گام به سوی اصلاحات توصیف و تاکید کرد: اعتصاب نمایندگان تا برکناری نخست وزیر ادامه دارد. این نماینده عراقی گفت:سه شنبه گذشته پس از اعتراض نمایندگان به اقدام سلیم الجبوری در به تعویق انداختن جلسه رای گیری در خصوص کابینه پیشنهادی العبادی، نمایندگان با اعلام تحصن در صحن پارلمان خواستار برگزاری نشستی فوق العاده برای روز چهارشنبه شدند. وی افزود: الجبوری این جلسه را به صبح روز پنجشنبه موکول کرد و با وجود اینکه شمار نمایندگان به حد نصاب قانونی برای برگزاری جلسه رسیده بود اما او و 2 معاونش در جلسه حضور نیافتند و این اقدام، مغایر با قانون است. وتوت گفت: الجبوری قبل از این جلسه درخواست استعفای خود را ارسال کرده بود. نماینده پارلمان عراق تصریح کرد: پس از اینکه حد نصاب قانونی برگزاری جلسه پارلمان با حضور 171 نماینده کامل شد، بر اساس ماده 11 قانون اساسی که به نمایندگان در صورت عدم حضور هیات رئیسه، اجازه انتخاب نماینده برای اداره جلسه را میدهد، عدنان الجنابی که مسن ترین عضو پارلمان است، برای تصدی ریاست جلسه انتخاب شد . وی ادامه داد: بر اساس قانون اساسی عراق، در جلسه امروز شنبه قرار است رئیس پارلمان و معاون اول او انتخاب شوند. وتوت گفت: برکناری الجبوری گام نخست در مسیر اصلاحات است، گام بعدی ما برکناری حیدر العبادی است، اما برکناری رئیس جمهور همچنان در دست بررسی است. سهشنبه گذشته «حیدر العبادی» نخستوزیر عراق، فهرست وزرای جدید کابینه خود را که تکنوکرات خوانده بود تقدیم پارلمان کرد، اما پارلمان تحت فشار برخی فراکسیونها تاکنون از رای اعتماد به این فهرست امتناع کرد که با اعتراض و تحصن شماری از نمایندگان همراه شد. نمایندگان اعتصابکننده خواستار کنارهگیری سران سه گانه (نخستوزیر، رئیس مجلس و رئیسجمهور) از قدرت شدند و این درخواست آنها به امضای 170 نماینده رسید، امضاءکنندگان به تاخیر در رایگیری برای تایید یا رد کابینه عبادی معترض هستند.
به عبارت دیگر، علت ظاهری این همه تلاطم سیاسی در بغداد، فاقد هرگونه اهمیتی است و علت واقعی، جنگ پنهان قدرت میان جریانهاست و به نظر میرسد که برخی از این جریانها میخواهند از خط قرمز (قانون) بگذرند، البته، برخی از فراکسیونهای مجلس به ترکیب کابینه جدید عبادی اعتراض دارند.
جریانهای نزدیک به دولت میگویند نخستوزیر برای شکلگیری کابینه خود، دموکراتیکترین روشها را به کار برده و اصل را بر کارآمدی و سلامت نفرات جدید قرار داده است. در هر صورت، پنجشنبه گذشته نمایندگان معترض که شمار آنها 171 نفر بود، «سلیم الجبوری» رئیس پارلمان را برکنار و به جای وی، «عدنان الجنابی» را به عنوان رئیس موقت پارلمان منصوب کردند.در این جلسه مجلس، نمایندگان مجلس اعلا، بدر، مستقلها و اکثر نمایندگان ائتلاف کردستان عراق حضور نداشتند.
دفتر الجبوری اما در واکنش به این اقدام نمایندگان، اعلام کرده که جلسه نمایندگان مجلس حد نصاب لازم را نداشته و اقدام آنها خلاف قانون اساسی است.
الجبوری نیز گفته در واکنش به برکناریاش، به دادگاه فدرال شکایت خواهد کرد.در میان گروههای سیاسی عراق هم، «عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، از درخواست نمایندگان برای کنارهگیری رؤسای سه قوه انتقاد کرده است.«اسامه النجیفی» رئیس سابق پارلمان عراق نیز جانب سلیم الجبوری را گرفته و از نمایندگان خواسته به کابینه جدید عبادی رای اعتماد بدهند. انتهای پیام
95/01/28 :: 13:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]