تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830027439




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معطلي400هزار جوان در صف دريافت وام 3ميليوني


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معطلي400هزار جوان در صف دريافت وام 3ميليوني
36هزار ميليارد تومان سود سپرده‌هاي قرض‌الحسنه مردم در بانك‌ها كجا هزينه مي‌شود؟ / از همان روزي كه دولت اعلام كرد براي حمايت از خودروسازان و توليدكنندگان داخلي قصد دارد بودجه عظيمي را به نام وام خريد خودرو و لوازم خانگي در اختيار مردم قرار دهد، تمام جامعه فرياد برآوردند كه...
نویسنده : محمدرضا هاديلو 


از همان روزي كه دولت اعلام كرد براي حمايت از خودروسازان و توليدكنندگان داخلي قصد دارد بودجه عظيمي را به نام وام خريد خودرو و لوازم خانگي در اختيار مردم قرار دهد، تمام جامعه فرياد برآوردند كه اين نوع حمايت فقط به يك بازي مي‌ماند و هيچ كمكي به اقتصاد جامعه نخواهد كرد. ضمن اينكه اولويت‌هاي مهم‌تري مثل ازدواج و اشتغال جوانان وجود دارد و مي‌توان برنامه‌هاي بهتر و كارآمدتري آماده كرد تا نتايج آن ملموس و تأثيرگذار باشد و دولت اگر واقعاً به فكر اقشار جامعه است، مي‌تواند كار را از جاهاي ديگري شروع كند. البته با وجود تمام انتقادها، در شرايطي دولت كار خودش را كرد و با پرداخت حدود 7هزار و 400 ميليارد تومان بابت فروش محصولات خودروسازان و لوازم خانگي وانمود كرد هم مردم و هم توليدكنندگان را راضي كرده، كه طبق آمار بانك مركزي در سال 94، بيش از 400 هزار نفر در صف دريافت وام ازدواج معطل مانده‌اند.  حالا و كمتر از چند ماه بعد از اين ماجرا و براي افزايش وام ازدواج جوانان از 3ميليون تومان به10ميليون، بانك‌ها ادعا مي‌كنند كه به سد بي‌پولي خورده‌اند و بانك مركزي هم به خاطر نداشتن پول كافي ترجيح مي‌دهد با سنگ‌اندازي و ايجاد شرايط سخت براي وام‌گيرندگان كاري كند تا آنها از دريافت اين رقم ناچيز منصرف شوند. با اين حال روز گذشته نمازگزاران تهراني در اعتراض به چگونگي اعطاي وام ازدواج به جوانان راهپيمايي كردند و خواستار رسيدگي دولت به بازي ناعادلانه بانك‌ها با جوانان شدند.

وقتي مجلس مصوب كرد تا در بودجه 95 وام ازدواج از محل سپرده‌هاي قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاري بانك‌ها از 3 ميليون تومان به 10ميليون افزايش يابد، دوباره صداي اين بنگاه‌هاي اقتصادي بلند شد كه «نداريم و نداريم و نداريم.»

نداريم‌هاي بانك‌ها در حالي گوش جامعه را مي‌آزارد كه بررسي آمار ازدواج در كشور نشان از وضعيتي بحراني در اين حوزه دارد. اين آمار كه توسط مصباحي‌مقدم، نماينده مردم تهران و از پيشنهاددهندگان ماده افزايش مبلغ وام در بودجه قرائت شد، حكايت از آن دارد كه تعداد ازدواج در كشور طي پنج سال اخير كاهش شديدي داشته و از حدود 900 هزار در سال 89 به 680 هزار در سال 94 رسيده است.
بر همين اساس بانك‌ها كه با سرمايه همين مردم - و وجود منابع قرض‌الحسنه متعدد كه طبق آمار بيش از 100 هزار ميليارد تومان برآورد شده است - همواره بر طبل نداري مي‌كوبند و زار مي‌زنند كه منابع لازم براي افزايش وام‌ها را ندارند. نمايندگان مجلس و پيشنهاددهندگان اين قانون نيز مبتني بر كارهاي كارشناسي، اين مصوبه را لازم ‌الاجرا دانسته و منابع آن را براي بانك‌ها موجود مي‌دانند. اما جالب اينجاست كه پس از تصويب و نهايي شدن اين ماده قانوني در بودجه سال 95 توسط مجلس، بانك مركزي مخالفت خود را آغاز كرده و آنچه شنيده‌ها از آن حكايت دارند  آن است كه بانك مركزي بنا دارد از طريق شوراي نگهبان اين ماده را از بودجه حذف كند.
 
صداي مردم هم درآمد
روز گذشته و پس از اقامه نماز جمعه تهران، برخي نمازگزاران در اعتراض به نحوه اعطاي وام‌هاي ازدواج از سوي بانك‌ها به جوانان، راهپيمايي كردند.

معترضين با در دست داشتن تابلو نوشته و سر دادن شعارهايي از دولت خواستند نحوه اعطاي اين وام‌ها را اصلاح كند و در مقابل اقدام بانك‌ها واكنش نشان دهد.  روي يكي از تابلونوشته‌ها با اشاره به مقاومت بانك‌ها در واگذاري وام ازدواج به جوانان نوشته شده بود «بانك‌ها علي رغم اينكه از منابع مالي فراواني برخوردارند اما از دادن وام خودداري مي‌كنند.»

برخي معترضين هم معتقد بودند وام‌هاي قرض‌الحسنه 60 ميليوني در حالي در اختيار مديران قرار مي‌گيرد كه وام ازدواج، تنها 3ميليون تومان است.  آنها همچنين به مهلت بازپرداخت 200 ماهه براي وام مديران و 36 ماهه براي وام ازدواج اعتراض داشتند.

راهپيمايان مي‌گفتند 450هزار نفر در صف دريافت وام ازدواج هستند اما بانك‌هايي كه با پول مردم سود مي‌كنند، در دادن اين وام‌ها كارشكني كرده‌اند.
 
چرا بانك‌ها پاسخگو نيستند
بانك‌ها در شرايطي از كمبود اعتبار براي پرداخت وام‌هاي 10ميليوني صحبت مي‌كنند كه همگان واقفند آنها در پرداخت وام‌هاي 3ميليوني هم از آوردن هر نوع بلايي بر سر جوانان دريغ نمي‌كردند.

البته مروري بر متن ماده مصوب مجلس و همچنين آمار نظام بانكي نشان مي‌دهد كه ادعاي بي‌پولي بانك‌ها دروغي بيش نيست و آنها امكان اعطاي وام ازدواج 10 ميليون توماني به زوجين را دارند.

محمدرضا پورابراهيمي، عضو كميسيون اقتصادي مجلس در پاسخ به اظهارات دولتي‌ها مبني بر نبود منابع در نظام بانكي گفته، مدنظر نمايندگان مجلس، استفاده بانك‌ها از سپرده‌هاي قرض‌الحسنه جاري در اعطاي وام قرض‌الحسنه، به ويژه وام قرض‌الحسنه ازدواج است كه اين در متن ماده مصوب نيز آمده است. در واقع عمده مخالفت بانك مركزي با ماده مصوب از اين جهت است، چراكه تا به حال سپرده‌هاي قرض‌الحسنه جاري، به عنوان يك رانت بزرگ در اختيار بانك‌ها بوده و بانك‌ها از محل آن سودهاي بسياري كسب مي‌كردند اما طبق اين قانون موظف شدند كه بخشي از آن را به صورت قرض‌الحسنه وام بدهند. طبق آمار بانك مركزي، بانك‌ها بيش از 70 هزار ميليارد تومان سپرده قرض‌الحسنه جاري از مردم با نرخ صفر دريافت كردند كه براي‌شان هيچ هزينه‌اي نداشته و اين منابع را با نرخ‌هاي بالا وام مي‌دهند و به دليل خلأ قانوني و انحصاري كه داشته‌اند، تاكنون از محل آن كسب سود مي‌كردند.

بانك‌ها از محل سپرده‌هاي قرض‌الحسنه پس‌انداز كه حجم آن 36 هزار ميليارد تومان است، حدود 34 هزار ميليارد تومان آن را به صورت قرض‌الحسنه وام داده‌اند اما در كمال ناباوري به گفته مسئولان بانك مركزي، بيش از 10 هزار ميليارد تومان از آن را به مديران و كاركنان خود در شرايطي ناعادلانه وام داده و در اين زمينه تخلف كرده‌اند. در مقابله با اين تخلف، بانك مركزي اقدام خاصي جز نامه‌نگاري انجام نداده است و بانك‌ها و بانك مركزي هم هيچ‌گاه به اين تخلف بزرگ و لزوم جبران آن اشاره نمي‌كنند و فقط مي‌گويند كه منابع نداريم!
 
جوانان زير چرخ بروكراسي بانك‌ها
اين يك حقيقت است كه در حال حاضر بسياري از آسيب‌هايي كه جامعه را تهديد مي‌كنند، نشئت گرفته از تجرد نسل جوان است. شايد ترويج ازدواج و مشوق‌هايي مانند دادن وام در اين زمينه بتواند گام بزرگي در جهت پيشگيري از برخي معضلات اساسي در حوزه فرهنگ باشد.

وقتي دولت از اعتدال صحبت مي‌كند بايد تدبيري براي آن بينديشد. نمي‌توان جوان و نيازها و دنياي سراسر شور و هيجان و خواسته‌هايش را ناديده گرفت و با طرحي كاغذي از او خواست تا احساس اميد و آرامش كند.

هم اكنون جواني كه منتظر ازدواج است فاقد اعتدال لازم در فضاي جسمي و روحي خودش مي‌باشد. هرچند قرار بود براي مديريت اين شرايط تدبيري صورت بگيرد و اميدي ايجاد شود كه بخشي از اين تدبير به وام‌هاي 10 ميليون توماني باز‌مي‌گشت. اما سؤال اينجاست كه چقدر بايد به وامي كه هنوز در گيرودار پرداخت مانده و معلوم نيست در صورت رسيدن به دست جوانان، نسبت به تورمي كه در بازار وجود دارد، چقدر مي‌تواند حلال مشكلات و تأمين‌كننده هزينه‌هاي جاري باشد، دل‌خوش كرد.

در همين رابطه معاون سابق وزارت ورزش و جوانان با انتقاد از ارائه نشدن وام ازدواج به جوانان گفت: «بانك‌ها در پيچ و خم‌هاي دريافت وام ازدواج شرايطي ايجاد مي‌كنند كه بسياري از جوانان از گرفتن آن منصرف مي‌شوند و زير چرخ بروكراسي بانك‌ها تحقير مي‌شوند.»

محمدباقر پيشنمازي ادامه داد: «بانك‌ها صرفاً از منظر خودشان محاسبه و تصميم‌گيري مي‌كنند و به چيزي غير از منافع خود فكر نمي‌كنند، در مورد اعطاي وام‌ 25 ميليوني خودرو هم چون براي بانك‌ها خيلي سودآوري داشت چنين تسهيلاتي فوراً در اختيار قرار گرفت اما در مورد وام ازدواج چون كارمزد پايين‌تري دارد و براي بانك‌ها سودآور نيست تمايلي براي اعطاي وام ندارند.»

در تأييد اين گفته‌ها، يكي از توليدكنندگان لوازم خانگي با بيان اينكه منابع مالي طرح فروش اعتباري كالا نصيب فروشگاه‌ها مي‌شود نه توليدكنندگان، گفت: «بانك‌ها اسناد مازاد توليدكنندگان را به عنوان وثيقه براي گشايش ال‌سي نمي‌پذيرند.»

محمدحسن قهاري در گفت‌وگو با يكي از خبرگزاري‌ها با بيان اينكه طرح عرضه كالا با كارت اعتباري با هدف حمايت از توليد داخل مطرح شد و قرار بود 4هزار و 200 ميليارد تومان اعتبار مالي به بخش توليد تزريق شود تا محصولات موجود در انبار توليد‌كنندگان به فروش برسد، ادامه داد: «اين در حالي است كه هم اكنون اعتبار كارت‌هاي فروش اعتباري كالا به سمت فروشگاه‌ها هدايت شده و توليدكنندگان مبلغي از اين بابت دريافت نمي‌كنند. در نتيجه اين منابع مالي صرف واردات كالاهاي چيني خواهد شد.»

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن