تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830883722




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهارت «نه گفتن» سدی محکم در برابر شیوع اعتیاد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مهارت «نه گفتن» سدی محکم در برابر شیوع اعتیاد
کد خبر: ۵۸۶۲۸۲
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶ - 04 May 2016


استاد دانشکده علوم اجتماعی پردیس تهران در رابطه با رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت : باید مهارت ابزاری " نه گفتن " در برابر مصرف مواد مخدر صنعتی و قرصهای روان گردان در یک اطلاع رسانی گسترده و همگانی بویژه قشر کودک و نوجوان آموزش داده شود.

به گزارش ایسنا، محمد نواب‌زاده افزود: 80 درصد شیوع استعمال مواد مخدر به شکل صنعتی و شیمیایی ناشی از آن است که نوجوانان و جوانان ما از دوران کودکی با مهارت ابزاری نه گفتن بیگانه هستند.

وی با بیان اینکه مبارزه اجتماعی با مواد مخدر، ضرورت بسیار به آموزش مهارت های زندگی را می طلبد، اظهار کرد: باید به فرزندانمان نه گفتن را بیاموزیم، روزی که فرزند ما در معرض تعارف مصرف مواد مخدر قرار می‌گیرد باید بتواند در برابر فشار و اصرار دوستانش مقاومت کند.

این کارشناس اجتماعی ادامه داد:بعضی نوجوانان برای نه گفتن خجالت می‌کشند و همین مساله آنها را در معرض خطر اعتیاد و سایر آسیب‌ها قرار می‌دهد، والدینی که می‌خواهند فرزندان سالمی داشته باشند باید از متولیان فرهنگی و اجتماعی بخواهند که مهارت‌های زندگی را به آنها آموزش داده و این مهارت ها را با فرزندان خود تمرین کنند.

نواب زاده، فشارهای خانوادگی، نبود رابطه صمیمی بین والدین، فقرو در دسترس بودن مواد مخدر و قرصهای روانگردان و گاهی اوقات قیمت پایین این مواد را از جمله عوامل سوق دادن افراد به سوی مصرف آنها دانست و اضافه کرد: عوامل محیطی اجتماعی همچون تقلید پافشاری دوستان، تبلیغات مواد مخدر و قدرت نه گفتن در مقابل این فشارها و نگرش غلط در مورد خطرات آنها از موارد مهم و قابل بررسی در زمینه اعتیاد به مواد مخدر است.

این استاد دانشکده علوم اجتماعی پردیس تهران تصریح کرد: نه گفتن مفهومی است که چگونگی ابراز احساسات ، نیازها و خواسته‌های ما را با قاطعیت، محترمانه و صادقانه به طوری که به توانیم از حق خود دفاع کنیم بدون این که باعث ناراحتی دیگران شویم را نشان می دهد و به درک ما از خود و زندگی مان بستگی دارد.

به گفته وی ، داشتن توانایی نه گفتن چیزی بیش از عدم وجود بیماری روحی است و به عبارت دیگر صرفا به لحاظ نداشتن بیماری روحی نمی توان سلامت را صد در صد تائید کرد، حتی با این که بسیاری از ما از بیماری خاص روحی قابل تشخیص رنج نمی بریم اما واضح است که برخی از ما به لحاظ روحی سالم تر از دیگران هستیم.

نواب زاده افزود:در کنار آموزش، سایر زمینه‌های لازم نیز در راستای مقابله با اعتیاد در جامعه باید در خانواده مهیا شود، به عنوان مثال پیوندهای خانوادگی فرزندان نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد دارد.

وی توضیح داد:گاهی این پیوندها فقط بین فرزندان و اعضای درجه اول مانند والدین نیست، بلکه بین فرزندان ما با اعضای درجه دوم خانواده مانند عمو، دایی، خاله یا عمه است که باید آنها را تقویت کنیم.

نواب زاده، پیوند خانوادگی را به مثابه یک طناب محکم برای حفظ کودکان و نوجوانان از غلتیدن به دام اعتیاد به مواد مخدر تشبیه کرد و اظهار کرد: هر چه این طناب‌ها بیشتر باشد، کودکان و نوجوانان بیشتر در امان خواهند بود.

وی تصریح کرد:همچنین باید باورهای آنها را بشناسیم و به باورهای غلط ضربه بزنیم، به‌طور مثال امروزه اکثر جوانان معتقدند قرصهای روانگردانها و مخدرهای شیمیایی اعتیادآور نیستند، اما باید این واقعیت را به آنها بگوییم که این مواد سبب وابستگی جسمی و روانی و احساس ولع شدید برای مصرف می‌شوند.

این کارشناس اجتماعی گفت: متاسفانه در جامعه ما بسیاری از والدین از صحبت کردن در مورد مواد اعتیادآور با فرزندانشان پرهیز می‌کنند، آنها با مشخص نکردن نظرات خود نسبت به افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند، هم میان خود و فرزندانشان فاصله ایجاد خواهند کرد و هم نشان می‌دهند که در خانواده هیچ‌گونه قاعده روشن و صریحی در مورد مصرف مواد وجود ندارد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ نواب زاده خاطرنشان کرد: برای مقابله با اعتیاد هنوز هم دیر نشده و باید صریح و بی پرده تمامی عوارض ، خطرات و آسیب های ناشی از مصرف مواد مخدر را به کودکان و نوجوانان آموزش داد و به آنها گوشزد کرد که اعتیاد همراه با نابودی و بیراهه رفتن است.























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن