تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آينده نوشته مى‏شود. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816184613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عراق در خطر تجزیه است/ اقدامات مقتدی صدر نسنجیده بود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عراق در خطر تجزیه است/ اقدامات مقتدی صدر نسنجیده بود
یک کارشناس جهان عرب بحران اخیر در عراق و ماجرای حمله به پارلمان این کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
به گزارش نامه نیوز تعیین ضرب الاجل صدر برای عبادی به منظور تشکیل کابینه برای مبارزه با فساد و رانت خواری و مخالفت صدر با کابینه پیشنهادی باعث شد که او از طریق فراخوانی از طرفدارانش بخواهد برای نشان دادن اعتراض خود به خیابان ها بیایند. طرفداران صدر به دنبال این فراخوان به پارلمان هجوم بردند و همین اقدام آن ها وضعیت فوق العاده امنبیتی را در عراق به وجود آورد. حسین هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه معتقد است یکی از مقصر های اصلی بحران اخیر مقتدی صدر است و در شرایط فعلی عراق صدر نباید دست به چنین کاری می زد. مشروح گفتگوی خبرآنلاین با این کارشناس مسائل خاورمیانه را در ادامه می خوانید.  شرایط کنونی عراق را چگونه می بینید؟ چرا جریان مقتدی صدر دست به چنین اقدامی زد و آیا می توان این کار را قابل توجیه دانست؟
با توجه به اینکه آقای حیدر العبادی نخست وزیر عراق در یک سال اخیر دستور مبارزه با فساد و رانت خواری را داده بود اما در طول یک سال گذشته عملا هیچ اقدامی برای تغییر ساختار سیاسی عراق انجام نداد. افرادی که که آقای حیدر العبادی اخیرا به پارلمان برای گرفتن رای اعتماد معرفی کرد کابینه ای در سطح شرایط فعلی عراق نبود، یعنی اشخاصی که آقای حیدر العبادی به عنوان وزیر به پارلمان پیشنهاد کرده در حد شرایط فعلی عراق نیستند ضمن اینکه بسیاری از آنها وابسته به جناح های سیاسی هستند و نمی توانند در شرایط فعلی عراق و نا امنی های موجود تصمیم درستی بگیرند. به همین دلیل صدر در این شرایط از طرفداران خودش خواست به منطقه الخضرا و پارلمان هجوم بیاورند اگرچه این اقدام او اقدامی نسنجیده و مغایر با قوانین داخلی است اما به هر حال مردم عراق از شرایط فعلی خسته شدند و باید کابینه ای که متناسب با شرایط عراق و حجم و جایگاه عراق بود تشکیل شود و این کابینه به وظایف خود که مبارزه با رانت خواری و فساد اداری است عمل می کرد. می توان گفت در بخشی از جریان های اخیر مقتدی صدر مقصر است زیرا حضور مردم در منطقه صدر نمی تواند کمکی به برون رفت عراق از بحران فعلی بکند.
موضوعی که اینجا می تواند قابل توجه باشد چرایی این اقدام از سوی جریان صدر است؟ به نظر شما چرا گروه مقتدی صدر چنین اقدامی را در دستور کار خود قرار دادند؟
صدر ضرب العجلی را برای آقای عبادی تعیین کرد که قرار بود در این مدت آقای عبادی در یک فرآیند زمانی شش ماهه کابینه جدید تعیین کند و سریعا با فساد اداری و رانت خواری مبارزه کند اما این اتفاق رخ نداد و آقای صدر از طریق فراخوان طرفداران خودش سعی کرد به نوعی به آقای عبادی فشار وارد کند. به هر حال همه جریان های سیاسی در این مسئله مقصر هستند و حتی مقتدی صدر هم در این شرایط نباید دست به این حرکت می زد و طبیعتا این کار قابل توجیه نیست. به نظر شما ایران در مقابل بحران های اخیر باید چه موضعی داشته باشد؟ این یک مسئله داخلی است. ایران همواره به دنبال این موضوع است که امنیت عراق تامین شود و کابینه ای روی کار بیاید که با ملت عراق و مرجعیت عراق همخوان باشد و بتواند مشکلات این کشور را حل و فصل کند است. مسئله مهم برای ایران مبارزه با داعش و گروهک های تروریستی است و به همین دلیل ایران با نگرانی مسائل عراق را دنبال می کند و هر گونه اتفاقاتی که در عراق رخ دهد روی ایران اثر مستقیم خواهد گذاشت و لذا ایران اگرچه در مسائل داخلی و سیاسی عراق دخالت نمی کند اما خواهان استقرار و ثبات عراق است و نباید فراموش کرد که در بحران های امنیتی و سیاسی عراق کشور های عرب منطقه مانند عربستان، امارات، قطر و بحرین هم دست دارند. با توجه به صحبت های شما پس ایران باید موضع بیطرفانه داشته باشد؟ ایران به عنوان کشوری که نفوذ معنوی زیادی در عراق دارد می تواند کمک زیادی به آقای حیدر العبادی و جریان های سیاسی در تشکیل یک کابینه منسجم انجامد دهد. به همین دلیل ایران نمی تواند به صورت مستقیم در مسائل عراق دخالت کند ولی تجربه ایران می تواند برای عراق مفید باشد انتهای جریان مقتدی صدر را کجا می بینید؟ فکر می کنید با این وضعیت چه چشم اندازی در انتظار این گروه باشد؟ اگر جریان های سیاسی عراق به یک اتفاق نظر برای همکاری و مقابله جدی با گروهک های تروریستی دست پیدا نکنند عراق مسلما به سمت تجزیه و فروپاشی حرکت خواهد کرد. تهدید اخیر رهبران اقلیم کردستان برای جدایی از عراق می تواند برای این کشور خطر آفرین باشد و به همین دلیل هم آمریکا و هم عربستان دنبال تجزیه عراق هستند و باید جریان های سیاسی هوشیار باشند و با اتحاد بیشتری برای تشکیل کابینه حرکت کنند.


منبع: خبرآنلاین


۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن