تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829840799




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خرید و فروش اشیای تاریخی در شبکه‌های مجازی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



خرید و فروش اشیای تاریخی در شبکه‌های مجازی
روز نو : بعد از خرید و فروش‌های متعدد آثار میراثی در فضای مجازی، سرانجام دستورالعمل تجارت و خرید و فروش آثار در شورای عالی میراث فرهنگی بررسی می‌شود.


فضای مجازی این روزها میزبان طبقه‌ای جدید از کاربران است؛ طبقه‌ای که گاهی خود را کارشناس میراث فرهنگی می‌دانند و نه‌تنها به خرید و فروش آثار باستانی اقدام می‌کنند بلکه آموزش پیدا کردن گنج را هم در برنامه‌های خود دارند. چندی پیش کانال تلگرامی ایجاد شده که سازندگان آن مدعی آموزش گنج‌یابی بوده‌اند. در این کانال علاوه‌بر دادن اطلاعاتی درباره انواع فلزیاب‌ها، به راه‌های پیدا کردن گنج و دفینه هم پرداخته شده است.


اما رشد قارچی این قبیل فعالیت‌ها به تلگرام محدود نمی‌شود. برای نمونه ممکن است کاربران یکی از سایت‌های خرید و فروش آنلاین که تقریبا وجهه مثبت و شناخته شده‌ای دارد، بعد از ورود به سایت، برای یک لحظه تصور کنند، وارد یک عتیقه‌فروشی یا مغازه فروش کالاهای قیمتی شده‌اند. فضا به موزه شباهتی ندارد؛ چون آنچه رخ می‌دهد، حفاظت و معرفی اشیای قدیمی نیست، بلکه به صورت اینترنتی چوب حراج به میراث تاریخ زدن است.


  خریدار باشی، جای تخفیف هم دارد


یکی از این آگهی‌ها، مربوط به سکه‌های الیمایی است. فروشنده آن این سکه‌ها را اصل دانست و گفت: «سکه‌ها از جنس مس هستند و این تضمین را می‌دهم که کاملا اصل و معتبر است. در حال حاضر 20 سکه دارم که همه را با قیمت 30 هزار تومان از بازار شیراز خریده‌ام و 190 هزار تومان می‌فروشم و اگر واقعا خریدار باشید جای تخفیف هم دارد.»


او اطمینان داد که سکه‌ها کاملا عتیقه و مرغوب است و گفت: «اگر به اصل بودن سکه‌ها شک دارید می‌توانید با کارشناس بیایید و از نزدیک ببینید، حتی اگر کارشناس حرفه‌ای باشد، از روی عکس هم مرغوبیت را تشخیص می‌دهد.»


اما چیزی که مهم است گذشته از تقلبی بودن این سکه‌ها که اگر 2000 سال از عمر آن بگذرد هرگز این قیمت نخواهد بود، از بین رفتن قبح خرید و فروش عتیقه است که با این کار، این تجارت از پستوی‌خانه‌ها به فضاهای عمومی راه یافته است.


  خلأ قانونی، ضامن فعالیت فروشندگان غیر‌مجاز


محمدرضا زاهدی، رئیس اداره اموال منقول فرهنگی و تاریخی اداره کل موزه‌های سازمان میراث فرهنگی، درباره نظارت بر خرید و فروش اشیای باستانی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «‌آیین‌نامه‌ای تحت‌عنوان  «مدیریت، ساماندهی و حمایت از دارندگان و مالکان اموال منقول تاریخی و فرهنگی مجاز» وجود دارد که بخشی از آن مربوط به تجارت است و دراین قسمت توضیح داده شده که اگر فردی یا سایتی بخواهد به خرید و فروش کالاهای باستانی اقدام کند، ملزم به رعایت مواردی از جمله دریافت مجوزفعالیت از سازمان میراث فرهنگی است.»


زاهدی بیان کرد: «‌تنها مرجع صدور مجوز فعالیت برای خرید و فروش اموال تاریخی، رئیس سازمان میراث فرهنگی است. درباره تجارت اشیای تاریخی و فرهنگی نیز، سازمان باید دستورالعملی تهیه کند که در مرحله اول در شورای عالی میراث فرهنگی تایید شود و بعد از آن هیات وزیران آن را تصویب کند.»
او با بیان اینکه در حال حاضر این دستورالعمل در شورای عالی میراث فرهنگی در حال بررسی است، گفت: «‌با توجه به اینکه این دستورالعمل هنوز به تصویب هیات وزیران نرسیده است، بنابراین هیچ موسسه مجازی که بتواند اقدام به خرید و فروش اشیای باستانی کند، وجود ندارد. اما این به معنی نبود نظارت نیست؛ سازمان میراث فرهنگی به حراج‌ها و سایت‌ها نظارت دارد.»


  ارجاع به پلیس فتا
رفع خلأهای قانونی
زاهدی بیان کرد: «اگر با سایت یا فردی که اقدام به فروش غیر‌مجاز کالای میراثی می‌کند، روبه‌رو شویم قطعا آن را از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌کنیم. پیش از این مواردی نیز بوده که از طرف یگان حفاظت سازمان به پلیس فتا اطلاع‌رسانی شده است.» رئیس اداره اموال منقول فرهنگی و تاریخی اداره کل موزه‌ها، مشکل اصلی را خلأ قانونی دانست و افزود: «‌خرید و فروش اینترنتی به دلیل اینکه اتفاق تازه‌ای است، هنوز آن‌طور که باید در قوانین به آن پرداخته نشده و ما خواستاریم این خلأها هرچه زودتر رفع شود.»خرید‌وفروش آثار باستانی به صورت اینترنتی به دلیل کمبود‌های قانونی، همچنان ادامه دارد و هر لحظه در گوشه‌ای از فضای مجازی شاهد فروشنده‌ای هستیم که بخشی از تاریخ را حراج کرده است. باید دید بعد از رفع خلأهای قانونی، چقدر این قبیل فعالیت‌ها کمرنگ می‌شود، تا بتوان گره اصلی ماجرا را پیدا و حل کرد.




تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن