واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
۵میلیونتومان برای یککیسهخون!
روز نو : اگر خود یا یکی از نزدیکانتان از جمله افرادی هستید که جزو افراد با گروه خونی نادر دسته بندی میشوید، در صورتی که به دلیلی نیاز به دریافت خون پیدا کرده باشید، آن وقت متوجه میشوید خونتان چه قیمت بالایی دارد. اگر گروه خونی فردی بین پنج تا ۱۰هزار نفر از جمعیت مشاهده نشده باشد، گروه خونی نادر نامیده میشود. برخی بیمارستانها برای تامین خون افراد با گروه خونی نادر قیمتهای عجیب و غریبی دارند، تا جایی که برخی گزارشها حاکی از آن است که یک کیسه خون نادر تا پنج میلیون تومان هم به فروش میرسد.
همه ما در معرض تبلیغاتی از این دست بوده ایم که با اهدای خون خود میتوانید جان انسانهای دیگر را نجات دهید. سازمان انتقال خون به عنوان متولی این کار به مناسبتهای مختلف و در قالب طرحهای متعدد از مردم خیرخواه دعوت میکند خون اهدا کنند. با وجود این، نباید تصور کرد فروش خون در بیمارستانها متوقف شده است. خونی که برای تزریق در بیمارستانها به کار میرود فقط خون اهدایی نیست. بیمارستانها این خون را به انحای مختلف تهیه میکنند و چون برای تهیه آن هزینه پرداخت میکنند چارهای جز دریافت پول هم وجود ندارد. در این میان هر خونی قیمتی دارد و خونهایی که با عنوان خونهای نادر شناخته میشود اغلب قیمت میلیونی دارند. آنطور که مدیر طرح ملی خونهای نادر و رئیس آزمایشگاه رفرانس ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون عنوان میکند همه ما با رایج ترین گروههای خونی که عبارتند از A،B،AB و گروه خونی Oآشنا هستیم که با بیش از دو میلیون خونگیری در سال در اختیار نیازمندان و بیمارستانها قرار داده میشود، اما ۳۶۰ نوع گروه خونی نادر غیر از گروههای یاد شده شناسایی شده است. ممکن است فرد در زمانی متوجه نادر بودن خون خود شود که دچار حادثهای شده و یا صدمهای دیده باشد. به گفته مصطفی مقدم در گروه خونی بمبئی در کشور تا کنون ۴۲ نفر شناسایی شده اند. از هر دو میلیون ایرانی یک نفر از این گروه خون برخوردار است. خونی با نام چلانو شناساییشده که در کل کشور شش نفر با این گروه خونی نادرزندگی میکنند. درگروه خونی دی //(دش دش )نیز تا کنون هشت نفر در کشور شناسایی شده اند و۲۲نفر نیز در دنیا از گروه خونی RHNOLبرخوردارند که از میان این ۲۲ نفر دو نفر در ایران زندگی میکنند، همچنین در تعریف گروه خونی بمبئی افرادی که دارای این گروه خونی نادر هستند،فاقد پادتن اچ (ماده اچ)در سرم خود هستند. ماده اچ در سرم گروه خونی (o)وجود دارد،لذا آنان قادر به تولید پادتن A،B(مادهA،مادهB)بر سطح گلبولهای قرمز خود نیستند. افراد این گروه نمیتوانند از هیچ یک از گروههای خونی، حتی (O)منفی خون دریافت نمایند و فقط از گروه خونی بمبئی پذیرش دارند.
هزینه میلیونی خون
بر اساس گزارشی که روز گذشته منتشر شده است در تهران برای تزریق هر کیسه خون به نوزادان ۱۰۰هزار تومان هزینه دریافت میشود. به گزارش برنا، برای تزریق خون به بزرگسالان هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتومان پول میگیرند. اما اگر خون بیمارجزو چند خون نادر و نایاب در کشور باشد، هزینه خرید این خون برای هر کیسه به پنج میلیون تومان هم میرسد.برنا در ادامه گزارش خود آورده است: در حالی با افزایش آمار اهدای خون در کشور مواجه هستیم که بررسیها و شکایتهای مردمی حاکی از این است که این خونهای اهدایی در بیمارستانهای کشور به قیمتهای گزافی فروخته میشوند. بر همین اساس سری به چند بیمارستان پایتخت زدیم تا راست و دروغ ماجرا را بررسی کنیم. در بازدیدهایی که انجام شد، مشخص شد که بیماران نیازمند به دریافت خون که دارای بیماریهایی چون سرطان خون، هموفیلی، بیماران کلیوی وتالاسمی هستند، برای دریافت خون هزینههای گزافی را متحمل میشوند. تحقیقات از ۱۰ بیمارستان تهران نشان داد، در صورتی که بیماران خاص دفترچه بیمه نداشته باشند، برای دریافت خون باید به بیمارستانهای خصوصی مراجعه و هزینههایی چون خرید خون، بستری شدن در بیمارستان و معالجه پزشک را به صورت جداگانه پرداخت کنند. به عنوان مثال بیمارستانی در تهران برای تزریق هر کیسه خون به نوزادان ۱۰۰ هزار تومان هزینه دریافت میکند. برای تزریق خون به بزرگسالان هم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان پول میگیرد، اما اگر خون بیمارجزو چند خون نادر و نایاب در کشور باشد، هزینه خرید این خون برای هر کیسه به پنج میلیون تومان هم میرسد. این در حالی است که در ایران ۱۳ نوع گروه خونی نادر کشف شده است. هرچند که تزریق خون در بیمارستانهای طرف قرار داد بیمه ها، با دفترچه رایگان میشود، با این وجود مگر چند نفر در ایران دفترچه بیمه دارند و میتوانند از این خدمات به صورت رایگان استفاده کنند. آمارها حاکی از آن است که در ایران حدود ۴۰ میلیون نفر تحت پوشش خدمات بیمهای هستند اما ۴۰ میلیون نفر باقیمانده باید برای دریافت خون هزینههای گزافی بپردازند. اما سوال اینجاست که چرا مردم خون را به صورت رایگان اهدا میکنند و بیمارستانها آن را با قیمتهای بالا به خود مردم میفروشند؟
خونفروشی بر اساس تعرفه
در همین زمینه موضوع را از مسئول طرح ملی خونهای نادر و رئیس آزمایشگاه ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون ایران پیگیر شدیم. مصطفی مقدم ادعا کرد که فروش خون ارتباطی با سازمان انتقال خون ایران ندارد. اما در کل خون فروشی در بیمارستانها براساس تعرفه انجام و توسط بیمه پرداخت میشود. رئیس بخش سرطان بیمارستان امام خمینی نیز با تایید سخنان مقدم، درباره خون فروشی توضیح داد و گفت: « هرواحد خونی که در بیمارستان به بیماران تزریق میشود، طی یک فرایند علمی «کراسماچ» میشود. یعنی تجزیه وآزمایش خون و تعیین سازگاری خون با بیمار میپردازد. این فرآیند حدود ۴۵ دقیقه زمان میبرد. با این وجود فقط هزینهای که از بیمار دریافت میشود بین ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است. مهاجر، رئیس آزمایشگاه بیمارستان لاله، هرچند فروش خون در بیمارستانهای پایتخت را دروغ دانست، اما در این باره گفت: « آماده سازی هر واحد خون برای سازمان انتقال خون ایران، ۶۰۰ هزار تومان هزینه دارد. این هزینه بابت فرآیند و آماده سازی و انتقال خون به بیمارستانهاست. با این وجود هزینهای که بیماران نیازمند برای دریافت خون پرداخت میکنند بین ۱۰ تا ۳۰ هزار تومان است. بنابراین مردم زیر بار پرداخت هزینههای گزاف نمیروند. بر اساس این گزارش، هرچند آمار ضد و نقیضی درباره فروش خون در بیمارستانها وجود دارد و برخی حتی خون فروشی را تکذیب کرده اند یا گفتهاند که پرداخت هزینههایی تا سقف ۳۰ هزار تومان برای هر واحد خون گزاف نیست، اما باید توجه داشت در حال حاضر ۴۰ میلیون ایرانی بدون داشتن بیمه مجبور به پرداخت هزینههای درمانی خود هستند. بنابراین مسئولان باید ساز و کاری در پیش گیرند تا تزریق خون نیز به طور کامل رایگان یا اینکه با هزینه بسیار کمی انجام شود.
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]