واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدمیدان نقش جهان سمبل ورزش چوگان از گذشتههای دور تاکنون
نایب رئیس بانوان هیأت چوگان استان اصفهان معتقد است تمام دنیا از میدان نقشجهان که از دوران صفویه محلی برای بازی چوگان بود، در ابعاد مختلف الگوبرداری کردهاند اما متأسفانه این رشته ورزشی در اصفهان مظلوم واقع شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، شناسنامه چوگان را که یکبهیک ورق زدیم از لابهلای برگهای رنگپریده؛ به شناختی از اصالت ایرانی با هویت اصفهانی دست یافتیم تا قدمت آن را که به روزگاران سلسله صفویه در تاریخ نصف جهان بازمیگردد دریابیم. همواره از چوگان بهعنوان وسیلهای برای تفریح و سرگرمی پادشاهان دربار صفوی یادشده بهطوریکه میدان نقشجهان مکان اصلی این بازی و کاخ عالیقاپو محلی مناسب برای اشراف بوده تا با تماشای چوگان هر چه بیشتر سرگرم شوند. هماکنون نیز در تمام آثار هنری برچسب خورده به نام اصفهان ازجمله نقاشی مینیاتور، میناکاری، خاتمکاری و سفرههای قلمکار تصاویر بازی چوگانبازان در میدان نقشجهان بهگونهای حکشده که نشانهای شگرف بر این واقعیت است. با دیدن قدیمیترین دروازه بازی چوگان در میانه میدان نقشجهان؛ پیدا است که این بازی هیجانانگیز خاص اصفهان بوده تا پیشینه تاریخیاش به عمر باستانی این دیار پیوند داده شود. حال که سرگرمی جذاب آن زمان در سدههای پیشین، امروزه در قالب یکرشته ورزشی در سطح بینالمللی رخ نموده؛ با خودنمایی در میان ورزشدوستان جمع کثیری را به خود علاقهمند کرده است تا جایی که مشتاقانه سوار بر اسب با حریفان چوگان مسابقه میدهند. گفتنی است به مناسبت نوروز 95 و آغاز سال نو در میدان نقشجهان اصفهان بازی چوگان بهصورت نمادین صورت گرفته اما در کمال تأسف باید اذعان داشت این روزها در شهری که چوگان به آن تعلق دارد؛ حال این رشته ورزشی چندان مساعد نبوده و طعم تلخ غربت را حس میکند؛ به همین علت با زهرا یاوری نایبرئیس بانوان هیأت چوگان استان اصفهان در ارتباط با بررسی این موضوع همکلام شدهایم. زهرا یاوری در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: چند سال پیش در بخش بانوان یک تیم به مسابقات قهرمانی کشور اعزام کردیم اما از آن زمان تاکنون بیشترین فعالیتهای ما در زمینههای فرهنگی دنبال شده است. وی افزود: در سال جدید علاوه بر کارهای فرهنگی قصد داریم در بحث ورزش نیز برنامههایی داشته باشیم اما در حال حاضر بخش فرهنگیمان فعالتر است.
این مسئول تصریح کرد: امسال ما سعی داریم با استعدادیابی بانوان آنها را به سطح ورزشکاران چوگان در پایتخت برسانیم زیرا بانوان چوگانباز اصفهانی از تهرانیها هیچچیز کم ندارند؛ تنها مشکلی که در اصفهان با آن مواجه هستیم، کمبود امکانات ورزشی در این رشته است. وی خاطرنشان کرد: علیرغم تمایل به تشکیل مجدد تیم به دلیل برخی مشکلات هنوز موفق به این کار نشدهایم؛ چراکه نیاز به بودجه و امکانات باشگاهی برای تمرینات ورزش چوگانداریم اما در سال جاری درصدد هستیم چنین اقدامی را صورت دهیم. یاوری اظهار داشت: در بخش فرهنگی میخواهیم یک انجمن یا کمیته با حضور تعدادی از بانوان تشکیل دهیم تا اطلاعاتی راجع به پیشینه چوگان در استان اصفهان از قدیمالایام تا همین زمان کسب کنند. وی عنوان کرد: این اعضا با جمعآوری عکسها، صنایعدستی و وسایل مربوط به بازی چوگان؛ در تحقیقات به ما کمک میکنند تا درنهایت بتوانیم با ایجاد گالری از اشیاء و نقاشیها هر چیز قدیمی چوگان را برای مردم اصفهان نمایش دهیم. این مقام مسئول یادآور شد: در سالهای گذشته همگام با کل ایران یک چنین اقداماتی صورت گرفته اما مختص استان اصفهان نبوده است؛ ما میخواهیم تنها در همین استان همه اشیای قدیمی که به چوگان ارتباط پیدا میکند را گردآوری کرده و بهصورت یک گالری درآوریم. وی تأکید کرد: تمام فعالیتهای فرهنگی که انجام میشود به خاطر زحمات رئیس هیأت چوگان استان اصفهان بوده و تربیتبدنی هیچگونه همکاری در این رابطه با ما نداشته است. یاوری در پایان خاطر نشان کرد: در ایران هر شهری برای خود نمادی دارد؛ در اصفهان نیز چوگان نماد ورزشی این شهر محسوب میشود، بنابراین انتظار میرود تربیتبدنی به این رشته نگاه ویژهای داشته باشد تا ما هم در راهاندازی آن موفق عمل کنیم. انتهای پیام/63006/صا40
95/01/24 :: 09:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]