واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
انگیزه و علت قتل ستایش چه بود؟ جانشین دادسرای زنان، خانواده و اطفال گفت: انگیزه و علت عمده قتل ستایش، در تلفن همراه این نوجوان بود. او عضو یکی از کانالهای غیراخلاقی تلگرام بوده و روز فاجعه، چند فیلم را در همان کانال تماشا میکند، بهواسطه نیازهای جنسی، چنان تصمیمی میگیرد.
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از سازمان خدمات اجتماعی شهر تهران، در اولین نشست از سری نشستهای بررسی پدیده دختران فرار از منظر حقوقی که در سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد، چهرههایی همچون پروفسور حسین باهر، حسن فدایی مشاور معاون حقوق بشر قوه قضائیه، فریدون امیرآبادی سرپرست دادسرای ارشاد و همچنین خانم خاکی جانشین دادسرای زنان، خانواده و اطفال به بحث و بررسی پدیده دختران فرار پرداختند.
در این نشست خانم خاکی جانشین دادسرای زنان، خانواده و اطفال با انتقاد شدید از غیبت برخی نهادهای مسئول در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی گفت: وزارت آموزشوپرورش، همیشه در این بررسیها غایب است. در همین بحث قتل ستایش دختر ششساله افغان، من بیشتر از سه بار با پسر نوجوان قاتل ستایش در کانون اصلاح و تربیت گفتوگو کردم. نتیجه همه آن صحبتها این بود که انگیزه و علت عمده قتل ستایش، در تلفن همراه این نوجوان بود. او عضو یکی از کانالهای غیراخلاقی تلگرام بوده و روز فاجعه، چند فیلم را در همان کانال تماشا میکند و بهواسطه فشارهای روحی و نیازهای جنسی، چنان تصمیمی میگیرد.
خاکی، با بیان اینکه باید میان دختران فرار در شهرهای بزرگ و دختران فرار شهرستانی، تفاوت قائل شد افزود: بسیاری از دختران فراری در شهرهای بزرگ، خانوادههای بسیار مرفهی دارند. حتی در یک مورد، خانوادهای برای جلوگیری از فرار دخترشان، برای او واحدی مستقل تهیهکردهاند. غافل از آنکه دخترشان همین واحد مستقل را تبدیل به خانهای کرده که انواع فساد در آن رخ میدهد.
خاکی با اشاره به بازدیدهای چندبارهاش از سامانسرای لویزان سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران و تقدیر از تلاشهای شهرداری تهران در بحث ساماندهی آسیبهای اجتماعی افزود: قبل از آغاز همکاریام با شهرداری تهران و سازمان خدمات اجتماعی، تصور میکردم که دوباره با یک کار تبلیغاتی و بیفایده مواجه هستیم؛ اما انصافاً شهرداری در عمل ثابت کرده است که در بحث آسیبهای اجتماعی بسیار جلوتر از باقی سازمانهای مسئول، فعالیت میکند. خدا را از این بابت شکر میکنم و امیدوارم هزینههای کلان صرف شده توسط شهرداری در این حوزه، نوید نتایج کلان و اثربخشی در حوزه آسیبهای اجتماعی داشته باشد.
پروفسور باهر: شورای عالی آسیبهای اجتماعی با حضور همه نهادهای مسئول تشکیل شود
پروفسور «حسین باهر» در این نشست بابیان دلایل بیستگانه فرار دختران و اشاره به اینکه پدیده دختران فرار، نمودی از یک بحران اجتماعی است و دستکم 10 نهاد اجتماعی در این ماجرا دخیل هستند گفت: تشکیل یک شورای عالی متشکل از نمایندگان این نهادها همراه با جمع متخصصان و اساتید دانشگاهی که دلسوز و پایکار باشند، میتواند به ما در بررسی بهتر و چارهاندیشی این بحث کمک شایان توجهی کند.
باهر افزود: متأسفانه یکی از ضعفهای نهادهای ما در شوراهای عالی، وجود نمایندگانی است که بیشتر از آنکه اهل کار باشند، اهل کارت زنی هستند. به همین دلیل از مسئولان دخیل در بحث آسیبهای اجتماعی تقاضا میکنم با تشکیل این شورای عالی و پیگیری دقیق مباحث مطرحشده در آن و پایکار آمدن، ما را در بررسی و چاره یابی برای آسیبهای نوپدید اجتماعی و بهویژه بحث دختران فرار یاری کنند.
وی با تقدیر از برگزاری این جلسه در سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران افزود: از شهرداری تهران سپاسگزارم که ما را در این حرکتها که نوعی عبادت هم هست شرکت داد.
باهر در پایان از آمادگی گروه آسیبهای نوپدید اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی ایران برای یاریرساندن در بحث آسیبهای اجتماعی و همفکری با نهادهای مسئول در این رابطه خبر داد.
فدایی: تقویت تعلقات مذهبی مهمترین عامل پیشگیری از فرار دختران است
مشاور معاون حقوق بشر قوه قضائیه در این نشست با اشاره به اینکه برای پیشگیری از آسیبهایی همچون فرار دختران، باید به آموزههای دینی رجوع کنیم، گفت: تقویت تعلقات مذهبی و آموزههای دینی که تأکید زیادی بر راههای تحکیم بنیان خانواده دارد، میتواند بزرگترین کمک به پیشگیری از این آسیبهای اجتماعی باشد.
«حسن فدایی» افزود: دین اسلام، آیات قرآن و روایتهای معصومین علیهمالسلام، راه را برای ما روشن کرده است. رجوع به اصل دین و آموزههای آن، وقتی با توجه ویژه والدین همراه باشد، میتواند پیش از وقوع این آسیبها، از آنها پیشگیری کرده و مانع بروز رفتارهای سوء از جانب والدین و فرزندان شود.
وی تحکیم بنیان خانواده و محبت بیدریغ اعضای خانواده به یکدیگر را عامل مهمی در پیشگیری از فرار دختران دانست و افزود: «شاید بهترین معنا برای فرار، تمنای محبت دریغ شده باشد. دختری که در خانوادهاش محبت را از او دریغ کنند، به دنبال این محبت در بیرون خانه و خانواده میشود. غافل از اینکه آدمهای بیرون، اعضای خانواده او نیستند و قطعاً نمیتوانند نیازهای عاطفی او را بهطور کامل پاسخ بدهند.
امیرآبادی: از امروز باید به فکر بچههای خیابانی فردا باشیم
سرپرست دادسرای ارشاد نیز در این نشست با اشاره به آمار نگرانکننده فساد در شبکههای اجتماعی، گفت: خود من در دادسرا، هرروز بیشتر از 20 شکایت مشابه همسران علیه همدیگر را بررسی میکنم. همسرانی که تلفنهای همراه یکدیگر را چک میکنند. به هم مظنون میشوند و از هم به اتهامهای مختلف شکایت میکنند؛ اما سؤالم این است که همین همسران که پدر و مادرهای خانه هستند، حتی یکبار تلفن همراه فرزندان و شبکههای اجتماعی که در آنها عضو هستند، چک کردهاند؟
امیرآبادی افزود: حضور کنترل نشده فرزندان در شبکههای اجتماعی، وقتی با تنها گذاشتن فرزندان در خانه و فقدان تفریحات سالم و بیحوصلگی والدین برای این تفریحات سالم جمعی همراه باشد، نتیجهای جز انحراف نوجوانان و جوانان خانواده به همراه نخواهد داشت.
سرپرست دادسرای ارشاد بابیان اینکه در صورت عدم توجه خانوادهها در آینده، رقم بچههای خیابانی و سرراهی بهواسطه عدم کنترل خانوادهها، افزایش فراوانی خواهد داشت گفت: از امروز باید به فکر باشیم که جلوی چنین اتفاقها و فجایعی را بگیریم و این نوع جلسات، نوید خوبی برای این امر خواهد بود.
منبع: تسنیم
95/2/14 - 17:23 - 2016-5-3 17:23:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]